• BIST 100

    9951,65%1,11
  • DOLAR

    35,94% 0,22
  • EURO

    37,13% -0,56
  • GRAM ALTIN

    3306,95% 0,34
  • Ç. ALTIN

    5351,06% 0,41

Avrupa ile ulaşımda iş birliği

GÜNDEM 8.02.2025 14:04:07 0
Avrupa ile ulaşımda iş birliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu İç Ulaşım Komitesi’nin 87. Oturumu kapsamında Cenevre’de temaslarda bulunacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10-11 Şubat 2025 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM AEK) İç Ulaşım Komitesi’nin 87. Oturumu’na ve toplantı vesilesiyle düzenlenecek olan etkinliklere katılacak. Türkiye ve Hollanda’nın “Yüksek Düzeyli Politikalar Bölümü”ne ev sahipliği yapacağı komitede Bakan Uraloğlu, ulaşım sektöründe sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve küresel bağlantısallık konularında temaslarda bulunacak.

İç Ulaşım Komitesi’nde görüşmeler yapılacak

BM AEK İç Ulaşım Komitesi kapsamında düzenlenecek oturumlarda, ulaşımın geleceğini şekillendirecek politikalar, küresel tedarik zincirindeki dönüşümler ve dijital altyapı çalışmaları ele alınacak.

Bakan Uraloğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı’nda, iç ulaşım bağlantılarının teşviki ele alınacak. Söz konusu toplantıda, bölgesel ve bölgeler arası ulaşımın bağlantısallığı ve sürdürülebilirliğinde ülkeler görüşlerini paylaşacak. Bakanların ulaştırma koridorları konusunda yürüttükleri çalışmalar ve taahhütlerine ilişkin açıklamaları ile “2030'a Giden Yolda İç Taşımacılıkta Başarılar ve Zorluklar” başlıklı oturumda önemli değerlendirmelerde bulunmaları bekleniyor.

Uraloğlu, Ulaştırmanın Geleceği Bakanlar Özel Toplantısı’na da katılacak

Bakan Uraloğlu aynı zamanda, etkinlik vesilesiyle Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından 10 Şubat 2025 tarihinde düzenlenecek olan “Ulaştırmanın Geleceği Bakanlar Özel Toplantısı”na da katılacak. Toplantıda, yerleşik yapay zeka yetenekleri kullanılarak iç taşımacılığın gidişatını yansıtan mevcut eğilimler ve itici güçlerin dönüşüm haritasının hazırlanması gibi yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak.

Etkinlikte ayrıca Stratejik Diyalog Değişimi oturumlarında, bakanlar ulaşımın geleceği için stratejik vizyon belirleyecek, kamu ve özel sektör iş birliklerini geliştirmek için fırsatlar üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

Bakan Uraloğlu’nun, toplantılar kapsamında dünya çapında ulaşım alanındaki gelişmelere dair en güncel bilgiler ve öngörüler üzerine önemli temaslar gerçekleştirmesi bekleniyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: avrupa ile ulaşımda birliği

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı Kürtçe kursu açtı

Şanlıurfa’da alacak verecek kavgası kameraya yansıdı

Şanlıurfa'da "Huzur 63 Suruç Uygulaması" gerçekleştirildi

Yenigün: Beraat Gecesi, günahlardan arınma ve ilahi rahmetin tecelli ettiği gecedir

İstanbul Valiliği'nden "Sakarya İlkokulu" hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama

AİÇÜ öğrencilerine istihdam sağlanacak

Dr. Dağılma’dan seçmeli ders çağrısı

Bursa merkezli sosyal medya dolandırıcılığı operasyonu: 17 gözaltı

Denizli merkezli silahlı suç örgütü operasyonunda 32 zanlı tutuklandı

Avrupa ile ulaşımda iş birliği

Manisa'da sahte döviz bulunduran 2 kişi yakalandı

Gaziantep'te 158 hırsızlık şüphelisi yakalandı

Emlak Danışmanı Platin: Kiralık ev sayısında artış, kiralarda düşüş var

Ege Denizi beşik gibi sallanıyor

Alaska’da kaybolan uçağın enkazına ulaşıldı

Barış Pınarı bölgesinde 13 PKK'lı öldürüldü

İşgalci 3 esir Kızılhaç'a teslim edildi

Şırnak'ta Kürtçe seçmeli ders için broşür dağıtıldı

Kuzey Kore: Nükleer silahlarımız pazarlık kozu değil

Gazze’de direnişin sembolü: Değneğiyle meydana gelen mücahid kararlılık mesajı verdi

Dr. Kaçar: Şap hastalığında insan sağlığı açısından risk yok

Yeni Yüzyıl Partisi Teşkilatlanmaya Devam Ediyor

Filistinli direnişçilere güllerle karşılama

Umut Kervanı Batman'da onlarca çocuğa mont ve bot yardımı yaptı

Beşiri yolunda ıslah organize sanayi kuruluyor

Umut Kervanı deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta çalışmalarını sürdürüyor

79 ülkeden işgalci ABD'nin yaptırım kararına tepki

7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Hür Gençler sabah namazında bir araya geldi

Balıkesir’de işçi servisi devrildi: 18 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ