• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor

17 Aralık 2025, Çarşamba 15:08
17 Aralık 2025, Çarşamba 15:08
Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 81 ilde faaliyet gösteren Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde bu yıl 35 bin 572 gencin eğitim aldığını belirterek, atölyelerin Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri'ne gençler yoğun ilgi gösteriyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bu yıl 35 bin 572 öğrencinin Deneyap’ta eğitim aldığını belirterek, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ni Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde önemli bir aşama olarak gördüklerini söyledi.

Geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerine eğitim vermek amacıyla kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışmasıyla 2018 yılında hayata geçirildi.

Türkiye’nin 81 ilde bulunan 104’ü gençlik merkezlerinde olmak üzere, 138 Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde, 262 derslik, 20 bini aşkın öğrenci kapasitesi bulunuyor.

Proje ile ortaokul ve lise çağındaki gençler 3 yıl boyunca 11 başlıkta, alanında uzman kişilerden eğitimler alıyor. Deneyap Teknoloji Atölyeleri, robotik kodlamadan nanoteknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekaya kadar gençlere 11 farklı alanda eğitim imkanı sunuyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşuyor. Başvuru yapan adaylar, öncelikle ‘E-Sınava’ katılıyor. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda adaylar, ikinci adım olan ‘Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama’ aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar ‘Uygulama Sınavına’ davet ediliyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim almaya hak kazanıyor.

Atölyelerde öğrencilere; tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, ileri robotik, malzeme bilimi ve nanoteknoloji, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, yapay zekâ ve mobil uygulama dersleri veriliyor. 36 ay süren bu eğitimler, öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim alan öğrenciler, her eğitim sonunda proje şenliklerine katılıyor, daha sonra takımlarını kurup TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanabiliyor. Deneyap öğrencilerinin sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla teknik ve bilimsel geziler, kamp programları da gerçekleştiriliyor.

“Deneyap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Deneyap Atölyeleri'nde bu yıl 35 Bin 572 gencin eğitim aldığını söyledi. Bak, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar sunduğunu vurgulayarak, “Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ni Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde önemli bir aşama olarak görüyoruz.” dedi.

Türkiye’nin 81 ilinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin yetenekli öğrencilerin keşfini ve eğitimini sağladığına dikkati çeken Bak, “Ülkemizin kalkınması için milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturan, teknoloji üretme ve geliştirme konusunda bireyler yetiştiren Deneyap Teknoloji Atölyeleri'ne çok önem veriyoruz. Bilim ve teknoloji alanında 138 Deneyap Atölyesi ile 81 ilde gençlerimize robotik kodlama, yapay zekâ ve üretim odaklı eğitimler sunuyoruz. Ülke olarak özgün teknolojiler üretecek ve bunu geliştirecek gençlere ihtiyacımız var. Geleceğin bilim insanları Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde yetişiyor. Atölyelerde 35 bin 572 genç eğitim almakta, 13 bin 553 eğitmen görev yapmaktadır. Türkiye’nin teknoloji geliştiren bir topluma dönüşmesini amaçlayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'ne gençlerimizin yoğun ilgisi bizler için gurur vericidir. Bu önemli projeye verdikleri katkılar ve destekler dolayısıyla başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz

Asgari ücret artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz bulunuyor

Yeşilyurt Belediyesi'nden "Önem" projesi kapsamında gençlik etkinliği

Bursa’da 5 bin 900 işletmeye 67 milyon TL ceza

Belediye Başkanı Geçit: Afetlere dirençli, modern bir kent oluyoruz

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor

İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor

Malatya'da silahlı kavga: 2 yaralı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Yılmaz: Bu ülkenin HÜDA PAR’a ihtiyacı var

HÜDA PAR heyetinden Bingöl’de esnaf ziyareti

Batman'da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

SGK’dan Batman'daki tekstil işletmesine bilgilendirme ziyareti

Mandalina ihracatı rekor kırdı

İstanbul’da tersanede gemi yangını

Damon Hapishanesi’nde kadın esirlere yönelik ihlaller sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz