• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Bakan Memişoğlu: Suriye’ye sağlık hizmetleri konusunda yeniden yapılanmalarına destek vereceğiz

GÜNDEM 19.12.2024 14:20:15 0
Bakan Memişoğlu: Suriye’ye sağlık hizmetleri konusunda yeniden yapılanmalarına destek vereceğiz

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Suriyeli komşularımıza Sağlık hizmetleri konusunda yeniden yapılanmalarına her zaman destek vereceğiz. O nedenle bunu hiçbir zaman bir görev gibi değil, inanc

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Bakan Memişoğlu, Şanlıurfa’da Türkiye'nin en büyük UMKE Lojistik Merkezi’ni ziyaret edip bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu ardından basın açıklaması yaptı.

“Ülkemizi gerçekten sağlık hizmetleri anlamında dünyaya örnek bir ülke haline getirdik”

Bakan Memişoğlu, “Bugün Şanlıurfa'mızda sağlık hizmetlerinin kalitesini ve işlevselliğini gözlemleyip, aynı zamanda talepleri ve sorunları işaret ederek daha iyi hizmet vermek için burada bulunuyoruz. Şanlıurfa'da toplam 21 bin 437 sağlık çalışanımızla sağlık hizmetini en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2002 yılından beri sağlıkta dönüşümle ülkemizi gerçekten sağlık hizmetleri anlamında dünyaya örnek bir ülke haline getirdik. Ama biz şimdi yeniden 'Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli' ile 'Sağlıklı Türkiye Yüzyılı' programını başlattık. Bunun kapsamında da Şanlıurfa'mıza sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmak için hem yatırımlarımızı hem insan gücümüzü desteklemeye çalışıyoruz.” dedi.

“Şehir hastanesini 2026 yılının başından itibaren vatandaşlarımıza hizmete sunacağız”

Sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Bakan Memişoğlu, Şanlıurfa’daki şehir hastanesinin 2026 yılında açılacağını söyleyerek “Bugün sağlık olarak Türkiye'de birçok yatırım yaptık; aynı şekilde Şanlıurfa'da da birçok yatırım yaptık. En önemli yatırımımız şu anda inşaatı yüzde 80 bandına yaklaşmış 1700 yataklı şehir hastanemizdir. Şehir hastanemizin inşaatı süratle devam ediyor. İnşallah 2025 sonu itibarıyla Şanlıurfa'mızın inşaatını bitirdiğimiz sağlık hizmetini, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘hayalimiz’ dediği en önemli unsurlardan biri olan şehir hastanesine, 2026 yılının başından itibaren vatandaşlarımıza hizmete sunacağız. Bunun haricinde, 22 yılda Şanlıurfa'da 126 projemizi hayata geçirdik. Bugün 11 projemiz devam etmekte. Şanlıurfa'da 13 devlet hastanemiz, 1 üniversite hastanemiz, 2 ağız ve diş sağlığı hastanemiz, 2 ağız ve diş sağlığı merkezimiz ve 6 özel hastanemiz var. Bunun yanında aile sağlığı merkezlerimizle de aynı şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz, sağlık hizmetleri konusunda sadece ülkemizde değil, sadece Şanlıurfa'da değil, bütün bölgede hizmet sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün burada UMKE deposundayız. UMKE deposu, gerçekten bütün afetlerde ve acil durumlarda her türlü sağlık hizmetini sunabilecek, depolamasından laboratuvarına, anestezi cihazından röntgen cihazına kadar her şeyin hazır halde olduğu, özel acil durumlarda müdahale edip hastane ve sağlık hizmetini sunabilecek ekiplerimiz mevcut. Onlara teşekkür ediyoruz.”

“Sağlık hizmetleri konusunda yeniden yapılanmalarına her zaman destek vereceğiz”

Suriye halkına yardım etmeye devam edeceklerini dile getiren Bakan Memişoğlu, “UMKE bugün Suriye'deydi. Biliyorsunuz, sağlık hizmetleri anlamında AFAD'ımızla beraber komşumuzun 61 yıllık esaret rejiminden özgürlüğüne kavuşmasından çok memnunuz. Onlara her türlü sağlık hizmeti için desteğimiz olacaktır. Bugün Suriyeli komşularımıza, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Ensar olarak yardım ettik ve yardım etmeye devam edeceğiz. Sağlık hizmetleri konusunda yeniden yapılanmalarına her zaman destek vereceğiz. O nedenle bunu hiçbir zaman bir görev gibi değil, inancımızın gereği olarak yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Şanlıurfa'yı sağlık üssü yapacağız”

Bakan Memişoğlu son olarak şunları aktardı:

“Ben özellikle Şanlıurfa'da yeni radyasyon cihazı tahsis ettik. Bunun yanında 350 yataklı merkezde bir hastane planlamamız da var. Şanlıurfa'yı sağlık üssü yapacağız. İnşallah bu bölgenin çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağız. Sayın valimize, müdürümüze, sayın başkanımıza ve burada çalışan bütün sağlık elemanlarına teşekkür ediyoruz.” (İLKHA)

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Gaziantep'te iş yerinde patlama: 5 yaralı

Siirt’te silahlı saldırı: 5 gözaltı

Dr. Dağılma: Gençlerin gelişimine katkı sunacak alanların çoğalması lazım

Gazze’de şehit sayısı 53 bini aştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ