• BIST 100

    10935,30%-0,09
  • DOLAR

    42,50% 0,17
  • EURO

    49,27% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5720,38% 0,80
  • Ç. ALTIN

    9240,28% 0,00

"Bahçelievler 4. Ulusal Kitap Fuarı" Filistin temasıyla açıldı

28 Kasım 2025, Cuma 22:09
28 Kasım 2025, Cuma 22:09
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bahçelievler Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Ulusal Kitap Fuarı" Gazze'de yaşanan soykırımın unutulmaması ve halkın gündeminde tutulması adına Filistin teması ile açıldı.

Bahçelievler Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tören ile açılışı gerçekleştirilen fuara; Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, AK Parti milletvekillerinden Hasan Turan, Eyyüp Kadri İnan katılım sağladı.

Hasan Turan

"Gazzeli kardeşlerimiz yoklukla mücadele vererek hayatta kalma savaşı veriyor"

Aliya Izzetbegoviç'in "unutulan soykırım tekrarlanır" sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "77 Filistin coğrafyasında devam eden katliamlar, 7 Ekim'den bu tarafa 2 yıldır büyük bir soykırıma dönüştü. 100 bine yakın kardeşimiz hunharca katledildi. Bunların yüzde 70'ten fazlasını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. 150 bin kardeşimiz yaralandı. Bütün bir Gazze yerle bir edildi. Neredeyse sağlam hiçbir bina bırakılmadı. Ağır ve zor kış koşullarında şu anda israilin bombalarla, kurşunlarla öldüremediği Gazzeli kardeşlerimiz açlıkla, yoklukla, sıkıntıyla mücadele vererek hayatta kalma savaşı veriyor. Dolayısıyla ateşkesle birlikte her şeyin bittiğini zannedemeyiz, zannetmeyeceğiz, düşünmeyeceğiz." dedi.

"Ajandanızın ilk şıkkına Gazze'yi yazacağız, her etkinlikte Filistin köşesi oluşturacağız"

Gazze'de katliam yapan siyonist Yahudilerin yüzyıllardır insanlığa kendilerinin hep mağdur bir halk olarak gösterdiklerini hatırlatan Turan, "Özellikle İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bir soykırım hikâyesi üzerinden dünyada kültürü, sanatı, edebiyatı, düşünceyi kullanarak edilmiş bir halk hikâyesini anlattılar. Şehirlerin meydanlarına gittiğinizde yerlerde küçük tabelalar görürsünüz Avrupa'da. Burada bir Yahudi'nin öldürüldüğüne dair hikâye yazar üstünde. Hiç unutturmadılar ve kendilerini mağdur olarak gösterdiler. İsraildeki siyonist Yahudiler, dünyada kendini mağdur olarak gösterip sonra da gelip başkalarının topraklarını işgal ederek, toprakların sahiplerini katleden toplama bir gruptur. Geçtiğimiz günler siyonist lobi ile yaptığı toplantıda 'bugünlerde TikTok'u satın aldık, X'i de satın alacağız' dedi. Siyonist Yahudilerin katliamlarını dünyada, medya yoluyla sürekli gündeme getirerek anlatanlara karşı onların anlatacakları mecraları ellerinden almak istediklerini anlatmaya çalışıyor. Mermeri delen damlaların kuvveti değil, sürekliliğidir. Bu soykırımı asla unutturmayacağız ve dünya gündeminden düşürmeyeceğiz. Kitap fuarımız dâhil düzenlediğimiz bütün etkinliklerin birinci şıkkı haline getireceğiz. Nerede bir etkinlik yapıyorsak orada bir Gazze köşesi koyacağız. Bugün bu etkinlik bu açıdan çok önemli… Ajandanızın ilk şıkkına Gazze'yi yazacağız. Üstad Nuri Pakdil'in ifadesiyle bir kol saati gibi taşıyacağız. Kudüs'ü yüreğimizden düşürmeyeceğiz. Siyonist anlayış 2 bin yıl boyunca, ey Kudüs! Seni unutursam kalbim kurusun dedi ve bugün o toprakları işgal ettiler. İşte unuttuğunuzda sizin olmaktan çıkar. Onun için unutturmamanız gerekiyor. Her etkinliğimizin ilk şıkkına koymamız gerekiyor. Bu anlamda bu etkinliğin açılışının, Gazze temasıyla başlaması çok manidar." diye konuştu.

Fuarın açılış programında; AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da birer konuşma yaptı.

120 yayınevi, 1 milyona yakın kitabın bulunduğu, yazar ve kitapseverleri çeşitli etkinliklerle 10 gün boyunca bir araya getirecek olan fuar, 7 Aralık tarihinde sona erecek. (İLKHA)

Çorum’da çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Tacikistan sınırında İHA saldırısı: 3 ölü, 1 yaralı

Kuzey Kore’den ABD–Güney Kore tatbikatlarına sert tepki

"Bahçelievler 4. Ulusal Kitap Fuarı" Filistin temasıyla açıldı

BM’: israil’in Suriye’deki saldırıları kabul edilemez

İspanya: Filistin’de iki devletli çözümü savunuyoruz

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Karadeniz'de Rusya'ya giden tankerde patlama

Zelenski'nin üst düzey yardımcısı istifa etti

ECOWAS Gine Bissau'daki darbeyi kınadı

İstanbul’da suç çetelerine operasyon: 8 tutuklama

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Türkiye ile Ermenistan "Kars-Gümrü Demiryolu"nu görüştü

Romanya Savunma Bakanı istifa etti

Karla mücadeleye 2,2 milyar liralık araç desteği

Lübnan işgal rejimini BMGK'ye şikâyet etti

Dışişleri Bakanlığından işgalci rejimin Suriye saldırılarına tepki

Türkmenistan kripto para madenciliğini yasallaştırdı

İspanya'da grip vakaları salgın seviyesine ulaştı

Camiler ve Cami Eksenli Din Hizmetleri Fotoğraf Sergisi, Ankara’da açıldı

Zonguldak’ta tefecilik operasyonu: 3 şüpheli gözaltına alındı

Bakan Göktaş: Bireyselleşme, sosyal izolasyon ve yalnızlık giderek artıyor

Suriye'de halk, Esad rejiminin devrilişini başlatan yolun birinci yılını kutluyor, işgal saldırılarını kınıyor

Ukrayna ve ABD heyetleri bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan "Kara Cuma" adlandırmalarına tepki

Tardigratlar insanlığın geleceğine ilham kaynağı oluyor

Hafta sonu yurdu yağışlı hava saracak

Bakan Göktaş: Kasım ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 2 yeni gözaltı

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için protesto: “BMGK’nın Gazze Kararına İtiraz Ediyoruz”

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çorum’da çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Tacikistan sınırında İHA saldırısı: 3 ölü, 1 yaralı

Kuzey Kore’den ABD–Güney Kore tatbikatlarına sert tepki

"Bahçelievler 4. Ulusal Kitap Fuarı" Filistin temasıyla açıldı

BM’: israil’in Suriye’deki saldırıları kabul edilemez

İspanya: Filistin’de iki devletli çözümü savunuyoruz

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı