• BIST 100

    9275,5%-2,13
  • DOLAR

    37,95% -0,07
  • EURO

    41,79% 0,43
  • GRAM ALTIN

    3803,96% 1,04
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

Aydın-Denizli Otoyolu'ndan 3 günde 22 bin araç geçti

GÜNDEM 20.10.2024 13:32:22 0
Aydın-Denizli Otoyolu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin dev projelerinden Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamını 17 Ekim’de trafiğe açtıklarını anımsatarak “Ege Bölgemizin iki büyük merkezini otoyol konforuyla birbirine bağlayan yolumuzu 3 günde yaklaşı

Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dev projelerinden Aydın-Denizli Otoyolu’nun Kuyucak-Aydın arasındaki 70 kilometrelik son kesimini 17 Ekim’de trafiğe açtıklarını hatırlatarak “Yolun tamamını toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa ettik. Ege Bölgemizin iki büyük merkezi olan Aydın ve Denizli illerimizi otoyol konforuyla birbirine bağlayan yolumuzu 3 günde yaklaşık 22 bin araç kullandı.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, “Aydın-Denizli Otoyolu, hem ticaret hem de turizm açısından önemli bir güzergâh. Otoyolumuz sayesinde Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerini çok daha kısa sürede nakledeceğiz. Ayrıca, Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerimize ulaşımı daha konforlu hale getirmiş olduk. 3 gün gibi kısa bir sürede yaklaşık 22 bin aracın geçiş yapması, projenin doğru bir yatırım olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Vatandaşlarımızın bu projeye ilgisi bizleri memnun ediyor. Otoyolumuzun bölgedeki ekonomik faaliyetleri artıracağından hiç şüphemiz yok.” dedi.

Zamandan 4,5 milyar lira tasarruf edilecek

Otoyol güzergahının trafiğe açılan ilk etabının Kocabaş’tan başlayıp, Pamukkale, Kumkısık, Sarayköy ve Buharkent ilçelerini geçerek Kuyucak’a ulaştığını hatırlatan Uraloğlu, “17 Ekim’de hizmete aldığımız etap ise Kuyucak’tan başlayarak; Nazilli, Yenipazar ve Köşk ilçelerini geçerek Aydın’da sonlanıyor. Otoyolumuz sayesinde; Aydın ve Denizli arasında trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indirdik. Otoyol ile zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon olmak üzere yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 61 bin ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Aydın-Denizli Otoyolu vatandaşlardan tam not aldı

Otoyolu kullanan sürücüler, Aydın-Denizli Otoyolu'nun sunduğu konfor ve zaman tasarrufunun memnuniyet verici olduğunu belirtti. Modern ve geniş yapısıyla dikkat çeken yeni yolun, Aydın ile Denizli arasındaki seyahat süresini neredeyse yarıya indirdiğini ifade eden kullanıcılar, sürüş deneyiminin oldukça rahat olduğunu vurguladı. Özellikle turistik bölgelere hızlı ve pürüzsüz bir ulaşım imkânı sunmasının hem ticaretin canlanmasına hem de bölge turizmine büyük katkı sağlayacağı yönünde yorumlar yapılırken vatandaşlar, otoyolun akıcı ve konforlu yapısının yolculukları çok daha keyifli hale getirdiğini dile getirdi. Bakan Uraloğlu sürücülerin deneyiminin oldukça kıymetli olduğunu vurgulayarak, "Aydın-Denizli Otoyolu, konforlu ve hızlı ulaşımıyla vatandaşlardan tam not aldı." dedi. (İLKHA) 

Şanlıurfa’da kutlamalarda silah kullanan 3 kişi yakalandı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Başman'dan sahte altın uyarısı

Yenidoğanlarda topuk delme güvenli mi?

Batman Barosu'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası adalet ve vicdan büyük yara almıştır

Çin'den vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı

Yeni Yüzyıl Partisi Karaman İl Başkanlığına Özden Atandı

Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor

Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen: Son 50 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz

Bingöl'de yayalara yol vermek isteyen araç kaza yaptı

Çin'den ABD'ye sert mesaj: Tarife savaşı karşılıksız kalmayacak

İşgalciler Gazze Şeridi'nden onlarca esiri  serbest bıraktı

TİM Başkanı Gültekin: Maliyet yapılarındaki ciddi bozulmalar, ihracatın rekabet gücünü zayıflatıyor

Gazeteciler, Gazze'de meslektaşlarının katledilmesini protesto ettiler

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

Hindistan'da yıldırım düşmeleri: 22 ölü

Bingöl’de “İslam’da Aile” programına davet

2025-DUS sınav giriş belgeleri yayınlandı

Dolandırıcılık suçundan 60 yıl cezası olan firari yakalandı

Hakkari'de otobüs ile tanker çarpıştı: 1 ölü, 11 yaralı

Siyonist sömürgeciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları kapı kapı gezip Mevlid-i Nebi etkinliğine davet ediyor

ABD, İranlı 5 kuruluş ve bir şahsı yaptırım listesine aldı

İşgal çetesinin Gazze'ye son saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Dominik Cumhuriyeti'ndeki gece kulübü çökmesinde ölü sayısı 200'e yaklaştı

Süresiz nafaka aile kurumunu tehdit ediyor!

Hacı adaylarının uçuş ve kafile bilgileri açıklandı

Gaziantep'te çalıntı motorlu araçlar ve ziynet eşyaları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Yılmaz’dan politika kurullarına yapılan yeni atamalara tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına yeni atamalar yapıldı

Şanlıurfa’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ