Bakan Bozdağ: “675 kişilik konteyner kent kurulmaya başlandı”

GÜNDEM 11.02.2023 13:00:36 0
Bakan Bozdağ: “675 kişilik konteyner kent kurulmaya başlandı”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Bozdağ: “675 kişilik konteyner kent kurulmaya başlandı”

Diyarbakır’da depremzedeler ve ağır hasarlı apartmanlarda yaşayanlar için 30 dönüm üzerine 675 kişilik konteyner kent kurulumu başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, alanda incelemelerde bulundu.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan apartmanların enkaz çalışmaları devam ederken, Diyarbakır’da depremzedeler ve ağır hasarlı apartmanlarda yaşan vatandaşların yeni yapıları yapılıncaya kadar geçici olarak 675 kişilik konteyner kent kurulumu Talaytepe Ağız ve Diş Hastanesi karşısı boş arazide başladı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ alanda incelemelerde bulunarak, 30 dönüm üzerinde kurulan kentin ihtiyaç dahilinde 280 dönüme kadar çıkartılacağını kaydetti. Bozdağ, 30 dönümlük alana 675 kişilik yapılması planlandığını, ihtiyaç halinde 280 dönüme kadar genişleyeceğini vurguladı. Bozdağ, “Diyarbakır’da enkaz kaldırma çalışmalarının sonuna yaklaştık, şu ana kadar 2 enkazın tamamı kaldırıldı, diğer enkazlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Pek çok vatandaşımız yaralı vaziyette kurtarıldığı gibi uzun süre geçmesine rağmen enkaz altında canlı çıkarttığımız pek çok vatandaşımız oldu. Bundan sonraki süreçte de dileğimiz enkaz altındaki canlarımıza sağ salim ulaşmaktır. Öte yandan, oturulamayacak derecede olan yıkılacak binalarla ilgili burada yaşayan vatandaşlarımızın barınma sorunlarını bundan sonra kalıcı konutlar yapılana kadar geçici barınma merkezlerini Diyarbakır’da oluşturuyoruz. Bunlardan bir tanesi konteyner kent ve çadır kent. Bunun dışında da başka tedbirleri alıyoruz. Burada kurulacak alanı gezdik şimdiden çalışmalar başladı, burada 675 konteyner kent kurulacak. Altyapı ve üstyapı tamamıyla vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hayatlarını devam ettirecek standartlara göre yapılacak. Diyarbakır Valiliği barınma sorununu uzun süreli karşılayacak” dedi.
[gallery ids=',105247,105248,105249']

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!

İslami Cihad: Yardım kuyruğu katliamı siyonist rejimin soykırım savaşının yeni halkasıdır

Batman Havalimanı 5 ayda 272 bin yolcuyu ağırladı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına operasyon: 18 Kalaşnikof ele geçirildi

HÜDA PAR Heyeti Eskişehir'de temaslarda bulundu

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Acar: Türkiye çölleşme açısından yüksek risk taşıyor

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

İran'dan yeni misilleme açıklaması: İHA saldırıları yoğunlaşıyor

İran, Tel Aviv'in kuzeyindeki askerî karargâhı ve MOSSAD merkezini vurdu

Molla Mehmet Ali Altun: Evlilik külfet değil rahmet olmalı

Brent petrol 72,60 dolardan işlem görüyor

Tarım-ÜFE yıllık ve aylık arttı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Yükleniyor