-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
50,74% -0,20
-
GRAM ALTIN
7121,17% 0,18
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
"Bahçelievler 4. Ulusal Kitap Fuarı" Filistin temasıyla açıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bahçelievler Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Ulusal Kitap Fuarı" Gazze'de yaşanan soykırımın unutulmaması ve halkın gündeminde tutulması adına Filistin teması ile açıldı.
Bahçelievler Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tören ile açılışı gerçekleştirilen fuara; Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, AK Parti milletvekillerinden Hasan Turan, Eyyüp Kadri İnan katılım sağladı.

Hasan Turan
"Gazzeli kardeşlerimiz yoklukla mücadele vererek hayatta kalma savaşı veriyor"
Aliya Izzetbegoviç'in "unutulan soykırım tekrarlanır" sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "77 Filistin coğrafyasında devam eden katliamlar, 7 Ekim'den bu tarafa 2 yıldır büyük bir soykırıma dönüştü. 100 bine yakın kardeşimiz hunharca katledildi. Bunların yüzde 70'ten fazlasını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. 150 bin kardeşimiz yaralandı. Bütün bir Gazze yerle bir edildi. Neredeyse sağlam hiçbir bina bırakılmadı. Ağır ve zor kış koşullarında şu anda israilin bombalarla, kurşunlarla öldüremediği Gazzeli kardeşlerimiz açlıkla, yoklukla, sıkıntıyla mücadele vererek hayatta kalma savaşı veriyor. Dolayısıyla ateşkesle birlikte her şeyin bittiğini zannedemeyiz, zannetmeyeceğiz, düşünmeyeceğiz." dedi.
"Ajandanızın ilk şıkkına Gazze'yi yazacağız, her etkinlikte Filistin köşesi oluşturacağız"
Gazze'de katliam yapan siyonist Yahudilerin yüzyıllardır insanlığa kendilerinin hep mağdur bir halk olarak gösterdiklerini hatırlatan Turan, "Özellikle İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bir soykırım hikâyesi üzerinden dünyada kültürü, sanatı, edebiyatı, düşünceyi kullanarak edilmiş bir halk hikâyesini anlattılar. Şehirlerin meydanlarına gittiğinizde yerlerde küçük tabelalar görürsünüz Avrupa'da. Burada bir Yahudi'nin öldürüldüğüne dair hikâye yazar üstünde. Hiç unutturmadılar ve kendilerini mağdur olarak gösterdiler. İsraildeki siyonist Yahudiler, dünyada kendini mağdur olarak gösterip sonra da gelip başkalarının topraklarını işgal ederek, toprakların sahiplerini katleden toplama bir gruptur. Geçtiğimiz günler siyonist lobi ile yaptığı toplantıda 'bugünlerde TikTok'u satın aldık, X'i de satın alacağız' dedi. Siyonist Yahudilerin katliamlarını dünyada, medya yoluyla sürekli gündeme getirerek anlatanlara karşı onların anlatacakları mecraları ellerinden almak istediklerini anlatmaya çalışıyor. Mermeri delen damlaların kuvveti değil, sürekliliğidir. Bu soykırımı asla unutturmayacağız ve dünya gündeminden düşürmeyeceğiz. Kitap fuarımız dâhil düzenlediğimiz bütün etkinliklerin birinci şıkkı haline getireceğiz. Nerede bir etkinlik yapıyorsak orada bir Gazze köşesi koyacağız. Bugün bu etkinlik bu açıdan çok önemli… Ajandanızın ilk şıkkına Gazze'yi yazacağız. Üstad Nuri Pakdil'in ifadesiyle bir kol saati gibi taşıyacağız. Kudüs'ü yüreğimizden düşürmeyeceğiz. Siyonist anlayış 2 bin yıl boyunca, ey Kudüs! Seni unutursam kalbim kurusun dedi ve bugün o toprakları işgal ettiler. İşte unuttuğunuzda sizin olmaktan çıkar. Onun için unutturmamanız gerekiyor. Her etkinliğimizin ilk şıkkına koymamız gerekiyor. Bu anlamda bu etkinliğin açılışının, Gazze temasıyla başlaması çok manidar." diye konuştu.
Fuarın açılış programında; AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da birer konuşma yaptı.
120 yayınevi, 1 milyona yakın kitabın bulunduğu, yazar ve kitapseverleri çeşitli etkinliklerle 10 gün boyunca bir araya getirecek olan fuar, 7 Aralık tarihinde sona erecek. (İLKHA)
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu
Altında yön yukarı döndü
Doğu ve güney bölgelerde yoğun yağış ve çığ tehlikesi uyarısı
ABD ve siyonist rejim İran karşısındaki kayıplarını açıklamakta zorluk çekiyor
İşgalciler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da ibadet ve itikafı engelledi
Trump: İran'ın saldırıları karşısında şok olduk, NATO bizi yalnız bıraktı
Kabil'de hastaneye saldırı: 400 sivil hayatını kaybetti
İran'dan Körfez'de geniş çaplı operasyonlar: ABD hedefleri vuruldu
Hizbullah'tan Nehariya'ya roket misillemesi: Yaralı işgalciler var
Muğla’da 35 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı
Sivas’ta uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Kırıkkale’de asayiş operasyonlarında 25 tutuklama
İletişim Başkanı Duran’dan israilin bölgesel adımlarına tepki
Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz
Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı
Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı
Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza
Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı
Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı
Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi
Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti
Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü
Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı
Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi
Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi
Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı
Yükleniyor






