• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Avrupa Yetim Eli'nden Tanzanya'da mevlid yemeği

DÜNYA 22.09.2024 11:40:10 0
Avrupa Yetim Eli

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika Kıtası'nda sürdürdüğü "sıcak yemek projesi" kapsamında, Tanzanya'nın eski başkenti Darüsselam'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal bölgede ihtiyaç sahibi yetim ailelere mevlid yemeği dağıttı.

İhsan ve ikramın en kıymetli yollarından biri hiç şüphesiz yemek yedirmektir. İslam dininde; açlık, yokluk ve yoksulluk çeken insanlara ulaşarak onları yedirmek, giydirmek ve ihtiyaç duydukları eksikliklerini gidermek büyük sevap ve faziletler taşır.

Bir Müslüman'ın imkanları dahilinde ihtiyaç sahiplerini doyurmaya bizzat gayret etmekle birlikte, toplumda bu değerli görevin yerine getirilmesi için de gayret göstermesi büyük sevaplar içeren bir ameliyedir.

Afrika'da gıdaya ihtiyaç duyan, 7'den 70'e herkese yapılacak yemek ikramı en anlamlı bağışlardan bir olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Nitekim Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur: "…Artık ondan hem kendiniz yiyin hem de yoksula, fakire yedirin." (El-Hac, 28).

Bu anlayışla hareket eden Avrupa Yetim Eli, Afrikalı mazlum halkın gönüllerine dokunmaya, maddi ve manevi yaralarına merhem olmaya gayret ediyor.

Hayırseverlerin, "toplu yemek ikramı" için kendilerine emanet ettiği bağışları Tanzanyalı yoksul halka ulaştırmak için büyük çaba harcayan Avrupa Yetim Eli, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya devam ediyor.

Avrupa Yetim Eli ekiplerinin her aşamasında emek sarf ederek hazır hale getirdikleri sıcak yemekler, yöre geleneklerine uygun kurulan yer sofralarında mazlum halka ikram edildi.

Avrupa Yetim Eli, Darüsselam'a bağlı Mtoni Kijichi semtinde bulunan, hem medrese hem de yetimhane olarak faaliyet gösteren bir mekânda; yüzlerce mağdur, fakir ve yetim çocuğun yanı sıra çocukların ailelerine de yemek ikramında bulundu.

Avrupa Yetim Eli, çalışanlarının bizzat pişirerek hazır hale getirdiği yemekleri, yine ekibi tarafından servis edilerek ihtiyaç sahibi, yetim ve yoksul çocukların yüzlerini güldürdü. (İLKHA)

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Myanmar'da deprem nedeniyle can kaybı artıyor

Bingöl’de 3,3 büyüklüğünde deprem

Avrupa'nın ilk yörünge roketi yere çakıldı

Belediye Başkanı Er: Çocuklar Gazze'de bayram giysileri yerine bombardıman altında!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ