• BIST 100

    9610,73%-0,94
  • DOLAR

    38,69% -0,20
  • EURO

    43,49% 0,28
  • GRAM ALTIN

    3956,39% -0,11
  • Ç. ALTIN

    6436,36% -0,34

Azerbaycan: Suriye'de yeni inşa sürecine katkı sunmaya hazırız

DÜNYA 30.12.2024 11:41:28 0
Azerbaycan: Suriye

Azerbaycan yetkilileri, Suriye'nin yeniden inşa sürecine her türlü destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalçın Rafiyev başkanlığındaki heyet, Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Yalçın Rafiyev ile Suriye Geçici Hükümeti Dışişleri Bakanı Esad Hasan Eş-Şibani arasında görüşme gerçekleştirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından konu hakkında yapılan açıklamaya göre Azerbaycan tarafı, Suriye devletinin istikrarı, halkın refahı ve halkın iktidara gelmesi için yeni bir aşamanın başlaması vesilesiyle Azerbaycan yönetiminin tebriklerini iletti.

Azerbaycan'ın bu yeni önemli aşamada Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Suriye'nin yanında olduğu belirtildi.

Azerbaycan'ın Suriye'nin yeniden imarı sürecinde olası desteği sağlayacağı açıklandı.

İnsani yardım faaliyetlerinin yanı sıra Azerbaycan'ın yeni hükümete diplomatik düzeyde gerekli desteği vereceği vurgulandı.

Bakan yardımcısı ayrıca, Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtaran imar ve inşaat alanındaki deneyiminin Suriye'nin yeniden imar sürecinde kullanılabileceğine de dikkat çekti.

Bakan Eş-Şibani, Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasının bölgede ve dünyada barışın tesisi adına önemli bir olay olduğunu ifade ederek, bu vesileyle Azerbaycan halkını ve liderliğini tebrik etti. Bakan, yeni Suriye hükümetinin temel hedefinin komşu ülkelerle barış içinde yaşamak ve ülke içindeki tüm taraflarla diyalog yoluyla ulusal birliği sağlamak olduğunu söyledi.

Eski rejimin Suriye'yi bir miras olarak geride bıraktığına, dünya toplumu tarafından yok edildiğine ve izole edildiğine dikkat çeken Şibani, ülke içinde sosyo-ekonomik kalkınmanın, ulusal ve siyasi birliğin ve Suriye'nin prestijinin artırılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Taraflar, Azerbaycan ile Suriye arasında uzun süredir var olmayan ilişkilerde iş birliği ve dostluğa yönelik yeni bir sayfa açılması konusunda mutabakata vardı. Bu kapsamda Şam'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'nin 12 yıl aradan sonra en kısa sürede yeniden faaliyete geçmesinin planlandığı karşı tarafın dikkatine sunuldu.

Son olarak Suriye Dışişleri Bakanı  Şibani, yeni kurulan ilişkileri güçlendirmek amacıyla Azerbaycan'ı ziyarete davet edildi. Şibani, daveti memnuniyetle kabul etti ve Azerbaycanlı temsilcileri Suriye'de düzenli olarak görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. (İLKHA)

Van'da "Aile Haftası" kapsamında farkındalık yürüyüşü düzenlendi

Genç ASKON Batman’dan Engelliler Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Genç ASKON Batman’dan Engelliler Haftası’na anlamlı ziyaret

Sağlıklı gıdalar için filizlerden güç alınıyor

Diyarbakır'da İslam alimlerinin sözleri DEM'li belediyece ayaklar altına alındı!

Balcalı Hastanesi’nde nadir görülen dış kulak yolu tümörü başarıyla tedavi edildi

Prof. Dr. Özbolat: Aile kurumu saldırı altında, tüm kesimler sorumluluk almalı

HAMAS: Halkımıza yönelik yeni bir Nekbe ya da sürgüne izin verilmeyecek!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Beştepe'de

Yazar Demir: Aile, hem huzurun hem neslin teminatıdır

YKS ve LGS adayları son süreci nasıl değerlendirmeli?

Adana’da “Fıtratın Korunması ve Aile” semineri yapıldı

Bakan Göktaş: Dijital medya mecralarıyla cinsiyetsizleştirme akımları topluma dayatılıyor

Battalgazi Belediyesi Arslantepe Höyüğü'nü yeni sezona hazırlıyor

Batman'da Gazze'ye destek için 4 gün sürecek kermes açıldı

Tarım-ÜFE yıllık arttı, aylık azaldı

Yeşilyurt'ta "4'üncü Geleneksel Liseler Arası Münazara Yarışması" tamamlandı

Malatya Valisi Yavuz: Yeniden inşa süreci hızla sürüyor

İşgalciler Batı Şeria'da bir evi kuşatarak 4 Filistinliyi şehit etti

İstanbul'da "Aile Yılı" yürüyüşü

BM: Yemenli çocukların yarısı yetersiz beslenme sorunu yaşıyor

Batman’ın Kent Kimliğine Işık Tutan Üçleme: “Batman Kent Araştırmaları 3” Okuyucuyla Buluştu

İnşaat üretimi yıllık yüzde 10,5 arttı

Siyonist rejim Lübnan’da BM güçlerini hedef aldı

Uzmanlar: Klima bakımı hem sağlık hem de enerji tasarrufu açısından önemli

Ücretli çalışan istatistikleri açıklandı

Çiftçiler: "Güneydoğu Anadolu Projesi acilen hayata geçirilsin"

Güçlü aile, güçlü toplum mesajıyla Siirt’te aile yürüyüşü düzenlendi

Batman SGK'dan kayıt dışı istihdama karşı uyarı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Trump'ın Tahran karşıtı açıklamalarına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ