• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı

24 Mart 2026, Salı 17:37
24 Mart 2026, Salı 17:37
Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, işgalci rejim "israilin bölgesel saldırganlığına ve ABD üzerindeki etkisine sert tepki göstererek, dünya barışı için asıl rejim değişikliğinin israilde gerçekleş

Bahçeli, grup toplantısında ABD ile işgalci rejimin eşgüdüm halinde İran’a karşı icra ettikleri orantısız, haksız ve gerekçesiz saldırıların 25’inci gününde komşu coğrafyaların toz duman içinde olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Trump’ın 'İran’ı yok edeceğiz' tehdidi, İran Dışişleri Bakanı’nın “Amerikalılarla müzakereler sonsuza dek sona ermiştir” açıklaması, İsrail Başbakanı’nın şiddet dozajının artacağını söyleyerek “Savaşın ne kadar gerekirse o kadar süreceğini” ifade etmesi barış ümitlerini sekteye uğratmaktadır. Siyonist-emperyalist haydutluğun, dünya için stratejik öneme haiz İran’ın Pars Doğal Gaz Sahası’nı ve Natanz Nükleer Tesisini vurması, bunun ardından İran’ın, Katar ve Suudi Arabistan’daki rafinelerin yanında İsrail’in nükleer sahası olan Arad ve Dimona’ya misillemede bulunması tansiyonu zirveye çıkarmıştır." dedi.

"İran halkı saldırılara karşı adeta etten duvar örmüştür"

28 Şubat’tan bu yana İran İslam Cumhuriyeti’nin kolay lokma olmadığının anlaşıldığını ifade eden Bahçeli, "Rejim ve devlet yönetimi etrafında kenetlenen, tek yürek halinde birleşen İran halkı saldırılara karşı adeta etten duvar örmüştür. Sınırlarımızın diğer yakasında süregelen savaş göstermiştir ki, bir halkı, bir milleti içten çözmeden hiçbir muhasım gücün başarı şansı yoktur. İşte bu yüzden 'Terörsüz Türkiye' hedefimizin hem Allah’ın bir lütfu hem de aziz Türk milletinin tarih, kültür ve egemenlik sacayağındaki muazzez ve müessir iradesinin hikmetli aklı olduğu belgelenmiş, hamd olsun teyit edilmiştir." Şeklinde konuştu.

Bahçeli, "Terörsüz Türkiye' hedefimize dudak bükenler şimdi köşe bucak saklanmaktadır. Terörsüz Türkiye, Terörsüz Bölge çağrımıza şaşı bakanlar, olmadık suçlamalarda bulunanlar, üstelik milletsiz ve milliyetsiz milliyetçilik anlayışına yaslanarak olmayan dağı delip bulunmayan suyu akıtanlar, haklılığımızın berraklaşmasıyla kamyon farı görmüş tavşan gibi donakalmışlardır. Biz yine de onların donup kalmalarını değil, Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüze omuz vermelerini istiyor, buna davet ediyoruz. Biz yine de onların huzurlu, güvenli, istikrarlı, ekonomik refaha ulaşmış, diplomaside altın çağını yaşayan, güçlenen ve gürbüzleşen Türkiye için harekete geçmelerini bekliyoruz." diye ekledi.

"Asıl rejim değişikliği, asıl yönetim değişimi israilde yaşanmalıdır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, devamında şöyle konuştu:

"İran’ın, eğer enerji altyapısının güvenliği ihlal edilirse, bölgedeki körfez ülkeleri de dahil ABD’ye ait tüm enerji, bilgi teknolojisi ve tuz arıtma tesislerinin hedef alınacağını ilan etmesi tehlikenin geldiği seviyeyi göstermesi bakımından kayda değerdir.

Körfez ülkelerini içine alacak bir savaş ve çatışma ikliminin oluşması yalnız bir bölgeyle sınırlı kalmayacak, dalga dalga yayılacak ve yaygınlaşacaktır.

Uluslararası toplum sıcak savaş ortamına tribünden bakmayı terk etmelidir.

En azından her ülkenin, buna bazı İslam ülkeleri de dahil İspanya Başbakanı’nın onurlu, ilkeli ve cesur tavrından ilham almaları, bununla mündemiç hareket etmeleri insani değerlerin ve devletlerin egemenlik hukukunun savunulması adına tarihi bir mecburiyettir.

Savaş durmalıdır, silahlar susmalıdır, diplomasi ve diyalog öne çıkmalıdır.

İsrail gözü kararan, kan içen, can alan, önüne gelene saldıran bir ölüm aygıtına dönüşmüştür.

Asıl rejim değişikliği, asıl yönetim değişimi israilde yaşanmalıdır. ABD Başkanı’nın ilk gündemi evvela bu olmalıdır.

israilin ABD’nin yönetim sistemine nüfuz etmesi, karar ve denetim organlarına şu ya da bu yolla istikamet çizmesi büyük bir tehlikedir, Amerikan halkına da direkt hakarettir.

israilin 20 Mart’ta Suriye’nin güneyindeki askeri alt yapıyı hedef alan saldırısı bölgesel gerilimi tırmandıran düşmanca bir tutumdur.

Lübnan’a yönelik askeri operasyonları da hem uluslararası hukukun ihlali hem de Ortadoğu’nun kanayan ağır yarasıdır.

Üstelik bu terör devleti Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa’yı ablukaya almış, zor kullanarak ibadete kapalı tutmuştur.

Lütfen dikkat ediniz, 59 yıl aradan sona ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da bayram namazı kılınamamıştır.

Bu alçak muamele Müslüman gönülleri ve İslam alemini ileri düzeyde rahatsız ve rencide etmiştir.

Mescid-i Aksa’nın manevi dokusuyla, tarihsel statükosuyla hiç kimse oynayamaz, buna teşebbüs edenler de iki cihanda en ağır bedeli ödemeye mahkum olmaktan kurtulamaz.

Kudüs İslam’dır, Mescid-i Aksa İslam’dır, hepimizin ilk göz ağrısıdır, ilk kıblemizdir, Miraç mucizesinin ilk eşiğidir; Siyonizm’in oyuncağı olmasına ise asla göz yumulamaz." (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak

Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak

Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor

Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı

Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak

Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti

İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi

Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!

Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama

Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı

YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı

Konya'da OSB yangını

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı

Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması

Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü

Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik

Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi

Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki

Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı

HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi

İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı

Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak