• BIST 100

    10726,98%-0,27
  • DOLAR

    41,72% 0,07
  • EURO

    48,33% -0,33
  • GRAM ALTIN

    5385,49% -0,58
  • Ç. ALTIN

    9067,45% -1,48

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

24 Mayıs 2025, Cumartesi 00:43
24 Mayıs 2025, Cumartesi 00:43
Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Küresel ticarette artan belirsizliklere rağmen, Türkiye üretimini ve ihracatını artırmaya devam etmekte, kararlılıkla uyguladığı ekonomi programı sayesinde büyümesini güçlü bir şekilde sürdürmektedir." dedi.

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Ekonomi Şurası”na katıldı.

Bolat, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, şurada hükümet olarak uyguladıkları ekonomi politikasının, enflasyonla mücadele süreci, küresel ticaret pazarındaki son gelişmeler, ihracat hedefleri, iş dünyasına sağladıkları destekler, tarım ve istihdam alanındaki adımlar konusunda bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. 

Ülkenin farklı illerinden şuraya katılan Oda ve Borsa Başkanlarımız ve farklı sektörleri temsil eden iş insanlarının talep ve beklentilerini dinlediklerini söyleyen Bolat, "Hükümetimizin bütüncül kalkınma hedefleri bağlamında Ticaret Bakanlığı olarak, 81 ilimizdeki üreticilerimizi, çiftçilerimizi, esnaf ve sanatkarlarımızı, sanayicilerimizi desteklemeyi ülkemizin ticaret stratejisinin vazgeçilmez bir unsuru olarak görüyor ve bu noktada adımlarımızı güçlü şekilde atmaya devam ediyoruz." dedi.

 Bakan Bolat, "Küresel ticarette artan belirsizliklere rağmen, Türkiye üretimini ve ihracatını artırmaya devam etmekte, kararlılıkla uyguladığı ekonomi programı sayesinde büyümesini güçlü bir şekilde sürdürmektedir.  Türkiye’nin son on yılda OECD’nin en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olması, mal ve hizmetler ihracatımızın rekor seviyelere taşıması, dış cari açığındaki düşüşün sürmesi ve istihdamda sağlanan olumlu ivme bunun önemli göstergelerindendir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde attığı çok yönlü ve stratejik adımlar sayesinde güçlenmeye ve kalkınmaya devam ettiğini söyleyen Bakan Bolat, "Bugün de geleceğin Türkiye’sini inşa etme noktasında diğer alanlarda olduğu gibi ticarette de emin bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz." diye ekledi.

 Bakan Bolat, "Türkiye’mizin küresel ticaret pazarındaki konumunu güçlendirmek, ihracatçılarımızın küresel pazardaki rekabet gücünü artırmak, dijitalleşme ve yeşil dönüşüme uyum noktasında ihracatçılarımızı desteklemeye devam edeceğiz. İş insanlarımızın şurada dile getirdiği başlıkları titizlikle ele almaya, mevcut sorunları çözmeye ve iş dünyamızla güçlü bir koordinasyon içerisinde yol almayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında, şuranın düzenlenmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, ilgili bakanlara, bakan yardımcılarına, bürokratlara, TOBB’a ve katılan tüm Oda ve Borsa Başkanlarına teşekkür eden Bolat, Türkiye Ekonomi Şurası’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti. (İLKHA)

Halil el-Hayye: Arabuluculardan ve ABD yönetiminden savaşın bittiğine dair garanti aldık

Şırnak'ta Uluslararası İbnü’l-Esîr ve El-Cezerî Kardeşler Sempozyumu düzenleniyor

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin Türkiye’yi ziyaret edecek

Gazze'de ateşkesin ilk aşamada ne var?

Kocabıyık: “Türkiye, Hakkın Rehberliğinde Yeniden Yükselmelidir”

Tacikistan'da Orta Asya-Rusya Zirvesi başladı

Kamyonet su kanalına devrildi: 5 yaralı

UNRWA: Gazze’ye gönderilmek üzere gıda, ilaç ve temel ihtiyaç malzemeleri hazırlandı

HAMAS Sözcüsü Kasım: Anlaşmasının uygulanmasında garantör devletlerle birlikte çalışıyoruz

ABD'den İran'a yaptırım kararı

Çin, nadir toprak elementlerinin ihracatını kısıtladı

Muhacirin Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik: Kalemler Filistin için konuştu

Frankfurt'ta binlerce kişi Filistin'e destek için toplandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den Gazze’de ateşkes açıklaması: Garantör ülkelere çok iş düşüyor

Müftü Fidan: Cami, Müslüman kimliğinin kalbidir

Cizre’de çocuklar cami ile buluştu

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı

Gaziantep’te parklarda yapılan denetimlerde 13 aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan firari yakalandı

Batman'daki esnaftan, yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama

Gaziantep’te 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Batman'da motosiklet iki otomobil arasında sıkıştı: Sürücü ağır yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’yi kabul etti

İşgal rejimi kendileriyle iş birliği yapan hainleri sattı

Siirt’te iki minibüs çarpıştı: 11 kişi yaralandı

Dr. Öncer: Küresel Sumud Filosu ile israilin otoritesi zedelenmiştir, bu büyük bir zaferdir

Konya’da uyuşturucu satıcılarına ağır darbe: 282 kişi tutuklandı

Kamçatka'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Konya’da taşkın ve sel risklerine karşı koordinasyon toplantısı yapıldı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Şükrün ölçüsü kanaattir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Halil el-Hayye: Arabuluculardan ve ABD yönetiminden savaşın bittiğine dair garanti aldık

Şırnak'ta Uluslararası İbnü’l-Esîr ve El-Cezerî Kardeşler Sempozyumu düzenleniyor

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin Türkiye’yi ziyaret edecek

Gazze'de ateşkesin ilk aşamada ne var?

Kocabıyık: “Türkiye, Hakkın Rehberliğinde Yeniden Yükselmelidir”

Tacikistan'da Orta Asya-Rusya Zirvesi başladı

Kamyonet su kanalına devrildi: 5 yaralı