• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Bakan Tekin: Yapay zekâ uygulamalarının eğitimdeki kullanımına ilişkin yoğun çaba içindeyiz

21 Mart 2025, Cuma 09:09
21 Mart 2025, Cuma 09:09
Bakan Tekin: Yapay zekâ uygulamalarının eğitimdeki kullanımına ilişkin yoğun çaba içindeyiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yapay zekâ uygulamalarının toplumsal hayatın her alanında kullanıldığına dikkat çeken Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Biz de yapay zekâ uygulamalarının eğitimde nasıl kullanılabileceğine ilişkin yoğun çaba içerisindeyiz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "ÖğretmenİZ" Dijital Platformu'nun canlı yayınında öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı.

Bakan Tekin, "ÖğretmenİZ" YouTube kanalında katıldığı canlı yayında, her ayın ilk cumartesi günü "Öğretmen Odası Buluşmaları" düzenleyerek, öğretmenlerle bir araya geldiklerini anımsattı. Tekin, bu programların Bakanlık'ta alınan kararların birçoğunun zeminini oluşturduğunu belirtti.

"Özel okulda görev yapan öğretmenler, Millî Eğitim Akademisinde eğitim alabilecek mi?" sorusuna karşılık Tekin, Akademinin, eğitim planlamak isteyen bütün özel ve kamu kurum ile kuruluşlarına hizmet vereceğini söyledi.

Başka meslek grupları dâhil olmak üzere Akademide eğitim verilebileceğini aktaran Tekin, "Dolayısıyla özel okullara da bu anlamda hizmet etmiş olacağız. Artık yeni yasal düzenlemeyle özel okullarda Akademi eğitimi almış öğretmenler çalıştırmak durumda olacaklar." dedi.

Bakan Tekin, ilkokulda müzik ve spor derslerinin branş öğretmenleri tarafından okutulmasına ilişkin soru üzerine, bazı derslerin özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için uygun bir metodolojiyle verilmesi gerektiğini söyledi.

Yabancı dil, beden eğitimi, resim, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için branş öğretmenlerin dersleri vermesini doğru bulduğunu vurgulayan Tekin, "Fakat Millî Eğitim Bakanlığı büyük bir aile. Herhangi bir konuda düzenleme yaparken başka bir sıkıntı üretmemesine azami dikkat göstermek gerekiyor. Bunun hayata geçirilmesi durumunda sınıf öğretmeni arkadaşlarımızın ek derslerinin neredeyse tamamını elinden almış oluyoruz. Bu doğru bir uygulama olsa bile öğretmen arkadaşlarımızın kayıp yaşamasına sebebiyet verecek bir uygulama." dedi. Şu an için böyle bir gündemlerinin olmadığını aktaran Tekin, ancak bu yıl başlangıç olarak sınıf öğretmenleri arasında beden eğitimi, resim ve müzik konusunda kendilerini daha yetkin hissettikleri alanda dersin işlendiği saatte diğer sınıf öğretmeniyle şube değişimi yapabilme uygulamasını getirdiklerini hatırlattı.

"Yapay zekâ uygulamalarının eğitimdeki kullanımına ilişkin yoğun çaba içindeyiz"

Bakan Tekin, yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu olan MEBİ'nin yaygınlaştırılmasına ilişkin soruya, platformun hep yaygınlaştırılacağını hem de zenginleştirileceğini bildirdi. Yapay zekâ uygulamalarının toplumsal hayatın her alanında kullanıldığına dikkat çeken Bakan Tekin, "Biz de yapay zekâ uygulamalarının eğitimde nasıl kullanılabileceğine ilişkin yoğun çaba içerisindeyiz." dedi.

MEBİ'yi dinamik hâle getirmek istediklerini vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

"Öğretmen arkadaşlarımızın bu anlamdaki katkılarını sürekli hâle getirmek istiyoruz. Daha bugün Öğretmen Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliğimizi çalışıyorduk, orada bazı değişiklikler olacak. Öğretmen arkadaşlarımızın, MEBİ dâhil olmak üzere EBA ve bütün platformlarımıza içerik katkılarının hizmet puanına dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu, öğretmen arkadaşlarımızın katkılarını almak açısından önemli bir şey. MEBİ, EBA ya da başka bir konuda öğretmen arkadaşlarımızın önerileri varsa bize ulaştırırlarsa ancak biz bu şekilde sağlıklı bir yönetim tarzı oluşturmuş oluruz diye düşünüyorum." (İLKHA)

Dünyanın en büyük arpa üreticileri açıklandı

Bingöl'de yetim çocuklara kışlık giyim desteği

Siyonist rejim destekçisi Machado’dan orduya silah bırakma ve Maduro’ya karşı çıkma çağrısı

Güney Gazze'de saldırılar devam ederken yağışlar binlerce çadırı sular altında bıraktı

Batı’da hırsızlık ve yağma vakaları tırmanıyor

İşgal rejimin zehirli atıkları, Filistinlilere karşı yeni bir silah

Claudia fırtınası Portekiz’den İngiltere’ye uzandı: 3 ölü, onlarca yaralı

LPG ithalatı eylülde arttı

TBMM bu hafta yoğun gündemle toplanıyor

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor

ABD’de silahlı saldırı: 4 ölü, çok sayıda yaralı

Türkiye'nin petrol ithalatı eylülde yüzde 30 arttı

Lübnan, siyonist rejime karşı sınır duvarı nedeniyle BMGK'ya şikâyette bulundu

Batman Valiliği; üç yılda 2 bin 312 silah ele geçirildi

Diyarbakır'da yüzlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet desteği

Suriye: Suveyda'da kanun dışı gruplar ateşkesi ihlal ediyor

Bitlis mevsimin ilk karıyla beyaza büründü

Meksika'da "Z kuşağı" protestosu: 120 yaralı

İSKİ'den musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

Ara tatil sona eriyor: Yarın ders zili çalacak

"Yurt Dışındaki Filistinliler" Ulusal Halk Meclisi kurdu

Batı Şeria'da işgalci rejim saldırıları: Bir şehit, bir yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Doğu'da kar ve sağanak bekleniyor

Trump, Suudi Arabistan'a "F-35" satışını masaya koydu

Sudan ordusu Kuzey Kordofan'da iki bölgeyi geri aldı

İşgalci rejim, El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

Mısır: Gazze'nin bölünmesi ya da Filistinlilerin yerinden edilmesi kırmızı çizgimizdir

Netanyahu, Gazze'de direnişi "zorla" bastıracak uluslararası güç istiyor

Trump yönetimi, Refah'taki direnişçiler için siyonist rejime baskıyı artırdı

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan 2 tekne alabora oldu: 4 can kaybı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dünyanın en büyük arpa üreticileri açıklandı

Bingöl'de yetim çocuklara kışlık giyim desteği

Siyonist rejim destekçisi Machado’dan orduya silah bırakma ve Maduro’ya karşı çıkma çağrısı

Güney Gazze'de saldırılar devam ederken yağışlar binlerce çadırı sular altında bıraktı

Batı’da hırsızlık ve yağma vakaları tırmanıyor

İşgal rejimin zehirli atıkları, Filistinlilere karşı yeni bir silah

Claudia fırtınası Portekiz’den İngiltere’ye uzandı: 3 ölü, onlarca yaralı