• BIST 100

    10979,20%-0,62
  • DOLAR

    41,58% -0,01
  • EURO

    48,84% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5093,80% -0,62
  • Ç. ALTIN

    8331,71% -0,24

Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77'ye ulaştı

30 Eylül 2025, Salı 22:48
30 Eylül 2025, Salı 22:48
Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkha,  2002 yılında kamuda sendikalaşma oranının yüzde 47 olduğunu hatırlatarak bu rakamın yüzde 77 seviyesine ulaştığını vurguladı.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Bakan Işıkhan, 2002 yılında kamuda sendikalaşma oranının yüzde 47 olduğunu hatırlatarak bugün AK Parti hükümetleri döneminde bu rakamın yüzde 77 seviyesine ulaştığını vurguladı.

Ayrıca Işıkhan, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında sosyal diyalog, kamu personel mevzuatı ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, Kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması, Kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek konularını ele alacaklarını belirtti.

Sosyal haklar günden güne artırılıyor

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hayata geçirilen sosyal haklara değinen Işıkhan, “Çeşitli unvanlarda bulunan personelin özel hizmet tazminatı, ek ödemeleri, ek ödenekleri gibi mali haklardaki artışların yanı sıra, engellilere yönelik kamu konutlarından yararlanmada ilave süre, kamu kurum ve kuruluşlarının personeline kreş hizmeti sağlamasında pozitif ayrımcılık, yükseköğretim disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunması gibi çok sayıda sosyal haklarda da iyileştirmelere gittik.” ifadelerini kullandı.

"Sosyal diyalog en önemli öncelik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından beri özellikle kamu görevlileri sendikacılığında son derece önemli değişiklikleri hayata geçirdiklerini belirten Işıkhan, “Bu değişiklikler memur sendikalaşma oranlarını önemli ölçüde artırdı. Sosyal diyalog mekanizmalarını işleterek Bakanlık olarak gerek işçi gerek memur sendikalarımızla her türlü iletişim kanallarını açık tuttuk. Üçlü Danışma Kurulu toplantıları olsun diğer sosyal diyalog mekanizmaları olsun hep sosyal taraflarla görüş alışverişi içinde olduk. Bu süreçte çok sayıda reformlara öncülük ettik. Bunlardan en önemlisi kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme ile de belirlenebilmesine imkan sağlayan 2010 Anayasa değişikliğidir.” şeklinde konuştu.

“Temel mesele her vatandaşın özgürlüğü ve refahı”

AK Parti hükümetlerince, kamu personel yönetiminde başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere çok sayıda değişikliklere imza attıklarını söyleyen Işıkhan, “Sözleşmeli personelleri kadroya aktardık. Bunlara benzer şekilde Ak Parti hükümetleri olarak kamu personel yönetiminde bunun gibi çözüm bekleyen birçok konu çözüme kavuşturulmuş, anti demokratik uygulamalar son bulmuştur. Memurların başörtüsü yasağı gibi çağ dışı bir uygulama yürürlükten kaldırılmış, bazı kesimlerce çağdaşlık olarak adlandırılan çağdışı bu uygulama tarihin çöplüğünde yerini bulmuştur. Hükümetimiz her bir vatandaşının özgürlüğünü ve refahını temel mesele olarak gündeme alıp sorunlara çare olmuş ve ayrımcılıkların önüne demokrasi kalkanıyla siper olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Hizmet üretmeye durmaksızın devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın riyasetinde, AK Parti hükümetlerinin sorun odaklı değil sorun çözücü görevlerini her dönemde yerine getirdiğini söyleyen Işıkhan, “Gelecekte de yine bugünkü gibi durmaksızın hizmet üretmeye, vatandaşlarımıza çare olmaya devam edeceğiz.  Hiç şüphesiz bu bizim hükümetlerimizin, halkın sesine kulak vermesinin en önemli sac ayağıdır. Toplantımızın ana çerçevesini oluşturan; sosyal diyalog, kamu personel mevzuatı ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, Kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması, Kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek gibi konuları, 4688 sayılı Kanunda yer verilen çerçevede toplantımızda siz değerli paydaşlarımızla birlikte ele alacağız.” dedi. (İLKHA)

Trump, ABD'de hükümetin kapanma ihtimalini kabul etti

Avusturya, casusluk şüphesiyle bir Rus diplomatı sınır dışı etti

THY, Ermenistan ve Romanya'ya düzenli seferler başlatacak

Filipinler'de 6,9 büyüklüğünde deprem

İşgalciler sabahtan bu yana Gazze'de 64 kişiyi şehit etti

Bakan Bayraktar: Elektrik ve doğal gaza kış öncesi zam yok

Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77'ye ulaştı

Diyarbakır Valiliği’nden 4 kişinin hayatını kaybettiği kuyu faciasına ilişkin açıklama

Anket: Amerikan halkının israile verdiği destekte büyük düşüş

Bakan Fidan, Fransız mevkidaşıyla görüştü

Katar: Trump'ın planının açıklığa kavuşturulması ve müzakere edilmesi gerekiyor

Merdiven boşluğuna sıkışan kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen her 2 çağrıdan 1’i asılsız

Kassam: Mücahitlerimiz sıfır mesafeden işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 66 bin 97'ye yükseldi

Ankara'da bir esnaf işlettiği marketi 'Boykot Market'e çevirdi

Diyarbakır’da temizlik için girdikleri kuyuda 4 kişi hayatını kaybetti

MGK bildirisi açıklandı

İşgalciler, daha önce serbest bıraktıkları 40 kişiyi yine alıkoydu

Bursa’da kuraklık nedeniyle planlı su kesintileri yapılacak

Brüksel Havalimanı 14 Ekim’deki tüm uçuşları iptal etti

Malatya'da bir hasta, "Geyik boynuzu böbrek taşı"ndan ameliyatla kurtuldu

Türkiye-İran dostluğuna Van-Hoy kardeşliğinin katkısı

Hatay'daki kazılarda 7 bin yıllık insan ayak izleri bulundu

MGK toplandı

Siirt’te camiler ve din görevlileri haftası başlıyor

Kahramanmaraş'ta TOKİ şantiyesinde yangın: 400 kişilik işçi yatağı küle döndü

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Oğraş: Öğretmenler kılık kıyafet seçimiyle öğrencilere örnek olmalı

Bakan Yerlikaya: Eski tip ehliyetlerde süre uzatımı olmayacak

20 binden fazlası rehabilitasyonda: siyonist sözde askerler psikolojik çöküşte

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump, ABD'de hükümetin kapanma ihtimalini kabul etti

Avusturya, casusluk şüphesiyle bir Rus diplomatı sınır dışı etti

THY, Ermenistan ve Romanya'ya düzenli seferler başlatacak

Filipinler'de 6,9 büyüklüğünde deprem

İşgalciler sabahtan bu yana Gazze'de 64 kişiyi şehit etti

Bakan Bayraktar: Elektrik ve doğal gaza kış öncesi zam yok

Bakan Işıkhan: Yüzde 47 olan sendikalaşma 77'ye ulaştı