9816,49%-0,67
36,10% 0,16
37,43% 0,20
3338,50% -0,56
5455,88% -0,42
Bakan Şimşek, Dubai’de devam eden Dünya Hükümetler Zirvesi (WGS 2025) kapsamında Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.
Kürdistan Bölgesi Hükümetinin resmi sayfasında yapılan açıklamaya göre, toplantıda ticaret, ekonomi ve yatırım alanlarında işbirliğinin artırılması vurgulandı. İki taraf, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımları değerlendirdi.
Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki mevcut sorunların çözümü ve bölgenin petrol ihracatının en kısa sürede yeniden başlatılması konuları da ele alındı.
Ayrıca, Körfez ülkeleri, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ni Türkiye ve Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi’nin stratejik önemi masaya yatırıldı. Taraflar, Kürdistan Bölgesi'nin bu büyük projede aktif rol alması gerektiği konusunda mutabık kaldı. (İLKHA)