• BIST 100

    10956,37%0,06
  • DOLAR

    40,78% 0,03
  • EURO

    47,77% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4399,84% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7067,72% -0,11

Azerbaycan: Suriye'de yeni inşa sürecine katkı sunmaya hazırız

30 Aralık 2024, Pazartesi 11:41
30 Aralık 2024, Pazartesi 11:41
Azerbaycan: Suriye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Azerbaycan yetkilileri, Suriye'nin yeniden inşa sürecine her türlü destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalçın Rafiyev başkanlığındaki heyet, Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Yalçın Rafiyev ile Suriye Geçici Hükümeti Dışişleri Bakanı Esad Hasan Eş-Şibani arasında görüşme gerçekleştirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından konu hakkında yapılan açıklamaya göre Azerbaycan tarafı, Suriye devletinin istikrarı, halkın refahı ve halkın iktidara gelmesi için yeni bir aşamanın başlaması vesilesiyle Azerbaycan yönetiminin tebriklerini iletti.

Azerbaycan'ın bu yeni önemli aşamada Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Suriye'nin yanında olduğu belirtildi.

Azerbaycan'ın Suriye'nin yeniden imarı sürecinde olası desteği sağlayacağı açıklandı.

İnsani yardım faaliyetlerinin yanı sıra Azerbaycan'ın yeni hükümete diplomatik düzeyde gerekli desteği vereceği vurgulandı.

Bakan yardımcısı ayrıca, Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtaran imar ve inşaat alanındaki deneyiminin Suriye'nin yeniden imar sürecinde kullanılabileceğine de dikkat çekti.

Bakan Eş-Şibani, Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasının bölgede ve dünyada barışın tesisi adına önemli bir olay olduğunu ifade ederek, bu vesileyle Azerbaycan halkını ve liderliğini tebrik etti. Bakan, yeni Suriye hükümetinin temel hedefinin komşu ülkelerle barış içinde yaşamak ve ülke içindeki tüm taraflarla diyalog yoluyla ulusal birliği sağlamak olduğunu söyledi.

Eski rejimin Suriye'yi bir miras olarak geride bıraktığına, dünya toplumu tarafından yok edildiğine ve izole edildiğine dikkat çeken Şibani, ülke içinde sosyo-ekonomik kalkınmanın, ulusal ve siyasi birliğin ve Suriye'nin prestijinin artırılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Taraflar, Azerbaycan ile Suriye arasında uzun süredir var olmayan ilişkilerde iş birliği ve dostluğa yönelik yeni bir sayfa açılması konusunda mutabakata vardı. Bu kapsamda Şam'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'nin 12 yıl aradan sonra en kısa sürede yeniden faaliyete geçmesinin planlandığı karşı tarafın dikkatine sunuldu.

Son olarak Suriye Dışişleri Bakanı  Şibani, yeni kurulan ilişkileri güçlendirmek amacıyla Azerbaycan'ı ziyarete davet edildi. Şibani, daveti memnuniyetle kabul etti ve Azerbaycanlı temsilcileri Suriye'de düzenli olarak görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. (İLKHA)

Rusya, Ukrayna'da iki yerleşim yerini daha ele geçirdi

Yolcu otobüsü ile traktör çarpıştı: 10 yaralı

Rabia Katliamı'nın yıldönümünde zindanlardaki 70 bin mahkûm unutulmadı

24 ilde sıcaklıklar 40 dereceyi aştı

ABD'den Trump-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

İngiltere'de chikungunya virüsü vakalarında artış

ABD'de artan şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal kararı

Suriye'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Rusya: Ukrayna’nın balistik füze programını engelledik

Suriye'de bir binada patlama: 2 ölü, 5 yaralı

Diyarbakır’da park halindeki çekici alev alev yandı

Polonya ile arasında F-16 anlaşması

BUDO seferlerine fırtına engeli

Arap Parlamentosu’ndan Netanyahu’ya “büyük israil” tepkisi

Hatay'da orman yangını

Alaska'da baraj taştı, bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapıldı

Balıkesir'de art arda iki deprem

Irak'tan işgalci rejimin "büyük israil vizyonu" hakkındaki açıklamalarına tepki

Ticari taksi orta refüje çarparak devrildi: 1 yaralı

Zelenskiy ile Starmer Londra'da bir araya geldi

Rus yetkili, Putin'in Trump ile görüşmesinin konuları ve heyetlerin yapısını açıkladı

İzmir açıklarında 20 düzensiz göçmen yakalandı

Mardin’de iki motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Filistin Esirler Kulübü: BM'nin mahkumlara yönelik "cinsel şiddet" suçlarına ilişkin uyarıları artık yeterli değil

Gaziantep'te yaz Kur'an kurslarının kapanışı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Kur'an kursu öğrencilerine hediye

Kalaycı ustası Abak: Dışarıda hava 40-45, tezgah başında ise 100 derece hava sıcaklığında çalışıyoruz

Bedreddin el-Husi: Gazze Şeridi’ndeki aç bırakma suçu, düşmanının işlediği en çirkin suçlardandır

Diyanet-Sen'den "Yetersiz Teklife Hayır" eylemi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, Ukrayna'da iki yerleşim yerini daha ele geçirdi

Yolcu otobüsü ile traktör çarpıştı: 10 yaralı

Rabia Katliamı'nın yıldönümünde zindanlardaki 70 bin mahkûm unutulmadı

24 ilde sıcaklıklar 40 dereceyi aştı

ABD'den Trump-Putin görüşmesine ilişkin açıklama

İngiltere'de chikungunya virüsü vakalarında artış

ABD'de artan şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal kararı