DÜNYA 2.11.2024 13:14:58 0

Ayetullah Hamanei: ABD ve siyonist rejim mutlaka sert bir karşılık alacak

Ayetullah Hamanei: ABD ve siyonist rejim mutlaka sert bir karşılık alacak
Haberi Sesli Oku

İran İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Ali Hamenei, "Hem ABD hem de siyonist rejim düşmanları, İran'a ve direniş cephesine karşı yaptıklarına mutlaka sert bir karşılık alacaklarını bilmelidirler." dedi.

ABD'nin casusluk merkezi olarak kullandığı büyükelçiliğin 4 Kasım 1979 tarihinde İmam Humeyni'nin takipçileri olan öğrenciler tarafından ele geçirilmesi olayının yıldönümü dolayısıyla Ayetullah Ali Hamanei, gençlerle bir araya geldi.

İmam Humeyni'nin Hüseyni'sinde gerçekleşen buluşmada konuşan Hamanei, "Gerek askeri, gerek silah, gerek siyasi konularda İran milletinin hazırlanması için yapılması gereken her şeyi mutlaka yapacağız ve elhamdülillah şu anda biz yapmakla meşgulüz." Dedi.

İrna'ya göre Hamanei, şunları kaydetti:

"İran halkının ve ülke yetkililerinin genel hareketi, küresel istikbara ve bugünkü dünya düzenini yöneten zalim sisteme karşı mücadele yönünde hiçbir gevşeklik göstermeyecektir; bundan emin olun.

Mesele sadece intikam değil; bu mantıklı bir harekettir; dine, ahlaka, şeriata ve uluslararası yasalara uygun bir karşı koymadır ve İran halkı ile yetkililer bu yönde asla tereddüt etmeyecek ve gevşeklik göstermeyecektir. Bundan emin olun.

Casus yuvası meselesi tartışmaya veya şüpheye yer bırakmaz. ABD Büyükelçiliği sadece bir diplomatik ve istihbarat merkezi değildi; aynı zamanda devrime karşı iç kışkırtma, devrimi yok etme ve hatta büyük imamımızın (İmam Humeyni) hayatını tehdit etme merkeziydi."

Meselenin, uluslararası zulme karşı durmak olduğunu söyleyen Hamanei, İslam öğretilerinden ilham alan İran halkı için zulme karşı koymanın bir vazife olduğunu belirterek, İstikbara karşı mücadele bir farzdır. İstikbar; ekonomik, askeri ve kültürel tahakkümle halkları her yönden küçük düşürmek demektir; İran halkını da yıllarca küçük düşürdüler. Bu nedenle İran halkının istikbara karşı mücadelesi vardı ve bundan sonra da kesinlikle devam edecektir." dedi.

Hamanei, "Amerika ve siyonist rejim gibi düşmanlar, İran ve direniş cephesine karşı yaptıklarının kesinlikle karşılık bulacağını bilmelidirler. İran halkının istikbara karşı akılcı, mantıklı ve insanî, İslamî ve uluslararası ilkelere uygun mücadelesi sürmelidir. İran halkının istikbara karşı mücadelesini sürdürmesi, bilim, düşünce, teknoloji ve bir yol haritası gerektirir." diye konuştu. (İLKHA)

Gabon ile Ekvator Ginesi arasındaki sınır tartışmasında nihai karar açıklandı

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Ukrayna'da askeri eğitim merkezi vuruldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya'ya gidiyor

ABD'de orman yangını

RTÜK'e 3 yeni üye seçildi

AB'den Rusya'nın "gölge filosu'na yaptırım kararı

Gazze'de can kaybı 53 bin 655'e yükseldi

ABD ve Filipinler'den ortak askeri tatbikat

Antalya'da uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmelerin beşinci turu Roma'da

Müftü Yardımcısı Kiraz: İsrafa, aşırıya kaçmadan iyilikle tedavi olun

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Fuarlar bölgemizin kalkınması için büyük önem arz ediyor

KKTC Meclisi Başkanı Öztürkler: Gazze’de yapılan soykırım Kıbrıs’ta da yapılmak istendi

Manila'da gecekondu mahallesinde yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Eski Ukraynalı siyasetçiye İspanya'da suikast

İran, Rusya ile Stratejik Ortaklık Anlaşmasını onayladı

Böbrek taşının belirtilerini önemseyin!

Fransa'da meydana gelen selde 3 ölü, 2 kayıp

İran, elçilik saldırısı failini idam etti

Ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Son bir ayda deneme sınavlarına ağırlık verin!

Putin, Ukrayna birliklerinden geri alınan Kursk'ta nükleer santrali inceledi

Uzm. Dr. Taka: Obezite ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Dondurma tüketiminde diş hassasiyetine dikkat

Hindistan’da şiddetli yağış ve sel: 3 kişi öldü

Endonezya'daki Dukono Yanardağı'nda patlama

İSKİ'ye 3 milyon TL'lik ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Yükleniyor