• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

ATSO’da IPARD destekleri anlatıldı

GÜNDEM 14.02.2024 18:00:19 0
ATSO’da IPARD destekleri anlatıldı

ATSO’da IPARD destekleri anlatıldı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hibelerine ilişkin” IPARD 3 tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
IPARD kapsamına alınan Adıyaman’ın desteklerden daha etkin faydalanması amacıyla Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının gayretleriyle faaliyete başlayan TKDK Adıyaman İrtibat Ofisi, ilk toplantısını yaptı.
ATSO konferans salonunda düzenlenen toplantıya, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Selçuk, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Yaşar Yiğit, ATSO üyeleri ve çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Oda olarak TKDK’nın Adıyaman’da ofis açması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Geçen hafta Kırsal Kalkınmayla alakalı bir tanıtım toplantısı gerçekleştirmiştik. Bugünde IPARD’ın yöneticileriyle bir aradayız. Tabi IPARD’ın Adıyaman’a gelmesi uzun süredir konuşulan ama bir türlü gerçekleşmeyen bir olaydı. Özellikle son 6 ay içerisinde defalarca Tarım Bakanlığımıza, TKDK başkanımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Bugün hamdolsun artık Adıyaman’da IPARD’ın desteklerinden geçte olsa faydalanmaya başlayacak. Bizim bir diğer önerimizde şu olmuştu, özellikle deprem bölgesinde IPARD’a bütün başvurular destek alacak diye bir şey yok. Bir puanlama sistemi olacak. Bu da yatırımcının yaşından cinsiyetine kadar birçok konuda bir puanlama sisteminden sonra belli puanı geçen yatırımlar inşallah projelendirilip fonlanacak. Bizim TKDK Başkanımızdan hem de Avrupa Birliği delegasyon büyükelçimizden ricamız şu olmuştu. Adıyaman’dan gidecek olan yatırımlara ilave 15 puan eklenirse deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapılırsa hem uzun yıllardır Adıyaman’ın IPARD’ın içinde olmaması nedeniyle geride kalması hem de deprem sonrası yatırımların askıya alınması nedeniyle beraber o açığı kapatırız diye düşünüyorum. Biz Oda olarak mümkün mertebe hibe ve destekleri üyelerimizle paylaşmak istiyoruz. Onlara sürekli sizlere davet ediyoruz. İnşallah Adıyaman bundan sonraki süreçte hak ettiği değeri alır. Güzel yatırımlar yaparız diye düşünüyorum” dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Adıyaman İrtibat Ofisi Uzmanları Ali Osman Er ve Mehmet Fatih Arıkhan tarafından TKDK hibeleri ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.
Adıyaman İrtibat Ofisi Uzmanı Ali Osman Er yaptığı açıklamada, “Adıyaman için ne kadar fazla başvuru olursa bizim için iyi. Kırsal alan olarak iyi noktadayız. Biz merkez ilçeleri merkez mahalleleri dahi IPARD kapsamına almak için uğraşıyoruz. TKDK 2007’de kuruldu. 2011 yılından itibaren hibe programlarına başladı. IPARD 1, IPARD 2 ve IPARD 3 olmak üzere IPARD 1 2011-2016 yıllarını, IPARD 2 2016-2023, IPARD 3’te 2024 ve 2030 yıllarını kapsayacak. İnşallah IPARD 1 ve IPARD 2’de yoktuk ama IPARD 3’te sizinle birlikte olacağız. Bu verilen katkının yüzde 75’i AB, yüzde 25’i ulusal katkı olmak üzere alacağınız hibe tutarı ne kadarsa 4’te 3’ü Avrupa Birliğinden 4’te 1’i de hazineden verilmek üzere karşılanacak. Daha önce IPARD 42 ildeydi. Şu an 81 ile çıkarıldı. Adıyaman’ın da aralarında olduğu 39 tane il yeni eklendi. Biz Malatya’ya bağlı olarak faaliyet göstereceğiz. Başvuruları buradan alacağız ama idare ve teknik kontrollerimiz Malatya üzerinden faydalanacak. Sizlere kolaylık olsun diye ofisimiz burada. Her türlü konuyu bize sorabilirsiniz. Biz IPARD’ta yapım işlerini, makine-ekipman alımını, hizmet alımını, görünürlük harcamaları desteklerimiz var. Bunlara ek olarak eğer yapım işi olur makine ya da ekipmanda KDV Avrupa menşeili bir makine almışsanız gümrük vergisi, gelir vergisi muafiyeti var. Canlı hayvan desteğimiz yok. Yalnızca makine-ekipman ve yapım işlerine destek veriyoruz” diye konuştu.
TKDK Malatya İl Koordinatörü Proje Birim Amiri Ahmet Turan da katılımcılar tarafından sorulan soruları cevaplandırdı.

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR