• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,71% -0,04
  • EURO

    51,86% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6997,45% -1,10
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

Bakan Göktaş: “Ülkemizde son 20 yılda kız çocuklarının ve kadınların okullaşma oranı ciddi oranda arttı”

22 Ağustos 2023, Salı 19:05
22 Ağustos 2023, Salı 19:05
Bakan Göktaş: “Ülkemizde son 20 yılda kız çocuklarının ve kadınların okullaşma oranı ciddi oranda arttı”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Göktaş: “Ülkemizde son 20 yılda kız çocuklarının ve kadınların okullaşma oranı ciddi oranda arttı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’de son 20 yılda kız çocukları ve kadınların okullaşma oranının ciddi oranda arttığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş , Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete konulan Yenice Kadın ve Aile Merkezinin açılışına katıldı. Merkezle birlikte toplu açılışlar da gerçekleştiren Bakan Göktaş, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, 'Bu güzel insanları yetiştiren Güneydoğu kadınının üreten güçlü Türkiye’nin bir parçası olması bizim için çok kıymetli. Bunun için her zaman kadınların yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bir toplumu ayakta tutan en önemli değer ailedir. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük zenginlik, manevi değerlerimizin taşıyıcısı olan aileyi güçlendirmek ve aile bütünlüğünü korumaktır. Bu da ancak aile kurumunun güçlendirilmesiyle mümkün. Bu sebeple aile destek merkezleri önemli işlevlere sahiptir. Kendini geliştirme imkanına kavuşmuş, mutlu ve öz güvenli kadınlar, yani sizler aynı zamanda güçlü aileler demektir. Aile destek merkezlerinde mesleki eğitim gören kadınlar, aynı zamanda dayanışma ve birlikte yaşama kültürünü tecrübe ederek, sosyal yaşama daha etkin katılmaktadır. Bizler kadını baş tacı eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz yurt edindiğimiz topraklara Anadolu deriz. Bizim kültürümüzde kadınların ellerinin değdiği her şey bereketlenir, biri bin olur. Elbette bu cevheri işleyecek eğitim imkanlarına ulaşmalarını sağlamak bizim vazifemizdir. Örneğin ülkemizde son 20 yılda kız çocuklarının ve kadınların okullaşma oranı, uyguladığımız politikalar sayesinde belirgin düzeyde arttı.' diye konuştu.

Bakan Göktaş, şunları kaydetti:
'Sizlerin de çok iyi bildiği gibi aile kurumunu ayakta tutmak için yalnızca kadınların çabası yetmez. Erkeklerin, anne babaların, herkesin aile kurumunu korumak ve güçlendirmek için çaba göstermesi gerekir. Ailenin korunması için bütün sorumluluğu kadınlara yüklemek doğru ve gerçekçi değildir. Biz şuna inanıyoruz, kadın mutluysa çocuklar, çocuklar mutluysa aile, aile mutluysa millet güçlüdür. Hiç kimse güçlü bir milletin ne yolunu ne önünü kesebilir. Bu bilinçle çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her bir vatandaşımızın üreten, güçlü Türkiye’nin bir parçası olması için çaba göstermeye devam edeceğiz. Bugün burada Yenice Aile Destek Merkezimiz dışında 6 kuruluşumuzun daha açılışını gerçekleştiriyoruz. Yenice ve Süleymaniye’deki aile destek merkezimizle birlikte, Hilvan ve Birecik’te sosyal hizmet merkezimiz, Adil Bucak Çocuk Evleri Sitemiz, ikinci Kadın Konukevi ve Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi’mizi Şanlıurfalı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Şanlıurfalıların refahı ve mutluluğu için her türlü imkanı sunmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleriyle merkezi gezen Bakan Göktaş’a, kursiyerler tarafından yapılan el işi ürünler hediye edildi.
Açılış programına Bakan Göktaş ile birlikte Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri de katıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

İtalya’da çığ düştü: 2 ölü, 1 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Cenevre'de UAEA Başkanı Grossi ile görüştü

Yalova’da firmalar ve ürünler Ramazan öncesi denetlendi

Endonezya'da hızla yayılan devasa obruk endişelere yol açıyor

TBMM’de komisyon raporu mesaisi: Kurtulmuş siyasi parti temsilcilerini kabul etti

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı patladı: Lavlar 350 metreye yükseldi

Çukurova Havalimanı’nda yasa dışı yaban hayvanı ürünleri ele geçirildi

Ateşkese rağmen işgalcilerin saldırıları sürüyor: Gazze'de şehit sayısı 72 bin 63’e yükseldi

Rusya: Cenevre'deki Ukrayna müzakerelerinde topraklar konusu ele alınacak

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Malatya’da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

İran, Hürmüz Boğazı'nda tatbikat başlattı

AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı

Hakkari’de avda yakalanan kişiye para cezası uygulandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü

Mersin Üniversitesi’nde Gazze’ye destek için kermes düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'ya gidiyor

STK'lardan mazlum coğrafyalara 5 tırlık insani yardım

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı

DMM, büyükbaş hayvan verilerine yönelik “hayalet artış” iddialarını yalanladı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden engellilere EKPSS desteği

Malatya'da 5 milyon 600 bin TL'lik dolandırıcılık son anda engellendi

Mardin halkı: İki yıldır bitmeyen altyapı çalışmaları nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü

HÜDA PAR’dan Bangladeş seçimlerine ilişkin tebrik mesajı

HAKSİAD Elazığ Şube Başkanı Karamazı’dan "Ramazan" mesajı

Gaziantep'te Ramazan ayı öncesi denetim

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bölgemizde güç birlikleri oluşturmalıyız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

İtalya’da çığ düştü: 2 ölü, 1 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Cenevre'de UAEA Başkanı Grossi ile görüştü

Yalova’da firmalar ve ürünler Ramazan öncesi denetlendi

Endonezya'da hızla yayılan devasa obruk endişelere yol açıyor

TBMM’de komisyon raporu mesaisi: Kurtulmuş siyasi parti temsilcilerini kabul etti

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı patladı: Lavlar 350 metreye yükseldi