• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77'ye ulaştı

30 Eylül 2025, Salı 22:48
30 Eylül 2025, Salı 22:48
Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkha,  2002 yılında kamuda sendikalaşma oranının yüzde 47 olduğunu hatırlatarak bu rakamın yüzde 77 seviyesine ulaştığını vurguladı.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Bakan Işıkhan, 2002 yılında kamuda sendikalaşma oranının yüzde 47 olduğunu hatırlatarak bugün AK Parti hükümetleri döneminde bu rakamın yüzde 77 seviyesine ulaştığını vurguladı.

Ayrıca Işıkhan, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında sosyal diyalog, kamu personel mevzuatı ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, Kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması, Kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek konularını ele alacaklarını belirtti.

Sosyal haklar günden güne artırılıyor

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hayata geçirilen sosyal haklara değinen Işıkhan, “Çeşitli unvanlarda bulunan personelin özel hizmet tazminatı, ek ödemeleri, ek ödenekleri gibi mali haklardaki artışların yanı sıra, engellilere yönelik kamu konutlarından yararlanmada ilave süre, kamu kurum ve kuruluşlarının personeline kreş hizmeti sağlamasında pozitif ayrımcılık, yükseköğretim disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunması gibi çok sayıda sosyal haklarda da iyileştirmelere gittik.” ifadelerini kullandı.

"Sosyal diyalog en önemli öncelik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından beri özellikle kamu görevlileri sendikacılığında son derece önemli değişiklikleri hayata geçirdiklerini belirten Işıkhan, “Bu değişiklikler memur sendikalaşma oranlarını önemli ölçüde artırdı. Sosyal diyalog mekanizmalarını işleterek Bakanlık olarak gerek işçi gerek memur sendikalarımızla her türlü iletişim kanallarını açık tuttuk. Üçlü Danışma Kurulu toplantıları olsun diğer sosyal diyalog mekanizmaları olsun hep sosyal taraflarla görüş alışverişi içinde olduk. Bu süreçte çok sayıda reformlara öncülük ettik. Bunlardan en önemlisi kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme ile de belirlenebilmesine imkan sağlayan 2010 Anayasa değişikliğidir.” şeklinde konuştu.

“Temel mesele her vatandaşın özgürlüğü ve refahı”

AK Parti hükümetlerince, kamu personel yönetiminde başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere çok sayıda değişikliklere imza attıklarını söyleyen Işıkhan, “Sözleşmeli personelleri kadroya aktardık. Bunlara benzer şekilde Ak Parti hükümetleri olarak kamu personel yönetiminde bunun gibi çözüm bekleyen birçok konu çözüme kavuşturulmuş, anti demokratik uygulamalar son bulmuştur. Memurların başörtüsü yasağı gibi çağ dışı bir uygulama yürürlükten kaldırılmış, bazı kesimlerce çağdaşlık olarak adlandırılan çağdışı bu uygulama tarihin çöplüğünde yerini bulmuştur. Hükümetimiz her bir vatandaşının özgürlüğünü ve refahını temel mesele olarak gündeme alıp sorunlara çare olmuş ve ayrımcılıkların önüne demokrasi kalkanıyla siper olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Hizmet üretmeye durmaksızın devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın riyasetinde, AK Parti hükümetlerinin sorun odaklı değil sorun çözücü görevlerini her dönemde yerine getirdiğini söyleyen Işıkhan, “Gelecekte de yine bugünkü gibi durmaksızın hizmet üretmeye, vatandaşlarımıza çare olmaya devam edeceğiz.  Hiç şüphesiz bu bizim hükümetlerimizin, halkın sesine kulak vermesinin en önemli sac ayağıdır. Toplantımızın ana çerçevesini oluşturan; sosyal diyalog, kamu personel mevzuatı ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, Kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması, Kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek gibi konuları, 4688 sayılı Kanunda yer verilen çerçevede toplantımızda siz değerli paydaşlarımızla birlikte ele alacağız.” dedi. (İLKHA)

Mardin İl Müftüsü Türkmen: 2025 yılı özellikle İslam ümmeti için çok zor geçti

Yaban keçisi avladığı belirlenen 3 kişiye 2 milyon 894 bin 565 lira ceza

Dr. Akmaz: Çocuklarda içe basma çoğu zaman kendiliğinden düzeliyor

“İletişim ve Diplomasi” dergisinin 15. sayısı yayımlandı

İşgal saldırıları Gazze’nin nüfusunu yüzde 10’dan fazla azalttı

Velilerden çağrı: Somuncubaba Kavşağı can almasın!

Diyarbakır’da sağlık hizmetlerinde rekor yoğunluk: 2025’te 32,5 milyon başvuru

Tufanbeyli’de kar yağışı hayvancılığı etkiledi

Siirt'te organ bağışında rekor artış: 12 yılda yapılan bağışın 4 katı 2025’te gerçekleşti

YÖK’te üniversite hastaneleri ve tıp eğitimi masaya yatırıldı

Batman'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

ASELSAN’dan 225 milyon avroluk yeni anlaşma

Batman'da kar engeli aşıldı, ekipler hayat kurtardı

Bu görüntülerin ardından ofis alt geçidi ulaşıma kapandı

2025 Aralık ayı: Direnişin sembol ismi Ebu Ubeyde'nin şehadeti, Türkiye'de "Malazgirt Ruhu" çağrısı

Sivas’ta yoğun kar etkili oldu: Balkonlar dahi beyaza büründü

Adana’nın yüksek kesimleri beyaza büründü

Konya Selçuklu'daki dinamit patlamalarına tepki: Psikolojik travma yaşıyoruz

Yoğun kar yağışı Diyarbakır’da yolları kapattı

Sanayi esnafından tahliye tebligatına tepki: Alternatif yer gösterilmeden dükkânlarımızı boşaltmayız

Mardin Nusaybin'de koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Uzmandan sosyal medya uyarısı: Yaş sınırı artık kaçınılmaz

TAG Otoyolu’nda ağır taşıt kazası ulaşımı aksattı

Köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 18,75 ile 25,93 arası zam

Rampayı aşamayan belediye otobüsleri vatandaşları yol ortasında indirdi

Hekim el-İsa: Kassam'ın savaş aklını yeniden inşa eden komutan

Adana'da 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Sapanca Gölü için eylem planı devreye alınıyor

Elazığ’da motosiklet ve motokuryelere geçici yasak

Uzaydan Dünya’ya teknoloji: Çipler artık yörüngedeki fabrikada üretilecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin İl Müftüsü Türkmen: 2025 yılı özellikle İslam ümmeti için çok zor geçti

Yaban keçisi avladığı belirlenen 3 kişiye 2 milyon 894 bin 565 lira ceza

Dr. Akmaz: Çocuklarda içe basma çoğu zaman kendiliğinden düzeliyor

“İletişim ve Diplomasi” dergisinin 15. sayısı yayımlandı

İşgal saldırıları Gazze’nin nüfusunu yüzde 10’dan fazla azalttı

Velilerden çağrı: Somuncubaba Kavşağı can almasın!

Diyarbakır’da sağlık hizmetlerinde rekor yoğunluk: 2025’te 32,5 milyon başvuru