• BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,81% -0,01
  • EURO

    43,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4107,17% -0,01
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,00

Bakan Kurum: 2025 yılı sonu itibariyle evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak

GÜNDEM 17.12.2024 20:33:47 0
Bakan Kurum: 2025 yılı sonu itibariyle evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak

Deprem bölgelerindeki 11 ilde toplamda 3 bin 481 şantiyede çalışmaların devam ettiğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerinde şu ana kadar yapılan konut sayısının 391 bin 741'e ulaştığına dikkat çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi.

Bakan Kurum, Battalgazi ilçesi Orduzu Bahçebaşı Mahallesinde 7 bin konutun yapıldığı inşaat alanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Malatyalı hemşerileriyle el ele vererek 11 şehri istihdamıyla, üretimiyle en güçlü şekilde ayağa kaldırmak için mücadele ettiklerini belirten Bakan Kurum "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, devletimizin gücü, milletimizin desteğiyle 11 ilimizin her yerinde, ilçelerinde gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.

"11 ilde toplamda 3 bin 481 şantiyede çalışıyoruz"

Yeni konutların inşaat sürecine dikkat çeken Kurum, "Yeni yuvalarımızı bir saat daha erken bitirme motivasyonuyla çalışıyoruz ve bu motivasyonla da ilk günkü aşkla son konut teslim edilene kadar çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

11 ilde toplamda 3 bin 481 şantiyede çalıştıklarını belirten Kurum, "Bu kapsamda tüm şantiyelerimizde de 182 bin mesai arkadaşımız, yol arkadaşımız gece gündüz çalışmaktadır" dedi.

"Deprem bölgesinde şu ana kadar yapılan konut sayısı 391 bin 741'e ulaştı"

Malatya'da şu ana kadar 19 bin 751 konutun teslim edildiğini belirten Kurum, "Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yeni konutlarımızın teslimlerini gerçekleştireceğiz. Malatya'da 201 bin konutun teslimini de inşallah gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, deprem bölgesinde şu ana kadar yapılan konut sayısının 391 bin 741'e ulaştığını ve tüm deprem bölgesinde hak sahibi vatandaşlar için inşa edilmesi gereken konutların yüzde 93'ünün inşaatlarının başladığını vurguladı.

"2024 yılı sonuna kadar 11 ilimizde 201 bin 688 konutumuzu teslim etmiş olacağız"

Malatya'da inşa edilmesi gereken konutların ihalesinin yüzde 83'ünün tamamlandığını belirten Kurum, "15 Ocak itibariyle Malatya'da ihalesi yapılmamış hiçbir iş kalmayacak. 2024 yılı sonuna kadar 27 bin 400'ü Malatya'mızda olmak üzere 11 ilimizde de 201 bin 688 konutumuzu teslim etmiş olacağız. 2025 yılı sonuna geldiğimizde Malatya'da 80 bin 600 konut olmak üzere tüm deprem bölgemizde 452 bin 983 konutumuzu bitirmiş olacağız. Bu da 2025 yılı sonu itibariyle evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

"Çarşısıyla, pazarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla yepyeni inşa çalışmalarını yürütüyoruz"

Bakan Kurum, konutların yanı sıra şehri bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Sadece konut yapmıyoruz. Çarşısıyla, pazarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla yepyeni inşa çalışmalarını yürütüyoruz. Ecdat yadigarı eserleri de unutmadık. Battalgazi'nin memleketine yakışacak şekliyle sosyal donatılarıyla, buradaki camileriyle, medreseleriyle her türlü ayrıntıyı titizlikle inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Malatya'nın yeniden yeşermesi için çalışıyoruz"

Malatya'da simge mekân olarak adlandırılacak Söğütlü Camii'nin temellerinin atıldığını belirten Kurum, "İnşaat sürecini hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Tarihiyle, kültürüyle, ticaretiyle, istihdamıyla Malatya'nın yeniden yeşermesi için çalışıyoruz. Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Yüzüncü Yıl ve Bakırcılar Çarşısı projeleriyle Malatya'yı daha güçlü hale getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

"2025 yılı sonuna geldiğimizde, Malatya merkezini genişletmiş ve inşa etmiş olacağız"

"Saray Mahallesi'ndeki konutlar, Niyazi Mısır'daki konutlar, ofisler ve dükkanlar gibi projelerle Malatya'nın merkezini genişletmek ve güçlendirmek için çalışıyoruz. 2025 yılı sonuna geldiğimizde, Malatya merkezini en güçlü şekilde genişletmiş ve inşa etmiş olacağız" diyen Kurum, bu projelerin tamamlanmasıyla Malatya'nın ekonomisinin yeniden canlanacağını, üretim, istihdam ve ticaretin daha da güçlü hale geleceğini ifade etti. (İLKHA)

Sudan, Port Sudan'daki saldırılardan BAE'yi sorumlu tuttu

Trump, "Altın Kubbe" füze savunma sistemini duyurdu: Uzaya silah yerleştirilecek!

İstanbul'da 4,0 büyüklüğünde deprem

AB, Gazze saldırıları nedeniyle işgal rejimi ile ticaret ve iş birliğini gözden geçirecek

Bakan Bolat, Suriye'ye yönelik yaptırımlarının kaldırılmasını destekledi, Gazze'deki soykırıma karşı dünyaya çağrıda bulundu

Bakan Kacır: Az gelişmiş illerimizin üretim altyapısını ve yaşam kalitesini güçlendireceğiz

Tarsus’ta imam hatip öğrencilerinden Filistin’e anlamlı destek

Tarsus Umut Kervanı’ndan Kurban Bayramı öncesi yetimlere giyim yardımı çağrısı

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan Suriye yaptırımlarının kaldırılmasına açıklama: Benzer adımlar Gazze için de atılmalı

Bakan Memişoğlu Cenevre'de temaslarda bulundu: "Gazze'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey, insanlığın insanlığıdır"

BM: Gazze'de 48 saat içinde 14 bin bebek ölebilir

Avrupa Birliği, Suriye'ye yaptırımları kaldırdı

Prof. Dr. Tekin: Fanatizm uğruna insanlar birbirine düşman oluyor

Taksi şoförünü yaralayan şahıs tutuklandı

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Üstündağ'dan bahar şenliklerine davet

Millî Savunma Bakanlığı heyetinden Şam'a ziyaret

Ankara'da 'Filistin israil Çalışmaları Öğrenci Sempozyumu' düzenlendi

Coca-Cola reklamı yapan oyunculara STK’lardan tepki

Bursa’da ulaşım krizinde anlaşma sağlandı

Türkiye'nin göç yönetimi hukuk, adalet ve basiretle yeniden ele alınmalı

Tanrıkulu’dan sapkın akımlara karşı topyekûn mücadele çağrısı

Gaziantep İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Mansur: Asıl engel hakikati görmeyen kalpte, işitmeyen kulaktadır

Adana'nın Ceyhan ilçesinde iki dorsede yangın çıktı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den fuara davet

Adana'da cezaevi firarisi yakalandı

Gaziantep'te kurbanlık satış fiyatları belirlendi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 573'e yükseldi

Malatya'da bağımlılıkla ile mücadele il koordinasyon kurul toplantısı gerçekleştirildi

Uluslararası toplumun baskısı İngiltere'yi işgalle ticaret müzakerelerini askıya almaya itti

Siirtli ailenin feryadı: 4 yıl önce bir evladımı kaybettim, yine aynı acıyı yaşamak istemiyorum

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ