• BIST 100

    11081,21%1,09
  • DOLAR

    40,92% 0,07
  • EURO

    47,69% 0,06
  • GRAM ALTIN

    4375,80% -0,22
  • Ç. ALTIN

    7035,85% -0,26

Bakan Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi Diyarbakır’da

31 Aralık 2022, Cumartesi 03:35
31 Aralık 2022, Cumartesi 03:35
Bakan Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi Diyarbakır’da
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi Diyarbakır’da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelenin 2023 yılında da azim, kararlılık ve yüksek motivasyonla devam edeceğini bildirdi.
Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile milli ve özgün olarak geliştirilme çalışmaları devam eden muharip insansız uçak sistemi Bayraktar Kızılelma’daki incelemelerinin ardından Diyarbakır’a gitti.
8’inci Ana Jet Üs Komutanlığında Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve askeri yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, faaliyetlere ilişkin Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar brifing aldı, talimatlar verdi.
Daha sonra personelle bir araya gelen Akar buradaki konuşmasında, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası alanda kurduğu çok boyutlu ilişkilerle özne haline geldiğini, etki alanının üç kıta, ilgi alanının ise bütün dünya olduğunu belirtti.
Bu süreçte, görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığının Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en başarılı faaliyetlerini icra ettiğini dile getiren Akar, “Bu çerçevede kahraman ve fedakar ordumuz egemenlik ve bağımsızlığımız için ‘hudut, namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı mücadele etmekte, denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi kararlılıkla korumakta, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı hazır olmak için büyük ve kapsamlı tatbikatlar icra etmektedir” diye konuştu.
Personeli terörle mücadeledeki büyük katkıları ve başarılarından dolayı tebrik eden Akar, “Terörle mücadelede çok önemli roller oynuyorsunuz. Kahramanlıklarınızı, fedakarlıklarınızı yakından takip ediyor, bununla gurur duyuyoruz. Başarılarınız mutlaka tarihteki yerini alacaktır. 2023 yılında da terörle mücadelemiz çok yoğun geçecek. Ona göre çalışacak ülkemizi ve asil milletimizi 40 yıldır başına musallat olan terör belasından kurtarmak için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bir tarafta 2022 yılında sağlanan başarıların gururunu yaşayacak, diğer taraftan 2023 yılı için azim, kararlılıkla ve yüksek motivasyonla mücadelemizi sürdüreceğiz. Ona zihnen ve bedenen hazırlıklı olun” talimatını verdi.
Savunma ve güvenlik konularında da çeşitli değerlendirmelerde bulunan Akar, sözlerinin sonunda personelin yeni yılını kutladı, görevlerinde başarı dileklerini iletti.
Akar ve TSK komuta kademesinin inceleme ve denetlemelerde bulunduğu birlikte Mehmetçiğe bir de sürprizi oldu.
Akar’ın davetlisi olarak ziyarete eşlik eden sanatçı Esat Kabaklı da, Mehmetçik ile bir araya geldi. Üs komutanlığında mini birer konser veren Kabaklı, türkülerini 'dünyanın en güzel ordusu' olarak nitelendirdiği Mehmetçik ile söyledi.
[gallery ids=',74478,74479,74480']

Nakliye ücretlerine tepki gösteren onlarca tır şoförü kontak kapattı

Adana’nın 60 yıllık tanığı: Eskiler başkaydı, iman güçlüydü

Bolu'da orman yangını

Vatandaşlardan cep yakan yüksek elektrik faturalarına tepki

Yangına giden itfaiye aracı devrildi: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda Başbakanı Schoof ile görüştü

Harran Üniversitesi’nde organ bağışı çağrısı

İşgalcilerin Gazze’ye saldırılarında 33 Filistinli şehid oldu

Kuyumculardan altın piyasasında sahte ürün uyarısı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 12 şüpheli gözaltında

Bingöl’de araç Peri Çayına düştü: Anne ve kızı yaralandı

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı'nın temeli 22 Ağustos'ta atılacak

Esnaftan boykota dijital destek: “Boykot Dostu Esnaflar” sosyal medyada

Bingöl’de 1.040 kök kenevir ele geçirildi.

2025-YDUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Sadece Bir Ev Değil, Yeni Bir Yaşam Tarzı

Dr. Yavuz Selim Sılay: Su hayattır, yazın su tüketimini artırın

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Öşür, zenginin görevi fakirin hakkıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü

Bakımsız Klimalar Lejyoner Hastalığına Yol Açabilir!

Gelir ve kurumlar vergisinde en yüksek beyanda bulunan mükellefler açıklandı

DEM'li Belediye gündüz yıkamadığı cami inşaatını gece yarısı yıktı

İran Savunma Bakanı: Siyonist rejim saldırıları sonrası yeni füzeler geliştirildi

"Huzur İstanbul" uygulamasında 705 gözaltı

Çocuk Gelişimi ve Floortime Uzmanı Aslan: Otizm bir hastalık değil, nörogelişimsel bir farkındalıktır

Batman'dan Antalya'ya uçuş talebi edildi, fiyatlara tepki gösterildi

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

Uzman Aile Danışmanı Kalkan: Sağlam yuvalar kurmak için istişare şarttır

Batman İl Müftüsü Durmuş'tan hacı adaylarına önemli uyarı

Parmağı sıkışan çocuğun yardımına itfaiye ekipleri yetişti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nakliye ücretlerine tepki gösteren onlarca tır şoförü kontak kapattı

Adana’nın 60 yıllık tanığı: Eskiler başkaydı, iman güçlüydü

Bolu'da orman yangını

Vatandaşlardan cep yakan yüksek elektrik faturalarına tepki

Yangına giden itfaiye aracı devrildi: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda Başbakanı Schoof ile görüştü

Harran Üniversitesi’nde organ bağışı çağrısı