• BIST 100

    9352,37%-0,46
  • DOLAR

    38,16% 0,52
  • EURO

    43,51% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4082,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6611,04% 0,63

Bahar havalarına rağmen Güneydoğu’nun Efes’i boş kaldı

GÜNDEM 23.01.2023 11:25:02 0
Bahar havalarına rağmen Güneydoğu’nun Efes’i boş kaldı

Bahar havalarına rağmen Güneydoğu’nun Efes’i boş kaldı

Güneydoğu’nun 'Efes'i olarak görülen Mardin’deki Dara Antik Kenti, bahar havalarının etkili olmasına rağmen turistlerden yeterince ilgi görmedi.
Mardin’e 30 kilometre uzaklıkta Dara Mahallesi’nde bulunan Dara Antik Kenti, yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda turist akınına uğrayan Dara, bu yıl devam eden sıcak havalardan olumlu bir sonuç alamadı ve boş kaldı. İçinde kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi kalıntılarının bulunduğu Dara Antik Kenti, bu yılın ilk aylarında turistlerin uğrak mekânı olmaktan uzak seyir ediyor. Sıcak havalara rağmen boş kalan Dara Antik Kenti, çevre illerden gelen misafirleri ağırlamaya devam ediyor.

'Bahar havası olmasına rağmen maalesef çok az sayıda insan var'
Diyarbakır’dan Dara Antik Kenti’ni görmek için geldiğini belirten Muhsin Durmaz, 'Burası çok duyulan, bilinen bir yer. Buranın çok meşhur olmasından dolayı bizler buraya ziyarete geldik. Buranın çok harika bir yer olmasına rağmen, havanın güneşli hatta bahar havası olmasına rağmen maalesef ki burada çok az sayıda insan var. Gönül isterdi ki burası komple dolu olsun. Geçmişi tanıma, bilme açısından buranın dolu olmasını çok isterdik. Geçmiş milletlerin taşlardan yontarak, burayı kentine yurt edinme kendisini koruma gibi ihtiyaçlarını karşıladığını görebileceğimiz çok güzel bir yerdir. Türkiye’de bulunan herkesin burayı görmesi lazım, görmelerinde yarar olduğunu düşünüyorum' dedi.

'Hava güzel olmasına rağmen buralar boş kalmış'
Havaların sıcak seyretmesine rağmen Dara’nın boş kaldığını belirten Gülistan Demir, 'Antalya’dan, Diyarbakır’dan gelen misafirlerimi getiriyorum. Burası Mardin için turistik olarak çok değerli bir yer. Yanıma gelen her misafirimi buraya getiriyorum, seviniyorum. Mardin’e turistik olarak değer katmasına da seviniyorum. Herkesi öncelikle Dara’ya sonrada Mardin’e bekliyoruz. Hava güzel olmasına rağmen buralar boş kalmış. Normalde buralar çok dolu oluyor. Buranın dolu olmasını beklerdik' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',81200,81201,81202,81203']

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Çapı bir santimetreden daha küçük robot icat edildi

Batman Valiliği’nden hava sıcaklığı uyarısı

ABD'nin Yemen'e yönelik saldırısında şehit sivil sayısı 74'e yükseldi

Rusya ve Ukrayna arasında asker cenazeleri takas edildi

2024'te PTT kargoda 1,38 milyar gönderiyle rekor kırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ