• BIST 100

    15755,07%-0,74
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,22% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6331,15% 1,36
  • Ç. ALTIN

    10545,00% -0,65

Aylardır süren ve mahalleliyi canından bezdiren yol çalışmasında çözüm bekleniyor

04 Mart 2026, Çarşamba 12:35
04 Mart 2026, Çarşamba 12:35
Aylardır süren ve mahalleliyi canından bezdiren yol çalışmasında çözüm bekleniyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tamamlanamayan yol çalışmaları nedeniyle çamur ve kanalizasyon tıkanıklıklarıyla boğuşan Batman Merkez Kısmet Mahallesi 802. Sokak sakinleri, günlük yaşamın felç olduğunu belirterek belediyeden acil ve kalıcı çözüm talep etti.

Batman Merkez Kısmet Mahallesi 802. Sokak sakinleri, uzun süredir devam eden çamur ve kötü yol koşullarından şikâyetçi. Mahallede yaşayan vatandaşlar, hem günlük hayatta hem de camiye gidip gelmekte büyük zorluk çektiklerini belirterek yetkililerin acilen müdahale etmesini istedi.

Yaklaşık beş ila altı aydır devam eden yol çalışmasının tamamlanamaması nedeniyle sokakta çamur birikintileri oluşurken, kanalizasyon tıkanıklıkları sorunu daha da büyütüyor.

Özellikle yaşlı vatandaşların ve çocukların yürümekte zorlandığı sokakta, acil durumlarda araç geçişinin dahi mümkün olmadığı ifade eden mahalle sakinleri, Batman Belediyesine çağrıda bulunarak çalışmaların kısa sürede tamamlanarak sokağın kalıcı şekilde düzenlenmesini talep ediyor.

Necmettin Can

"Büyükşehir olma yolunda ilerleyen Batman'a yakışmıyor"

Aylardır çamur içinde olduklarını ifade eden mahalle sakini Necmettin Can, "Yaklaşık beş, altı aydır gördüğünüz gibi burası çamurdan geçilmiyor. İkide bir geliyorlar, bir kepçeyle düzeltiyorlar, sonra gidiyorlar. Hâlbuki burası büyükşehir olma yolunda ilerleyen Batman'a çok kötü bir görüntü veriyor; hiç yakışmıyor. Burada yürümekte bile zorluk çekiyoruz. Özellikle camiden çıkan yaşlı amcalarımız, ihtiyarlarımız çok sıkıntı çekiyor. Eve gittiğimizde ayakkabılarımız çamur içinde kalıyor. Yetkililer iki günde bir müdahale ediyor ama bu yolun altı ayda bitirilememesi bana çok tuhaf geliyor. Bu durum Batman'a hiç yakışmıyor." dedi.

"Eğer bir yol yapılacaksa, aradan aylar geçmemeli"

Uzun süren çalışmaların insanları mağdur ettiğine ve yeterli denetimin olmadığına dikkat çeken Can, "Buradan belediye başkanına ve vali beye sesleniyoruz. Herhalde bir denetimsizlik söz konusu. Sayın belediye başkanımız ve sayın valimiz burayı görse hiç hoşlarına gitmeyecektir; belki de haberleri bile yoktur. Ancak burada muhtemelen bir denetimsizlik var. Şunu demek istiyorum: Eğer bir yol yapılacaksa, aradan aylar geçmemeli. Burası ufacık bir sokak. Bu sokağı bir haftada bitiremiyorsanız, o zaman hiç başlamayın; eski hâli daha güzeldi. Aylarca çamur içinde kaldık. Yetkililere buradan çağrımızdır: Lütfen bir an önce buraya el atılsın." ifadelerini kullandı.

Haşim Çiftçi

"Yaklaşık 5-6 aydır sokağımız böyle berbat halde"

Bir diğer mahalle sakini Haşim Çiftçi, "Burası Kısmet Mahallesi, 802. Sokak, Kasrevi Camii'nin önündeyiz. Yaklaşık 5-6 aydır sokağımız böyle berbattır. Artık insanlar camiye gelip gidemiyor. Bir an önce bu sokağın yapılmasını istiyoruz. Yetkililerden rica ediyoruz, lütfen bir an önce bu sokaklara el atsınlar. Artık millet camiye bile gelemiyor, çamurdan dolayı. Çok kötü; olmasa zaten böyle şikâyetçi olmayız." dedi.

"Yetkililerin bir an önce müdahale etmesini rica ediyoruz"

Çiftçi, "5-6 aydır çalışmalar yapılıyor ama sonuç yok. Şimdi hâlâ beklemedeyiz. Her taraftan kanalizasyonların pis suyu akıyor. Kanalizasyonlar tıkanmış, sular gitmiyor. İsterseniz kamerayla da çekebilirsiniz. Bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin bir an önce müdahale etmesini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Şehmus Kaynar

"Yaşlılar ve acil durumlar için büyük tehlike"

Şehmus Kaynar ise, "Yolumuzun çamur olmasından dolayı camiye gitmekte bile çok zorlanıyoruz. Aylardır bu haldeyiz. Acil bir durumda bir araç bile buradan geçemez. Çünkü sokak çukur ve çamur içerindedir. Köy yolları bile bu kadar kötü değildir. Tek isteğimiz en kısa sürede yolumuzu yapmalarıdır." diyerek mahalle sakinlerinin günlük yaşamda yaşadığı zorlukları dile getirdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Konya’da Turizm Geliştirme Ajansı toplantısı gerçekleştirildi

Memur-Sen’den ABD Büyükelçiliği önünde 'Savaşa Hayır' eylemi

Konya’da motosiklet hırsızı yakalandı

Gaziantep'te bya silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs yakalandı

Van’da seyir halindeki araç alev aldı

Batman'da 7 araçlı zincirleme trafik kazası

Alzheimer hastalarına teknolojik koruma: 93 kişiye GPRS takip cihazı

ABD, İran topraklarından zenginleştirilmiş uranyumu çıkarabilir mi?

İran, Körfez operasyonlarını sürdürüyor: Kuveyt ve Suudi Arabistan'daki ABD üsleri hedef alındı

Bener’den mazlumlar için çağrı: Bir mümin zulme kayıtsız kalamaz

Marmaris Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: 13 gözaltı

İzmir’de hastanede taciz iddiası

Trump’ın politikaları Londra’yı alternatif ittifaklara itiyor

Diyarbakır’da silahlı kuyumcu soygunu kameralara yansıdı

HAMAS: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatma kararı planlı bir Yahudileştirme girişimidir

İstanbul’da engelli vatandaşlar için "Engelsiz Şarj" uygulaması hayata geçirildi

Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Stratejik iletişim, bir iç güvenlik unsuru haline de gelmektedir

Kanada'da İslami eğitim veren okullara ilgi artıyor

Hasarlı araçlar üzerinden dolandırıcılık: 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor

Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı

Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi

Motorine 6,23 liralık zam bekleniyor

Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da Turizm Geliştirme Ajansı toplantısı gerçekleştirildi

Memur-Sen’den ABD Büyükelçiliği önünde 'Savaşa Hayır' eylemi

Konya’da motosiklet hırsızı yakalandı

Gaziantep'te bya silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs yakalandı

Van’da seyir halindeki araç alev aldı

Batman'da 7 araçlı zincirleme trafik kazası

Alzheimer hastalarına teknolojik koruma: 93 kişiye GPRS takip cihazı