• BIST 100

    9533,04%-1,40
  • DOLAR

    38,83% 0,07
  • EURO

    43,73% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4092,41% 1,57
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37

Ayder balı 'Coğrafi İşaret Tescili' aldı

GÜNDEM 19.05.2022 10:55:11 0
Ayder balı

Ayder balı 'Coğrafi İşaret Tescili' aldı

Çamlıhemşin ilçesine bağlı 1800- 2300 rakımları arasında yer alan Ayder Yaylası'nda üretilen Ayder balının coğrafi işaret tescili alması ile birlikte Rize, coğrafi işaret tescilli ürün sayısını 13’e çıkardı. 30 yıl önce kurulan Ayder Tarımsal Bal ve Turizm Kooperatifi tarafından 6 yıl önce Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile yapılan çalışmalar sonucunda uluslararası bilimsel yayınlarla da Ayder balının ve poleninin değeri bilimsel olarak tescil edilmişti.Vali Kemal Çeber, kendine özgü birçok ürünü olan Rize’nin coğrafi işaret tescili ürün sayısının artması için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “İlimiz coğrafi yapısı gereği birçok güzelliği içeresinde barındıran ülkemizin nadide şehirlerindendir. Bizlerde var olan bu güzelliklerimizi ve ürünlerimizi ilimizin birer marka değeri yapmak için coğrafi işaret tescili alanında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Coğrafi işaret, illerin kendilerini yöresel anlamda tanıtmaları ve marka değer oluşturmaları anlamında çok önemlidir. İlimizin turizm alanında en önemli marka değeri olan Ayder Yaylası Balının da coğrafi işaret tescil belgesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylece ilimiz, coğrafi işaret tescilli ürün sayısını 13’e çıkarmış olduk. Başvuruları devam eden ürünlerimiz de var. İnşallah onlarınca tescilini tamamlayarak bu sayıyı daha yukarılar taşıyacağız” dedi.

RİZE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ 13’E ÇIKTI

Daha önce Coğrafi İşaret Tescili alan Rize bezi, Çayeli kuru fasulye yemeği, Derepazarı pidesi, Rize simidi, Rize baston ekmek, Rize kavurması, Anzer balı, Rize çayı, Rize muhlaması, Rize pepeçurası, Rize enişte lokumu, Hemşin çorabının ardından Ayder balı da bu unvana sahip olunca Rize’nin Coğrafi İşaret Tescilli ürünlerinin sayısı 13’e yükseldi.

5 ÜRÜNÜN İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan coğrafi işaret tescili başvuru yapılmış olan Rize kokulu üzüm pekmezi, Fındıklı sepeti, İyidere pileki taşı, Hemşin karakovan balı ve Çayeli koloti peynirinin ise değerlendirme süreçleri devam ediyor.

BM: Gazze'de 48 saat içinde 14 bin bebek ölebilir

Avrupa Birliği, Suriye'ye yaptırımları kaldırdı

Prof. Dr. Tekin: Fanatizm uğruna insanlar birbirine düşman oluyor

Taksi şoförünü yaralayan şahıs tutuklandı

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Üstündağ'dan bahar şenliklerine davet

Millî Savunma Bakanlığı heyetinden Şam'a ziyaret

Ankara'da 'Filistin israil Çalışmaları Öğrenci Sempozyumu' düzenlendi

Coca-Cola reklamı yapan oyunculara STK’lardan tepki

Bursa’da ulaşım krizinde anlaşma sağlandı

Türkiye'nin göç yönetimi hukuk, adalet ve basiretle yeniden ele alınmalı

Tanrıkulu’dan sapkın akımlara karşı topyekûn mücadele çağrısı

Gaziantep İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Mansur: Asıl engel hakikati görmeyen kalpte, işitmeyen kulaktadır

Adana'nın Ceyhan ilçesinde iki dorsede yangın çıktı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den fuara davet

Adana'da cezaevi firarisi yakalandı

Gaziantep'te kurbanlık satış fiyatları belirlendi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 573'e yükseldi

Malatya'da bağımlılıkla ile mücadele il koordinasyon kurul toplantısı gerçekleştirildi

Uluslararası toplumun baskısı İngiltere'yi işgalle ticaret müzakerelerini askıya almaya itti

Siirtli ailenin feryadı: 4 yıl önce bir evladımı kaybettim, yine aynı acıyı yaşamak istemiyorum

Coca-Cola reklamı yapan oyunculara Gazze tepkisi

Şanlıurfa 2025 kurban kesim alanları açıklandı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanların toplanmasında yeni dönem başladı

Şanlıurfa’da silahla vurulan kişi hayatını kaybetti

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Malatya'da define avcıları operasyonu: 8 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'ı ziyaret edecek

Şanlıurfa'da otomobilde 5 kilo 250 gram metamfetamin ele geçirildi

Malatya'da 6 kişi yedikleri mantardan zehirlendi

Çukurova Üniversitesi'nde "Soykırıma Karşı Kampüsler Ayakta" etkinliği düzenlenecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ