9203,37%1,11
39,67% 0,16
45,73% 0,13
4295,01% 0,10
6933,62% 0,33
Filistin'in işgal edilmiş topraklarının güneyindeki Birussebi kentinde bu sabah gerçekleşen İran operasyonunda, içinde askeri ve siber tesislerin yer aldığı "Gav Yam Negev Teknoloji Merkezi" doğrudan hedef alındı. Yerel kaynaklara göre saldırı, büyük bir yıkıma ve en az 37 siyonistin yaralanmasına neden oldu.
Kanal 12 ve yerel ambulans servisleri, saldırının hava savunma sistemlerinden kaçmayı başaran bir füze ile gerçekleştiğini doğruladı. Siyonist ordu saldırının ardından "soruşturma başlatıldığını" duyurmakla yetindi.
CNN, bölgedeki görgü tanıklarına dayanarak, Microsoft ofisinin yakınında yangın çıktığını bildirdi. Yerel yönetim ise şehirdeki ana tren istasyonunun hasar nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Yediot Ahronot gazetesi, birçok konutun da hasar gördüğünü yazdı.
İran: Siyonist düşman şu anda cezalandırılıyor
İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "siyonist düşmanın şu anda cezalandırıldığını" söyledi.
İran basını ise operasyonun, askeri ve siber operasyonlarla bağlantılı kritik bir merkeze yönelik olduğunu vurguladı.
İran, siyonist saldırılara ardışık füze ve İHA operasyonlarıyla karşılık veriyor. Bu misillemelerde şimdiye kadar onlarca siyonist ölü ve yüzlerce yaralı rapor edildi. Aynı zamanda altyapı, teknoloji tesisleri ve askeri üslerde ciddi hasar oluştuğu bildirildi. (İLKHA)