• BIST 100

    10449,36%-2,61
  • DOLAR

    41,25% 0,04
  • EURO

    48,57% 0,48
  • GRAM ALTIN

    4823,30% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 1,83

Av. Sari: Gazze'deki saldırılarda savaş hukuku hiçe sayıldı

24 Ocak 2025, Cuma 12:31
24 Ocak 2025, Cuma 12:31
Av. Sari: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'deki saldırılarda hastaneler, ambulanslar ve sağlık çalışanlarının kasıtlı olarak hedef alındığını belirten Özgür Der Bursa Şube Başkanı Av. Oktay Sari, işgal rejimi ve egemen güçlerin, kendi yazdıkları savaş hukukuna dahi riayet etmediklerini ifad

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" bu yıl 23-30 Ocak tarihlerinde idrak ediliyor.

Her sene Recep ayının son haftasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Haftası" ile Mescid-i Aksa ve Filistin için farkındalık oluşturulup halkın bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Özgür Der Bursa Şube Başkanı Avukat Oktay Sari, İLKHA muhbirine yaptığı açıklamada, Gazze'deki saldırılarda savaş hukukunun hiçe sayıldığını, hastaneler, ambulanslar ve sağlık çalışanlarının kasıtlı olarak hedef alındığını belirtti.

 Sari, işgal rejimi ve egemen güçlerin, kendi yazdıkları savaş hukukuna dahi riayet etmediklerini vurguladı.

"Soykırımı el birliğiyle yaptılar"

Savaşın arkada bıraktığı izlerin yeni yeni ortaya çıkmaya başladığını belirten Sari, "Öncesinde de dünya, canlı yayınlarda bir soykırımı izledi. Soykırım işlenirken sadece camiler, hastaneler ve evler bombalanmadı. Bir insanlık bombalandı. Dünya, soykırıma sessiz kaldı. İki milyonluk bir şehre, dünyanın büyük güçleri bütün teknolojik silahlarıyla saldırdılar. Soykırımı el birliğiyle yaptılar." şeklinde konuştu.

Özgür Der Bursa Şube Başkanı Av. Oktay Sari

siyonistlerin savaş hukukunun hiçbir kaidesine riayet etmediğini vurgulayan Sari, "Gazze'de her yerin bombalandığı bir sahne gördük. Müslümanlar olarak, Hazreti Peygamberin savaş hukukuyla bize öğrettiklerini hatırlamamız gerekiyor. Hazreti Peygamber, savaşa çıkarken yanındaki Müslümanlara savaş hukuku konusunda nasihatlerde bulunurdu. Savaşlarda yaşlılara, kiliselere, ibadet yerlerine, size saldırmayana sizde saldırmayın diye talimat verirdi. Müslümanlar olarak savaş hukukunu Peygamberimizden öğrendik. Batılı hegemonik egemen güçler, buradaki savaş hukukunu sonradan kendileri yazdılar. BM, NATO ve İnsan Hakları Sözleşmesi'nde bunlara dair belli kurallar bulunuyor. İbadethaneler, hastaneler, sağlık çalışanları ve gazetecilere dokunulmaması gerektiği yazıyor. Ancak bu kuralların hiçbirine riayet edilmediğini net ve canlı bir şekilde gördük." şeklinde konuştu.

"İşgal rejimi ve hegemonik güçler sınıfta kalmıştır"

Gazze'de bile isteye ambulansların bombalandığını ve hastanelerin kuşatıldığını vurgulayan Sari, "Birebir hastaneler basıldı, hastalar ve sağlık çalışanları katledildi. Bu yaşananlar, bırakın savaş hukukunu, insan vicdanının bunu kabul etmesi mümkün değildir. Resmen gazetecilere ve sağlık çalışanlarına bile isteye katliamlar yapıldı. Çünkü gazeteciler, oradaki zulmü insanlara duyurdu. İşgal rejimi, savaş hukukunun sesine riayet etmedi. İşgal rejimi ve hegemonik güçler sınıfta kalmıştır." dedi.

"Esirlere nasıl davranılması gerektiğini Gazze'deki mücahitler, insanlara net bir şekilde gösterdiler"

Sari, "Ateşkesin ilk gününde esir takasında Hazreti Peygamber'in bize öğrettiği şekilde esirlere nasıl davranılması gerektiğini Gazze'deki mücahitler, insanlara net bir şekilde gösterdiler. Gazze'de 50 binden fazla insan şehit oldu. Ama insanlar şunu gördü; Müslümanların izzetini ve şerefini gördüler. Müslümanların nasıl insan olduklarını canlı bir şekilde tüm dünyaya gösterdiler. Bu nedenle Gazze'deki direniş, büyük bir iftihar kaynağıdır. Gazze'deki durum, inşallah Kudüs'ün ve dünyanın farklı yerlerindeki eziyet çeken mazlumların kurtuluşuna vesile olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Canlı yayın sırasında gemiye silahlı İHA ile saldırı yapıldı

Ulusal Sumud Filosuna ait bir gemiye drone saldırısı yapıldı

Sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 24 kişi hakkında işlem başlatıldı

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

Şanlıurfa’da traktörle motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Yurt dışına çıkış harcında artış kararı Resmi Gazete'de

Tekirdağ’da anne ve oğlu servis aracının altında kaldı

Siyonist rejimden Humus'a hava saldırısı

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 1 tutuklama

Kask ve kaldırım denetiminde 919 sürücüye 2,4 milyon TL ceza kesildi

Bangladeş'te dang humması nedeniyle yüzlerce kişi hastane kaldırıldı: 135 can kaybı

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde silahlı çatışma: 5 ölü

Kolombiya'da operasyondan dönen 45 asker alıkonuldu

Orban: Trump yeni bir strateji getirdi, Ukrayna 3'e bölünecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuk hakları sözleşmesini imzaladı

İspanya, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı

THY, ilk 8 aylık yolcu ve kargo verilerini açıkladı

İZSU’dan yeni karar: İzmir’de 2 günde bir su kesintisi

Nepal'deki protestolarda ölü sayısı 19'a yükseldi

İspanya'dan siyonist rejime 9 maddelik yaptırım kararı

Rusya ve Çin’den nadir toprak elementlerinin üretiminde işbirliği

Diyarbakır'da yeni eğitim yılıyla birlikte servis araçlarına sıkı denetim

Meksika'da tren yolcu otobüsüne çarptı: 8 ölü, 45 yaralı

Ukrayna: 58 kilometrekarelik alanda kontrolü yeniden sağladık

Fransa'da hükümet düştü

Erdoğan: Netanyahu hükümetinin iyice zıvanadan çıktığı bu sıkıntılı günlerde Gazzeli mazlumların yanındayız

Genç çiftlere evlilik kredisi desteği 250 bin TL’ye çıkıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cooper ile görüştü

NATO, Rusya'nın Zapad 2025 tatbikatı için karşı hazırlıklara başladı.

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Canlı yayın sırasında gemiye silahlı İHA ile saldırı yapıldı

Ulusal Sumud Filosuna ait bir gemiye drone saldırısı yapıldı

Sosyal medya paylaşımlarına soruşturma: 24 kişi hakkında işlem başlatıldı

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

Şanlıurfa’da traktörle motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Yurt dışına çıkış harcında artış kararı Resmi Gazete'de

Tekirdağ’da anne ve oğlu servis aracının altında kaldı