• BIST 100

    10273,33%0,83
  • DOLAR

    39,85% 0,19
  • EURO

    46,80% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4260,32% -0,79
  • Ç. ALTIN

    6797,39% -0,38

Aydın: Kaybedeni olmayan yarışmaya ailece katılım sağlayalım

05 Aralık 2024, Perşembe 02:54
05 Aralık 2024, Perşembe 02:54
Aydın: Kaybedeni olmayan yarışmaya ailece katılım sağlayalım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

"Siyer Yarışması" kayıtlarının 17 Ocak tarihine kadar devam ettiğini belirten Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Sedat Aydın, 7'den 70'e tüm Malatyalıları sınava katılmaya davet etti.

Peygamber Sevdalıları tarafından 2011 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen ve yüzbinlerin katılım sağladığı Siyer Yarışması bu yıl 14'üncü kez düzenlenecek.

Alemlere rahmet olarak gönderilen eşsiz önder Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını konu alan Siyer Yarışması ile bilgilendirmede bulunan Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Sedat Aydın, kentte hummalı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Kaybedeni olmayan yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceğini anımsatan Aydın, yarışmanın asıl amacının ödül vermek olmadığını, toplumsal yozlaşmanın bu kadar pik yaptığı bir dönemde, Peygamberimizin değerli öğretilerini daha yakından tanıma fırsatı sunduğunu belirterek, toplumun huzurunu yeniden inşa etmenin tek yolunun, O'nun örnekliğini hayatımıza taşımaktan geçtiğini ifade etti.

Her yıl Türkiye genelinde düzenli olarak Siyer Yarışması düzenlediklerini anımsatan Aydın, "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek ahlakını, nesillere aktarılması gereken çok yönünün olduğuna inanıyoruz, bu yönünün tüm nesillere aktarılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

"Malatya halkı bu konuda duyarlıdır"

Malatya Peygamber Sevdalıları olarak, Malatya'nın birçok noktasında ve esnafların işyerlerine yarışma bilgilendirme afişlerini astıklarını ve okullara giderek gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını kaydeden Aydın, "Hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Kurduğumuz stantlarda ve belirlediğimiz birçok noktada hem bilgilendirme yapılıyor hem de yarışmada soruların sorulacağı kitaplar mevcut. Halkımız bu noktalardan hem sınav ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirler hem de kitapları temin edebilirler. Malatya halkı zaten bu konuda duyarlıdır ve bu tür etkinliklere ilgileri üst derecededir. Gösterdikleri ilgiden memnunuz." dedi.

"Kaybedeni olmayan yarışmaya 7'den 70' tüm Malatyalıları davet ediyoruz"

Aydın, "Kayıtlarımız 17 Ocak tarihine kadar devam edecek. Buradan 7'den 70'e tüm Malatyalıları yarışmaya davet ediyoruz. Ailece yarışmaya katılım sağlanılmasını tavsiye ediyoruz. Gerçekten bu yarışma hiçbir yarışmaya benzemez. Çünkü kaybedeni olmayan bir yarışma. Amaç burada hediyeler ya da illa yarışmaya katılmak değil, burada tek amacımız Peygamber efendimizin hayatını iyi okuyup ondan edinebildiğimiz örnekleri hayatımızda tatbik etmektir. Toplumsal yozlaşmanın bu kadar pik yaptığı bir dönemde, toplumsal huzurun sağlanması için Peygamber Efendimizi tanımalı ve öğrenmeliyiz. Onu okumadan, onu tanıyamayız; onu tanımadan, onu anlayamayız; onu anlamadan, onu sevemeyiz. Toplumun huzurunun ve refahının terakkisinin tek çaresi, Peygamberin örnekliğidir. Devirleri ve insanları nesiller boyunca değiştiren Allah Resulünün, bu zamana da aynı şekilde deva olacağını biliyoruz." İfadelerini kullandı.

"Buradaki amaç Peygamber efendimizin hayatından örnekler alabilmektir"

Verilecek ödüllere de değinen Aydın, "Ödüller arasında 5 umre, tam altın, çeyrek altın, bilgisayar, tablet ve bisiklet gibi çok sayıda ödüller var. Bu sene farklı bir uygulama da yapacağız inşallah. Sınava giren bütün herkese kura sonucu, her kategoriden dört kişi olmak üzere toplam on altı ödül ve on altı çeyrek altın dağıtacağız. Bundan amaç Peygamber efendimizin hayatının daha iyi irdelenmesi ve tüm nesillerin Peygamber Efendimizin hayatından örnekler alabilmesidir" dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Sultangazi Kent Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Merkez Bsı rezervleri azaldı

Bingöl Umut Kervanı’ndan 8 milyon TL’lik yardım

Endonezya'da feribot kazası: 4 ölü, 38 kayıp

Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı