• BIST 100

    13989,52%-0,14
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,55% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6065,11% 1,38
  • Ç. ALTIN

    9945,44% 1,10

Bakan Göktaş: 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemesi Meclis'e sunulacak

16 Mart 2025, Pazar 07:12
16 Mart 2025, Pazar 07:12
Bakan Göktaş: 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemesi Meclis
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 16 yaş altındaki çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, "Çalışmamızı son aşamaya getirip bu yıl içinde Meclisimize sunmayı ve hayata geçirm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göktaş, kadınların güçlendirilmesi ve aile yapısının korunmasına yönelik çalışmaları aktardı.

Küresel ölçekte demografik değişimlerin yaşandığını vurgulayan Göktaş, Türkiye’nin 2024-2028 Aile Eylem Planı kapsamında önemli adımlar attığını belirtti.

Sosyal medyanın 16 yaş altındaki çocuklar üzerindeki etkisine değinen Göktaş, bu alanda iki aşamalı bir düzenleme planladıklarını söyledi.

Aile ve Gençlik Fonu’na yapılan başvuruların 72 bini aştığını açıklayan Göktaş, gençlerin fondan daha fazla yararlanabilmesi için kriterlerin esnetileceğini duyurdu.

"Dünya genelinde doğurganlık azalıyor, nüfus yaşlanıyor"

Aile konusunun ABD dahil birçok ülkenin gündeminde olduğunu belirten Göktaş, şunları söyledi:

“Dünya genelinde doğurganlığın azaldığı, nüfusun yaşlandığı, demografik farklılıkların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bazı ülkelerde nüfus hızla artarken, bazılarında gerileme yaşanıyor. 2024-2028 Aile Eylem Planımız kapsamında sağlıklı aile yapısını güçlendirmeye yönelik önemli adımlar attık. Önümüzdeki süreçte de aileyi ve toplumun her bir ferdini desteklemeye devam edeceğiz. Aile ve kadını birbirinin rakibi gibi gösteren anlayışı tamamen reddediyoruz. Kadın güçlüyse çocuklar, aile ve toplum da güçlü olur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Sosyal medya düzenlemesi iki aşamalı olacak

16 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Göktaş, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye’deki kaygıların dünya genelinde de yaşandığını belirten Göktaş, “Çocuklarımızı korumak için araştırmalar yaptık, diğer ülkelerdeki uygulamaları inceledik. Akademisyenler, çocuklar, aileler ve sosyal medya platformlarının temsilcileriyle çalıştaylar düzenledik. Bu kapsamda 13 yaşına kadar olan çocuklar için ayrı, 13-16 yaş aralığındaki çocuklar için ayrı olmak üzere iki aşamalı bir düzenleme hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Sosyal medya platformları ve ailelere de önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Göktaş, "Sosyal medya platformlarının belirli algoritmalar oluşturması ve belli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu düzenlemeler için onlara da belirli bir süre vereceğiz. Dolayısıyla bir yıl içinde bu düzenlemeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Aile ve Gençlik Fonu’nda 72 bin 38 başvuru

Aile ve Gençlik Fonu’ndaki son duruma ilişkin bilgi veren Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde ve Meclis’in desteğiyle hayata geçirilen uygulamaya yoğun ilgi olduğunu söyledi.

İlk olarak deprem bölgesinde pilot uygulama olarak başlatılan ve ardından ülke geneline yayılan programın olumlu sonuçlar verdiğini belirten Göktaş, “Bugüne kadar 72 bin 38 başvurumuz var” dedi.

Program kapsamında gençlere eğitimler verildiğini hatırlatan Göktaş, “Daha fazla gencimizin fondan faydalanabilmesi için bazı kriterlerde esnetme çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde bu konudaki detayları kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

2026'da vergi ve harç artışı düşürüldü

Uydu görüntüleri ortaya koydu: Sudan'da savaşla birlikte iki mülteci kampı hızla büyüyor

Suudi koalisyonu, BAE silah sevkiyatını neden vurduğunu açıkladı

Hakikatin bedeli: Gazze'de 275 Filistinli gazeteci şehit edildi

10 ülkeden siyonist rejime çağrı: Gazze'ye geçişler açılsın

Gazze'de soğuk can aldı: 3 şehit, ateşkes ihlalleri sürüyor

İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller

AFAD: Yoğun kar yağışında 22 bin 813 personel görev aldı

Balkanlar’da ortak savunma hamlesi

Siirt'te gebe kadın karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

Uçak seferlerine kar yağışı engeli

Türkiye enerji filosuna iki yeni sondaj gemisi kattı

Siirt'te yaralanan 7 yaşındaki çocuk karlı yollar aşılarak hastaneye ulaştırıldı

Doğu Akdeniz için soğuk hava uyarısı

Çin’in Tayvan çevresindeki tatbikatı ikinci gününde

Ağrı'da okullara kar tatili

Güney Kore'den yeni nükleer reaktör kararı

Nijerya'da 25 katlı binada yangın: 5 ölü, 12 yaralı

Bingöl’de kaygan yol kazaya neden oldu: 1 yaralı

Belçika'da iki tramvay çarpıştıı: 9 yaralı

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

Zonguldak'ta iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

ABD’den İran ve Venezuela’daki 10 kuruluş ve kişiye yaptırım

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2026'da vergi ve harç artışı düşürüldü

Uydu görüntüleri ortaya koydu: Sudan'da savaşla birlikte iki mülteci kampı hızla büyüyor

Suudi koalisyonu, BAE silah sevkiyatını neden vurduğunu açıkladı

Hakikatin bedeli: Gazze'de 275 Filistinli gazeteci şehit edildi

10 ülkeden siyonist rejime çağrı: Gazze'ye geçişler açılsın

Gazze'de soğuk can aldı: 3 şehit, ateşkes ihlalleri sürüyor

İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı