Avustralya'nın dört bir yanında Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

Tarih: 06.10.2024 14:24 Güncelleme: 06.10.2024 14:24
Avustralya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Avustralya'nın dört bir yanındaki şehirlerde binlerce Filistin yanlısı gösterici, Aksa Tufanı'nın yıldönümünde sokaklara çıkarak Gazze ve Lübnan'daki saldırıları kınadı.

Binlerce Filistin yanlısı protestocu, Sidney ve Avustralya'nın diğer büyük şehirlerinin sokaklarında yürüyerek işgal saldırılarının derhal sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Melbourne'de binlerce kişi toplandı

Ülkede yayın yapan ABC Net'e göre Melbourne'ün merkezi iş bölgesindeki Victoria Eyalet Kütüphanesi'nde toplanan göstericiler bayraklar salladı ve sloganlar attı.

Mitingin başlangıcında göstericiler kütüphanenin önüne Gazze'de katledilen her çocuğun hayatını temsilen binlerce küçük kağıt uçurtma bıraktı.

Uçurtma gösterisini organize eden gençlik çalışanı Lucas Li, "Biz sadece yeter artık demek istiyoruz ve aynı zamanda ölülerin yasını tutmak istiyoruz." dedi.

Avustralya Filistin Savunuculuk Ağı'ndan eğitimci ve siyasi analist Noura Mansour kalabalığa hitap etti.

Filistinli toplumlar için "zorlu bir 12 ay" geçtiğini söyleyen Mansour, "israil şiddetinin artık Lübnan'daki kardeşlerimizi, ailelerimizi hedef alarak tüm bölgeye yayıldığını görüyoruz." dedi.

Protestocular daha sonra Melbourne CBD'den Flinders Street İstasyonu'na doğru yürüdüler.

Sidney'de protestocular toplandı

Sidney'de göstericiler şehir içinde yürüyüşe geçmeden önce Hyde Park'ta toplandılar.

Filistin Eylem Grubu Sidney'den Josh Lees, protestocuların Gazze'de "devam eden soykırıma" karşı tavır aldıklarını söyleyerek, bugün düzenlenen gösterilerin her zamankinden daha önemli olduğunu kaydetti.

Lees, "israilin Lübnan'a karşı başlattığı bu savaşın ardından şimdi de İran'la bölgesel bir savaş tehdidinde bulunuyorlar. Bu yüzden dışarı çıkıp protesto etmemiz için her zamankinden daha fazla neden var." dedi.

Adelaide protestocuları parlamento binasında toplandı

Yaklaşık 200 Filistin yanlısı gösterici de Adelaide'deki Güney Avustralya Parlamento Binası önünde toplandı.

Polisin gözetiminde protestocular, Kuzey Terası'na doğru yürürken prtlar ve bayraklar taşıdılar.

Filistin yanlısı Yahudi gösterici Raphael Duffy, Avustralya'nın israili "siyasi olarak" desteklemeye devam etmesinin "dehşet verici" olduğunu söyledi.

Duffy, "israilin sürdürdüğü bu tür barbarlıklar normalleştirilmemeli, evde oturup bunun toplum için yeni normal olduğunu iddia edemeyiz." dedi. (İLKHA)

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor