DÜNYA 11.12.2024 00:52:19 0

Avrupa ülkeleri, Suriyelilere yönelik sığınma sürecini durdurdu

Avrupa ülkeleri, Suriyelilere yönelik sığınma sürecini durdurdu
Haberi Sesli Oku

Beşşar Esad hükümetinin devrilmesinin ardından Suriye'de yaşanan siyasi gelişmeler ışığında, bazı Avrupa ülkeleri Suriye vatandaşlarına yönelik sığınma başvurularını askıya aldıklarını duyurdu.

Hollanda Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber, Suriyelilerden gelen sığınma başvurularına ilişkin kararları altı ay dondurduklarını bildirdi.

Faber, Esad rejiminin devrilmesinden sonra Suriye'deki durumu çevreleyen belirsizliğin sığınma başvurularını doğru bir şekilde değerlendirmeyi zorlaştırdığını açıkladı.

Belçika'da Mülteciler ve Vatansız Kişiler Komiserliği Ofisi, Suriyeli vatandaşlardan gelen sığınma başvurularının işlenmesini geçici olarak askıya aldı. Planlanmış kişisel görüşmeler iptal edilecek ve başvuruların devam eden incelemeleri askıya alındı. Ofise göre, bu askıya alma, başvuranların Suriye'ye geri dönmeleri durumunda karşılaşacakları risklerin daha kesin bir şekilde değerlendirilmesine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Pazartesi günü ülkenin İçişleri Bakanlığı'na devam eden tüm Suriyeli sığınma başvurularını durdurması ve daha önce verilen sığınma davalarını incelemesi talimatını verdi. Avusturyalı yayıncı ORF'ye göre, Avusturya'daki Suriyeliler için aile birleştirmeleri de askıya alındı. İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Suriyeliler için bir geri gönderme ve sınır dışı etme programı hazırlama planlarını duyurdu.

Çekya İçişleri Bakanı Vit Rakusan, Çek Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ülkedeki gelişen durum nedeniyle Suriyelilerden gelen sığınma başvurularının pazar gününden itibaren işleme alınmadığını söyledi.

Rakusan, "Bu, ülkedeki durumda önemli değişikliklerin olduğu durumlarda sıklıkla başvurulan bir prosedürdür" dedi.

Malta da Suriyeli vatandaşların hem yeni hem de mevcut sığınma başvurularının incelenmesini ve işlenmesini durdururken, Fransa ve Yunanistan gibi ülkelerin de benzer önlemleri değerlendirdiği bildiriliyor.

Fransa Mültecileri ve Vatansız Kişileri Koruma Ofisi (Ofpra) Pazartesi günü Suriye'deki gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Ofpra, "Bir sığınmacının menşe ülkesindeki durumun değişmesi durumunda, belirli koşullara bağlı olarak Suriye uyrukluların sığınma başvurularına ilişkin kararların geçici olarak askıya alınması söz konusu olabilir" dedi.

2023 yılında Suriye uyruklu kişiler tarafından Ofpra'ya 4 bin 465 sığınma başvurusu yapılırken, 2024 yılında bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 başvuru daha yapıldı.

Yunanistan'da Göç ve İltica Bakanlığı'ndaki kaynaklar, Suriye uyrukluların iltica başvurularına ilişkin kararların geçici olarak askıya alınmasının beklendiğini açıkladı. Yaklaşık 9 bin 500 başvurucunun etkilenmesi muhtemel olan kararın bu hafta sonuna doğru kesinleşmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği Sığınma Ajansı'nın (EUAA) son raporuna göre, 27 AB üye ülkesindeki sığınma makamları, Norveç ve İsviçre ile birlikte, Eylül 2024'te 84 bin sığınma başvurusu aldı ve bunların 14 bin Suriyeliler tarafından yapıldı. (İLKHA)

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yükleniyor