• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden deprem bölgesine yardım eli

GÜNDEM 10.02.2023 10:00:24 0
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden deprem bölgesine yardım eli

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden deprem bölgesine yardım eli

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda, ısınma ve giysi yardımı tırı dualar eşliğinde yola çıktı.

Kahramanmaraş’da 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Aydınlılar, depremzedeler için seferber oldu. Aydın’da binlerce vatandaş büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, depremzedeler için yardıma koştu. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri battaniye, kışlık giyecek, yiyecek, ısıtıcı, ayakkabı ve benzeri eşyaları depremzedelere ulaştırılması için yetkililere teslim etti. Bu çerçevede harekete geçen Aydın İl Sağlık Müdürlüğü de, yardım kampanyası başlattı. Aydın Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, bağlı sağlık tesislerimiz ve ilçe sağlık müdürlüklerinin destekleriyle hazırlanan gıda, battaniye, su, ısıtıcı gibi temel yaşam malzemelerinin yüklendiği yardım tırı deprem bölgesine gönderildi.

Konu ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 'Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana’da ki depremzedelerin yaralarını sarmak için tüm Türkiye’nin seferber olduğu afet bölgesine bir yardım eli de İl Sağlık Müdürlüğümüz, bağlı sağlık tesislerimiz ve ilçe sağlık müdürlüklerimizden geldi. Valiliğimiz koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğümüz, bağlı sağlık tesislerimiz ve ilçe sağlık müdürlüklerimizin destekleriyle hazırlanan gıda, battaniye, su, ısıtıcı gibi temel yaşam malzemelerinin yüklendiği yardım tırı deprem bölgesine gönderildi. Yaşanan büyük deprem felaketinde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, enkaz altından yaralı olarak kurtarılan depremzedelerimize de acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
[gallery ids=',99398,99399,99400']

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ