• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Bakan Tekin: Yapay zekâ uygulamalarının eğitimdeki kullanımına ilişkin yoğun çaba içindeyiz

21 Mart 2025, Cuma 09:09
21 Mart 2025, Cuma 09:09
Bakan Tekin: Yapay zekâ uygulamalarının eğitimdeki kullanımına ilişkin yoğun çaba içindeyiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yapay zekâ uygulamalarının toplumsal hayatın her alanında kullanıldığına dikkat çeken Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Biz de yapay zekâ uygulamalarının eğitimde nasıl kullanılabileceğine ilişkin yoğun çaba içerisindeyiz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "ÖğretmenİZ" Dijital Platformu'nun canlı yayınında öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı.

Bakan Tekin, "ÖğretmenİZ" YouTube kanalında katıldığı canlı yayında, her ayın ilk cumartesi günü "Öğretmen Odası Buluşmaları" düzenleyerek, öğretmenlerle bir araya geldiklerini anımsattı. Tekin, bu programların Bakanlık'ta alınan kararların birçoğunun zeminini oluşturduğunu belirtti.

"Özel okulda görev yapan öğretmenler, Millî Eğitim Akademisinde eğitim alabilecek mi?" sorusuna karşılık Tekin, Akademinin, eğitim planlamak isteyen bütün özel ve kamu kurum ile kuruluşlarına hizmet vereceğini söyledi.

Başka meslek grupları dâhil olmak üzere Akademide eğitim verilebileceğini aktaran Tekin, "Dolayısıyla özel okullara da bu anlamda hizmet etmiş olacağız. Artık yeni yasal düzenlemeyle özel okullarda Akademi eğitimi almış öğretmenler çalıştırmak durumda olacaklar." dedi.

Bakan Tekin, ilkokulda müzik ve spor derslerinin branş öğretmenleri tarafından okutulmasına ilişkin soru üzerine, bazı derslerin özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için uygun bir metodolojiyle verilmesi gerektiğini söyledi.

Yabancı dil, beden eğitimi, resim, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için branş öğretmenlerin dersleri vermesini doğru bulduğunu vurgulayan Tekin, "Fakat Millî Eğitim Bakanlığı büyük bir aile. Herhangi bir konuda düzenleme yaparken başka bir sıkıntı üretmemesine azami dikkat göstermek gerekiyor. Bunun hayata geçirilmesi durumunda sınıf öğretmeni arkadaşlarımızın ek derslerinin neredeyse tamamını elinden almış oluyoruz. Bu doğru bir uygulama olsa bile öğretmen arkadaşlarımızın kayıp yaşamasına sebebiyet verecek bir uygulama." dedi. Şu an için böyle bir gündemlerinin olmadığını aktaran Tekin, ancak bu yıl başlangıç olarak sınıf öğretmenleri arasında beden eğitimi, resim ve müzik konusunda kendilerini daha yetkin hissettikleri alanda dersin işlendiği saatte diğer sınıf öğretmeniyle şube değişimi yapabilme uygulamasını getirdiklerini hatırlattı.

"Yapay zekâ uygulamalarının eğitimdeki kullanımına ilişkin yoğun çaba içindeyiz"

Bakan Tekin, yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu olan MEBİ'nin yaygınlaştırılmasına ilişkin soruya, platformun hep yaygınlaştırılacağını hem de zenginleştirileceğini bildirdi. Yapay zekâ uygulamalarının toplumsal hayatın her alanında kullanıldığına dikkat çeken Bakan Tekin, "Biz de yapay zekâ uygulamalarının eğitimde nasıl kullanılabileceğine ilişkin yoğun çaba içerisindeyiz." dedi.

MEBİ'yi dinamik hâle getirmek istediklerini vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

"Öğretmen arkadaşlarımızın bu anlamdaki katkılarını sürekli hâle getirmek istiyoruz. Daha bugün Öğretmen Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliğimizi çalışıyorduk, orada bazı değişiklikler olacak. Öğretmen arkadaşlarımızın, MEBİ dâhil olmak üzere EBA ve bütün platformlarımıza içerik katkılarının hizmet puanına dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu, öğretmen arkadaşlarımızın katkılarını almak açısından önemli bir şey. MEBİ, EBA ya da başka bir konuda öğretmen arkadaşlarımızın önerileri varsa bize ulaştırırlarsa ancak biz bu şekilde sağlıklı bir yönetim tarzı oluşturmuş oluruz diye düşünüyorum." (İLKHA)

Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki

Yapay zekâyla sınava hazırlanılır mı?

Gaziantep'te bir işletmede 21 ton tarihi geçmiş ürün ele geçirildi

İTTİHADUL ULEMA’dan hayatını kaybeden müderris Hasar’ın ailesine taziye ziyareti

Nadir görülen genetik hastalıkla mücadele eden küçük çocuk, Ankara’ya sevk edildi

İşgalin Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 1 şehit, 5 yaralı

Yazar Kaplan: Postmodern dünyanın aktörleri 'ailesiz bir dünya' tasarlıyor

Adıyaman'da çeşitli suçlardan araması bulunan 6 kişi yakalandı

DMM'den "Gabar'daki petrol kuyuları köyleri susuz bıraktı" iddiasına yalanlama

Malatya'ya dönen hacı kafilesi güller ve tekbirlerle karşılandı

İşgalci rejimin İran'la girdiği savaşta doğrudan kaybı 3 milyar doları buldu

Rusya ve Mali arasında "nükleer" anlaşması

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, çiftçilerin sorunlarını dinledi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 412'ye yükseldi

İran'dan UAEA Başkanı Grossi’ye ülkeye giriş yasağı

Susa Camii Şehitleri Mersin’de dualarla anıldı

Pakistan'da askerlere yönelik bombalı araç saldırısı: 13 ölü 29 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni "tarım kredisi" desteği

Şanlıurfa’da ev ve ahır yangını: 10 büyükbaş hayvan telef oldu

Gabar Dağı eteklerindeki köylerde su kaynakları alarm veriyor

5 milyona yakın kişinin boy ve kilo ölçümü yapıldı

Adıyaman'da "Huzurlu Sokaklar" uygulaması gerçekleştirildi

Gaziantep'te trafik kazası: 2 ölü

Gaziantep'te bir kişi cezai işlem uygulanan motosikletini yaktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki