-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% -0,11
-
EURO
50,57% 0,14
-
GRAM ALTIN
7115,78% -0,27
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Aydın: Yarıyıl tatili öğrencilere mola fırsatı sunuyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İdeal Eğitim Vakfı Akdeniz Bölge Koordinatörü Mehmet Aydın, yarıyıl tatilin tamamen dinlenmek değil, eğitimin yavaşlatılmış hali olduğunu, öğrencilerin bu süreci kitap okuyarak sosyal yönlerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.
2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi, 17 Ocak Cuma günü milyonlarca öğrenci için sona erecek. Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı sona ererken, öğretmenler, öğrenciler ve veliler için ara tatil başlayacak.
Yoğun bir dönemin sona ermesiyle 2 hafta boyunca okula gitmeyecek olan öğrencilere tavsiyede bulunan eğitimciler, bu sürecin tamamen tatil modunda geçirilmesinin doğru olmadığını ifade ediyor.
Yarıyıl tatilinde öğrencilerin yapması gerekenlerle ilgili konuşan Mehmet Aydın, bu sürecin bir dinlenme molası olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Yarıyıl tatili öğrencilere mola fırsatı sunuyor
Yeni eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulan maarif modelinin iyi niyetle hazırlandığını belirten Aydın, "Bu model her ne kadar olumlu bir adım olsa da çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılama açısından yeterli değil. Önümüzdeki yıllarda modelin verimliliğini artırmak adına çalışmalar yapılmalı. Öğrencilerin bu dönemde yoğun bir tempoyla eğitimlerine devam ediyor. Ara tatilin bir dinlenme molası olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Öğrencilerin bu dönemi zihnen dinlenme ve eğitim boyutunun aktifleştirilmesi için fırsat olarak görmeleri faydalı olacaktır. Ailece yapılacak etkinlikler, akraba ziyaretleri veya tarihi ve manevi değer taşıyan yerlerin gezilmesi, çocukların hem zihnen dinlenmesine hem de aile bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacaktır." dedi.
"Ara tatilde aşırı ders çalışmanın zararı olabilir"
Aydın, öğrencilerin tatil dönemini ders eksiklerini kapatma yarışına dönüştürmemesi gerektiğini belirterek, "Bu süreçte öğrencilerin eksiklerini kapatma düşüncesi, uzun vadede başarıdan çok başarısızlığa neden olabilir. Ara tatil, zihin dinlendirme günleri olarak değerlendirilmelidir. Ders odaklı bir plan yapmak yerine kitap okuma ve küçük tekrarlarla desteklenebilir. Başarısız bir karne sadece çocuğa ait değildir. Çocuğun başarısızlığında ailelerin de sorumluluğu vardır. Eğitim sadece notlarla ölçülebilecek bir süreç değildir; çocuklarımız notla değerlendirilemeyecek kadar kıymetlidir. Bu yıl ilk kez ilkokul birinci sınıf öğrencilerine karne yerine gelişim raporu verilecek bu olumlu bir adım ancak diğer sınıflarda da sürece dayalı farklı uygulaması gerekiyor." diye konuştu.
"Tatil öğretim değil, dinlenme dönemi olmalı"
Anne babaların tatil döneminde öğretmenlik rolüne bürünmemesi gerektiğini belirten Aydın, "Çocuklarımız bir dönem boyunca öğretmenlerinden zaten yeterince ders aldı. Tatil döneminde ebeveynlerini öğretmen gibi görmek istemezler. Çocuklar anne ve babalarını, şefkat ve anlayışla görebilecekleri bir liman olarak hissetmelidir. Çocukların biraz daha geç yatmalarına veya sabahları biraz daha geç kalkmalarına müsaade etmek, tatilin anlamını hissetmelerini sağlar." ifadesini kullandı.
Sınav hazırlığı yapan öğrencilere tavsiyeler
Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için de önerilerde bulunan Aydın, "Bu süreçte öğrenciler ders temposunu tamamen bırakmamalı ancak aşırı yüklenmemelidir. Ara tatil, dengeli bir şekilde hem dinlenmek hem de eksikleri gözden geçirmek için değerlendirilebilir. Hediyeler maddi değil, anlam ifade eden bir şey olmalıdır. Çocukların yapmak istedikleri bir etkinlik veya ailece vakit geçirme fırsatları, çocukların aile bağlarını güçlendirmesi açısından daha etkili olacaktır. Maddi hediyeler, istenen etkiyi oluşturmayabilir." dedi.
Son olarak Aydın, ideal bir tatil için ailelere ve öğrencilere önerilerde bulunarak, bu sürecin iyi değerlendirilmesinin, hem eğitim hem de aile bağları açısından önem taşıdığını belirtti. (İLKHA)
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi
Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek
Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak
Yükleniyor






