GÜNDEM 16.03.2025 07:12:57 0

Bakan Göktaş: 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemesi Meclis'e sunulacak

Bakan Göktaş: 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya düzenlemesi Meclis
Haberi Sesli Oku

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 16 yaş altındaki çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, "Çalışmamızı son aşamaya getirip bu yıl içinde Meclisimize sunmayı ve hayata geçirm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göktaş, kadınların güçlendirilmesi ve aile yapısının korunmasına yönelik çalışmaları aktardı.

Küresel ölçekte demografik değişimlerin yaşandığını vurgulayan Göktaş, Türkiye’nin 2024-2028 Aile Eylem Planı kapsamında önemli adımlar attığını belirtti.

Sosyal medyanın 16 yaş altındaki çocuklar üzerindeki etkisine değinen Göktaş, bu alanda iki aşamalı bir düzenleme planladıklarını söyledi.

Aile ve Gençlik Fonu’na yapılan başvuruların 72 bini aştığını açıklayan Göktaş, gençlerin fondan daha fazla yararlanabilmesi için kriterlerin esnetileceğini duyurdu.

"Dünya genelinde doğurganlık azalıyor, nüfus yaşlanıyor"

Aile konusunun ABD dahil birçok ülkenin gündeminde olduğunu belirten Göktaş, şunları söyledi:

“Dünya genelinde doğurganlığın azaldığı, nüfusun yaşlandığı, demografik farklılıkların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bazı ülkelerde nüfus hızla artarken, bazılarında gerileme yaşanıyor. 2024-2028 Aile Eylem Planımız kapsamında sağlıklı aile yapısını güçlendirmeye yönelik önemli adımlar attık. Önümüzdeki süreçte de aileyi ve toplumun her bir ferdini desteklemeye devam edeceğiz. Aile ve kadını birbirinin rakibi gibi gösteren anlayışı tamamen reddediyoruz. Kadın güçlüyse çocuklar, aile ve toplum da güçlü olur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Sosyal medya düzenlemesi iki aşamalı olacak

16 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Göktaş, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye’deki kaygıların dünya genelinde de yaşandığını belirten Göktaş, “Çocuklarımızı korumak için araştırmalar yaptık, diğer ülkelerdeki uygulamaları inceledik. Akademisyenler, çocuklar, aileler ve sosyal medya platformlarının temsilcileriyle çalıştaylar düzenledik. Bu kapsamda 13 yaşına kadar olan çocuklar için ayrı, 13-16 yaş aralığındaki çocuklar için ayrı olmak üzere iki aşamalı bir düzenleme hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Sosyal medya platformları ve ailelere de önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Göktaş, "Sosyal medya platformlarının belirli algoritmalar oluşturması ve belli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu düzenlemeler için onlara da belirli bir süre vereceğiz. Dolayısıyla bir yıl içinde bu düzenlemeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Aile ve Gençlik Fonu’nda 72 bin 38 başvuru

Aile ve Gençlik Fonu’ndaki son duruma ilişkin bilgi veren Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde ve Meclis’in desteğiyle hayata geçirilen uygulamaya yoğun ilgi olduğunu söyledi.

İlk olarak deprem bölgesinde pilot uygulama olarak başlatılan ve ardından ülke geneline yayılan programın olumlu sonuçlar verdiğini belirten Göktaş, “Bugüne kadar 72 bin 38 başvurumuz var” dedi.

Program kapsamında gençlere eğitimler verildiğini hatırlatan Göktaş, “Daha fazla gencimizin fondan faydalanabilmesi için bazı kriterlerde esnetme çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde bu konudaki detayları kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Sıcaklıklar 15 derece düşüyor, yağışlı hava ve kar geliyor

Mescid-i Aksa'da 90 bin Filistinli teravih namazı kıldı

Gazze, siyonist rejimin karanlık yüzüyle mücadele ediyor

Cenevre'de Kıbrıs zirvesi

Ankara'da bugün kuvvetli rüzgâr etkili olacak

Erzurum’da apartman yangını: 10 kişi hastanelik oldu

Doğu Karadeniz'de fırtına bekleniyor

Doğmamış çocuğun fıtır sadakası verilir mi?

Meteorolojiden "kuvvetli" fırtına uyarısı

İşgalci ABD'den Yemen'e yeni hava saldırıları: 53 şehit,98 yaralı

Kudüslü İshak Arafa: Aksa Tufanı savaşından sonra siyonizmin bütün projeleri boşa çıktı

BM: ABD'nin Yemen'e saldırılarını kaygıyla karşılıyoruz

İşgalci ABD'nin Yemen saldırıları sonrası Ensarullah'tan Kızıldeniz kararı

İtalya’daki sel felaketi: Ölü sayısı 8'e yükseldi

Pakistan’da otobüs kazası: 5 ölü, 3 yaralı

Meteorolojiden Marmara için kuvvetli yağış uyarısı

Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

ANDA Derneği Batman İl Temsilciliğinden Doğada Arama Kurtarma Tatbikatı!

Malatya'da silahlı saldırı olayının failleri yakalandı

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya ile Norveç arasında Svalbard tartışması

Bingöl Tarım İl Müdürlüğü çiftçilere soğuk hava uyarısı yaptı

Fransa'da menenjit vakalarında artış

Hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı

Manisa'da orman yangını

Grönland'da Trump'ın "ilhak" açıklamaları protesto edildi

Bitlis’te camiye giden çocuk ve gençlere iftar programı

Batman’da Yoğun Koku Alarmı!

Ensarullah Hareketi, işgalci ABD'nin uçak gemisini vurdu

Yükleniyor