• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Bakan Bolat'tan enflasyon değerlendirmesi

EKONOMİ 3.12.2024 16:53:23 0
Bakan Bolat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Uyguladığımız politikalar ve aldığımız tedbirlerle bir yandan dış ticaret açığını düşürerek, ekonomik büyümenin kompozisyonunu iyileştiriyoruz, diğer yandan enflasyonun düşürülmesine katkı sağlıyoruz." dedi.

Bakan Bolat, X hesabından yaptığı değerlendirmede kasım ayında yıllık enflasyonun, son 17 ayın en düşük seviyesine gerilediğini belirtti.

Bolat, "Ticaret Bakanlığı olarak uyguladığımız politikalar ve aldığımız tedbirlerle bir yandan dış ticaret açığını düşürerek, ekonomik büyümenin kompozisyonunu iyileştiriyoruz, diğer yandan enflasyonun düşürülmesine katkı sağlıyoruz. İç ticarette ise hem vatandaşlarımızın fahiş fiyat artışları sonucunda mağdur olmasını engellemek, hem de piyasada adil ve şeffaf bir ticaret düzenini tesis etmek amacıyla mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

TÜFE'deki (2003=100) değişimin, 2024 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,24 olarak gerçekleştiğini aktaran Bolat, böylece yıllık enflasyonun yüzde 47,09 ile son 17 ayın en düşük seviyesine gerilediğine işaret etti.

Aylık bazda gerçekleşen artışın ise, son 5 ayın en düşük seviyesi olarak kaydedildiğini belirten Bolat, "Böylelikle 2024 Mayıs ayına kıyasla enflasyon son 6 ayda 28,4 puan gerilemiştir. Çekirdek enflasyon C (enerji, gıda ve içecekler, tütün ürünleri ve altın hariç, TÜFE) aylık bazda yüzde 1,53 oranında artmış olup, aylık artış hızı son 38 ayın en düşük seviyesine gerilemiştir. Hizmet enflasyonu aylık yüzde 1,61 artışla son 37 ayın en düşük seviyesine gerilemiş ve enflasyondaki katılığın zayıflamakta olduğunu göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat, "Çekirdek enflasyon göstergelerinin, manşet enflasyondan daha düşük seviyede gerçekleşmesi, enflasyonun ana eğiliminin gerilediğine işaret etmektedir. Bu sürecin önümüzdeki aylarda devam etmesi beklenmektedir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ