-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Ayçiçek yağındaki fahiş fiyat artışına tepki
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Son aylarda ayçiçek yağında yaşanan fahiş fiyat artışına tepki gösteren vatandaşlar, denetimlerden sorumlu olan yetkilileri görevlerini yapmaya davet etti.
Son üç ay içerisinde yemeklik yağ fiyatlarının yüzde 40-50 oranında yükseldiğini belirten vatandaşlar, söz konusu artışın sebeplerinin araştırılmasını istiyor
Özellikle ayçiçek yağı fiyatlarının bayağı yükseldiğini vurgulayan market işletmecilerinden Osman Dursun, "Yağ zamları önce yüze 20, 25 ve sonrasında pey der pey aylık artarak üç ay önce 220 lira civarından 330, 340 TL'ye yükseldi. Bu da yüzde 40 ya da 50'ye varan zam oranını buldu. Yağ fiyatlarında yaşanan artışın sebebini bilmiyoruz. Biz de ürünlerimizi toptancılardan tedarik ediyoruz. Marketçiler olarak yağ fiyatlarında yaşanan artışlardan bizler de muzdaribiz. Ticaret Müdürlüğünden kontrole gelen memurlara faturalarımızı ibraz ediyoruz. Aldığımız ürünlerin geliş ve satış fiyatları bellidir. Yağ fiyatlarında yaşanan artış sebebinin özellikle fabrikaların denetlenmesini isteriz. Çünkü hem satıcı hem de tüketicilerin elinde bir şey yok. Biz de yağ fiyatlarının düşmesini istiyoruz." diye konuştu.
"Yağ fiyatları düşürülmeli"
Son bir yıla bakıldığında yağ fiyatlarına neredeyse yüzde 60 zam yapıldığına dikkat çeken Ahmet Aksu, "Aile nüfusum kalabalık olduğu için ayda 2 veya 3 tane 5 litrelik yağ alıyorum. Son bir yılda yağ fiyatlarına neredeyse yüzde 60 oranında zam geldi ve yağ fiyatları şu anda çok pahalıdır. Alım gücümüz kalmadı. Bu sorunu ancak devlet büyükleri denetler ve üreticiler üzerinden çözer. Artık fahiş fiyatlar istemiyoruz. Ailelerin temel gıda maddesi yağdır, şekerdir ve undur. Biz bunlarda kısıtlamaya gidemiyoruz. Bunun için nerede uygun fiyat varsa ona göre market market dolaşıp öyle alıyoruz. Yetkililerden talebimiz yağ fiyatlarının ucuzlamasıdır." dedi.
"Fahiş fiyat artışı yapanlar tespit edilip cezalandırılmalı"
Yağ fabrikalarının ve toptancıların sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğini belirten bir diğer vatandaş Hasan Başaran ise şunları söyledi:
"7 nüfuslu bir aileyiz ve aylık yağ tüketimimiz 15 ila 20 litre arasıdır. Market raflarında 5 litrelik sıvı yağın fiyatı çok değil geçen aylarda 220 ile 225 lirayken şu anda 350 lira civarına çıkmış durumdadır. Halk olarak mağdur ediliyoruz. Çünkü yağ fiyatlarında fahiş bir artış var. Yağ tüketiminde kısıtlamaya da gidemiyoruz. Çünkü yağ temel gıda maddelerinden biridir. Devlet yetkilileri 'Fahiş fiyat artışı yapanları boykot edin' diyorlar. Vatandaş olarak neyi boykot edeceğiz? Bunu tek çözümü devletin fabrikaları denetleyerek fahiş fiyat artışlarını önleyebilir. Çünkü yağ fiyatları bu kadar artmamalıydı. Bu fiyatlar çok yüksektir. Hatta devlet fahiş fiyat artışı yapan fabrika ya da kişileri tespit edip ya cezalandırsın ya da kapatılsın." (İLKHA)
Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu
Yetimler Vakfı’ndan iftar programı
Yapıcıoğlu, Şehit Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti
ABD Irak'taki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardı
Rusya, Ukrayna'daki askeri ve enerji tesislerini hedef aldı
Lübnan'da can kaybı artıyor: Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehit sayısı 826'ya yükseldi
Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mardin’de sağanak yağış etkili oldu: Yollar göle döndü
AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay daha uzattı
Arakçi: Hürmüz Boğazı sadece ABD, israil ve müttefiklerine kapalı
Bener: Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı artıyor: 72 bin 234 şehit
Küba ABD ile son dönem görüşmelerini ilk kez doğruladı
Brezilya ile ABD arasında vize gerginliği
Kenya’da sel felaketi: Ölü sayısı 62’ye yükseldi
Fransa’da yerel seçimler için halk sandık başına gidiyor
Bakan Fidan: Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması tehlikeli bir adım
Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu
Hark Adası neden önemli?
Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası
Kazakistan'da anayasa referandumu
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü
Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü
Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı
Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli
Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü
Yükleniyor






