• BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,39% 0,01
  • EURO

    51,87% -0,70
  • GRAM ALTIN

    7468,71% 3,39
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

Avukat Acu: Konya halkı uyuşturucu baronlarının yakalanmasını istiyor

28 Ekim 2025, Salı 13:19
28 Ekim 2025, Salı 13:19
Avukat Acu: Konya halkı uyuşturucu baronlarının yakalanmasını istiyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Avukat Çetin Acu, Konya’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen "Narkokapan Konya Operasyonu" hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin en büyük ikinci kapsamlı uyuşturucu operasyonu olarak kayıtlara geçen çalışmada, yaklaşık 450 kişi gözaltına al

Acu, operasyonun Konya halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, mücadelede yalnızca torbacılara değil, uyuşturucu baronlarına da odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Acu, “Konya halkı bu konuda çok memnun. Ancak sadece torbacılara yönelik değil, uyuşturucu baronlarına da operasyonlar yapılmalı. Biz bu operasyonlarda gördük ki, gözaltına alınan kişilerin çoğu maalesef basit torbacılar. Elbette onların da yakalanması ve gerekli adli işlemlerin yapılması gerekir. Ancak halkın asıl beklediği, bu işin baronlarının yakalanmasıdır.” dedi.

Uyuşturucu sorununu kökten çözmek için “membaına inmek gerektiğini” belirten Acu, “Uyuşturucu belasının kaynağına inmeden, onların inlerine girilmeden bu problem çözülmeyecek. Sadece günü kurtarmak için torbacıları toplamak bizlere bir fayda sağlamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konya’da gençlerin güvenli bir ortamda büyümesi için mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Acu, “Gençlerimizi Konya’da rahat bir şekilde sokaklarda görmek istiyorsak, okullara hiçbir şüphe duymadan göndermek istiyorsak, bu uyuşturucu baronlarına da operasyonların yapılması lazım.” diyen Acu, son dönemde yapılan düzenlemeleri olumlu bulduğunu ancak yeterli görmediğini ifade etti.

Acu, “Bazı uygulamalar var, güzel gelişmeler de yaşanıyor. Ancak bizler çok daha fazlasını istiyoruz. Konya gibi dini ve kültürel anlamda kendini geliştirmiş, saygıdeğer bir şehirde bile maalesef bu tarz uyuşturucu satıcılarının çokluğunu görebiliyoruz.” diye konuştu.

Acu, zaman zaman okul kapılarında ve bahçelerinde bile torbacıların görüldüğünü belirterek, ailelerin ve eğitimcilerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğine dikkat çekti.

“İlk görev ailelere düşüyor

Uyuşturucu ile mücadelede en önemli görevin ailelerde olduğunu ifade eden Acu, şu uyarılarda bulundu:

“Anne babalarımıza büyük görev düşüyor. Çocuklarımıza dışarıda yabancı kişilerle konuşulmaması gerektiğini, onlardan ikram edilen şeyleri, hap, şeker gibi maddeleri kullanmamaları gerektiğini öğretmeliyiz. Çünkü maalesef bu iş genellikle ‘ikramla’ başlıyor. 10-12 yaşındaki çocuklarımıza kadar bu illet ulaşmış durumda. Şeker adı altında uyuşturucu veriliyor, çocuk beğenince arkadaş ortamında kullanmaya başlıyor.”

Acu, hem ailelerin hem de eğitimcilerin bilinçlendirme görevini üstlenmesi gerektiğini belirterek, "Okullarda bu eğitimin verilmesi gerekiyor. Eğitimciler ellerini taşın altına koymalı. Aynı zamanda alimlerimizin de bu konuda tebliğ çalışmalarında bulunmasında büyük fayda görüyorum.” dedi.

“Konya halkı olarak taleplerimiz kökten çözüm”

Acu, “Konya halkı olarak taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Bizler istiyoruz ki bu iş kökten çözülsün. Gençlerimiz sokaklarda huzurla dolaşsın, okullarımıza güvenle gidelim.” ifadelerini kullandı.

Medya kuruluşlarına da seslenen Acu, uyuşturucu haberlerinde kullanılan dilin önemine dikkat çekti.

Acu, “Maalesef haberlerde ‘3 milyon TL değerinde uyuşturucu yakalandı’, ‘5 milyon TL değerinde maddeye el konuldu’ gibi ifadeler kullanılıyor. Bu, farkında olmadan ‘şu kadar milyon TL kazanabilirsiniz’ mesajı veriyor.” dedi.

Acu, toplumsal farkındalığı artıracak bir haber dili kullanılması gerektiğini ifade ederek şu öneride bulundu:

“‘3 milyon kişinin hayatına kastedecek uyuşturucu yakalandı’ ya da ‘100 bin ailenin evine ateş düşürebilecek uyuşturucu ele geçirildi’ şeklinde haber yapılırsa, toplum bu maddenin ne kadar zararlı olduğunu daha iyi kavrar.” şeklinde konuştu.

Acu, açıklamasının sonunda, “uyuşturucuyla mücadelenin sadece emniyet birimlerinin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu” olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Adana'da inşaatın bodrumunda biriken suya düşen kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ABD'yi etkisi altına alan büyük kış fırtınasında onlarca kişi hayatını kaybetti

Sudan'da altın madeni çöktü: 13 ölü

Mardin’de ölümle sonuçlanan kavgaya ait görüntüler ortaya çıktı: 6 tutuklama

Umut Kervanı'ndan Afrin Belediye Başkanına ziyaret

İran Dışişleri Bakanı, ülkenin her türlü saldırıya karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi

Mersin merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonu: 28 şüpheli yakalandı

HAMAS'tan batı ülkelerinin "UNRWA" açıklamalarına destek

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak

Rusya'daki Şiveluç Yanardağı bir günde iki kez patladı

Macron: Grönland'daki gerilimler Avrupa için "stratejik bir uyarı" niteliğinde

Malatya'da konteyner kentte yangın

Umut Kervanı, Afrin'de çatışmanın mağdurlarına sıcak aş dağıttı

Pakistan'da bombalı saldırı: Bir ölü

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Belarus: NATO'nun askeri yığılması karşısında stratejik caydırıcılığı güçlendireceğiz

Bakan Göktaş, Nijeryalı mevkidaşıyla aile politikalarını görüştü

İşgal zindanlarındaki 5 Gazzeli özgürlüğüne kavuştu

Amazon yaklaşık 16 bin kişiyi işten çıkaracak

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 53'e yükseldi

Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da inşaatın bodrumunda biriken suya düşen kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ABD'yi etkisi altına alan büyük kış fırtınasında onlarca kişi hayatını kaybetti

Sudan'da altın madeni çöktü: 13 ölü

Mardin’de ölümle sonuçlanan kavgaya ait görüntüler ortaya çıktı: 6 tutuklama

Umut Kervanı'ndan Afrin Belediye Başkanına ziyaret

İran Dışişleri Bakanı, ülkenin her türlü saldırıya karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi