• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Bakan Fidan: Suriye'de yaşananlar dış müdahale ile açıklanamaz

02 Aralık 2024, Pazartesi 15:18
02 Aralık 2024, Pazartesi 15:18
Bakan Fidan: Suriye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla yaptığı ortak basın toplantısında Suriye'deki son gelişmelerin dış müdahale ile açıklanamayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da İran Dışişleri Bakan Abbas Erakçi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye'de yaşanan son gelişmelere değinen Fidan, Esad rejiminin siyasi çözüme yanaşmadığını ifade etti.

"Suriye'deki olayları herhangi bir dış müdahaleyle açıklamaya çalışmak bu aşamada yanlış olacaktır. Bu, Suriye ile ilgili gerçekleri anlamak istemeyenlerin sığındığı bir sığınaktır, hatadır." diyen Fidan, son gelişmelerin, Şam'ın kendi halkıyla ve meşru muhalefetle uzlaşı sağlaması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Fidan, "Milletimiz müsterih olsun. Türkiye terör örgütlerine asla ve asla geçit vermeyecektir." diye ekledi.

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, "teröristlerin bölgede istikrarsızlıktan istifade etmesine izin vermeyeceklerini" ifade eden Fidan, şöyle konuştu:

"Kurumlarımız yoğun bir eş güdüm ile hareket ediyor. Olası sorunlara ilişkin gerekli tedbirleri alıyoruz. Sorunlar 13 yıldır var. Esad rejimi siyasi çözüme yanaşmadı. Taraflar hem muhalefet hem de rejim 3 ülkenin ortaya koyduğu tavrı takip ettiler. İran ve Rus makamlarıyla bu süreçte gerekli iletişimi her zaman sağladık. Cumhurbaşkanımız bu sorunun diyalog ile çözülmesi için gerekli girişimi başlattı.

Nüfusun yarısının yerinden edilmesi, terörle ilgili konular meseleyi daha yönetilmesi zor bir hale getirdi. Çözüme yönelik arayış eksiklikleri sorunları bu noktaya kadar getirdi.

Türkiye ve İran'ın Suriye meselesindeki görüşlerini samimi şekilde ortaya koyması Suriye için hayati bir konudur. Yakın zamanda Astana sürecini tekrar hayata geçireceğiz."

Son 48 saatte Suriye ile ilgili mevkidaşlarımızla görüşmelerimizi sağladık. Bölgesel ve uluslararası aktörleri bir arada tutmak çok önemli. Geçmişteki acı olaylara baktığımızda görmek istemediğimiz durumlar var. İç savaşın devam etmesini, şehirlerin bombalarla yıkılmasını, insanların yerlerinden edilmesini istemiyoruz. İnsanların tekrar evlerine dönmesini, mülteci akımının tersine dönmesi önemli. Terör örgütlerinin tekrar fırsat kazanmaması önemli. Rejim ile diyalog kanallarının açılması da önem arz ediyor.

İç savaşın daha da tırmanmasını istemiyoruz. Tekrar insanların yerlerinden edilmesini başka yerlere gitmesini istemiyoruz. Yerlerinden edilmiş insanların tekrar evlerine dönmesini istiyoruz." (İLKHA)

Bakan Yerlikaya'dan karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklama

NYT: ABD'nin Venezuela saldırısında en az 40 kişi öldürüldü

Yılın ilk kabine toplantısı yarın Beştepe'de

Batman'da 4 bin 931 kilometrelik köy yolu ulaşıma açıldı

Mersin'de feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Batman'da iki ilçede eğitime kar engeli

Bingöl’ün ilçelerinde karla mücadele devam ediyor

Kapasite Geliştirme Programı’nda 2025 çağrıları tamamlandı

Şili Devlet Başkanı Boric: Bugün Venezuela, yarın başka bir ülke başka bir bahaneyle hedef olabilir

Batman'da okullar pazartesi gününe hazır

Kuzey Kore'den füze denemesi

Filistin direnişinin şehit liderleri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Güney Afrika'da düyen yıldırım yıldırım nedeenyle 2 ölü, 150 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan Portekiz yolcusu

Azerbaycan ile 33 milyar metreküplük doğal gaz anlaşması

BESO Başkanı Çiftçi: Kar yağışından olumsuz etkilenen esnafımıza destek şart

GSO Başkanı Ünverdi: Gaziantep'in 2025'te ihracatı 10 milyar 145 milyon 26 bin dolar

Öter: Son 10 yılın en verimli kar yağışı Mardin Ovası’na can suyu oldu

Gaziantep'ten kar temizliği devam ediyor

Bayraktar: Hukuksuzluk yeni dünya düzeni haline geldi

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ hükümlüsü yakalandı

GAİB 2025 yılı ihracat rakamlarını açıkladı: Bölgenin ihracatı 2025’te 12 milyar dolar olarak gerçekleşti

Fico: Venezüella saldırısı, uluslararası düzenin çöküşünün kanıtı

Yılmaz: Tüm taraflarla diyalog içinde istikrarı savunacağız

Nijerya'da yolcu teknesi alabora oldu: 25 ölü, 14 kayıp

Filistin İnsan Hakları Merkezi: Batı Şeria’da aralık ayında ağır hak ihlalleri

Yetimler Vakfı 2025 Yılı faaliyet raporunu açıkladı

Mardin’de bir evde çıkan yangın söndürüldü

Malatya'da otobüslere kış lastiği ve takograf denetimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Yerlikaya'dan karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklama

NYT: ABD'nin Venezuela saldırısında en az 40 kişi öldürüldü

Yılın ilk kabine toplantısı yarın Beştepe'de

Batman'da 4 bin 931 kilometrelik köy yolu ulaşıma açıldı

Mersin'de feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Batman'da iki ilçede eğitime kar engeli

Bingöl’ün ilçelerinde karla mücadele devam ediyor