• BIST 100

    10989,85%-0,84
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,95% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5173,59% 0,31
  • Ç. ALTIN

    8526,45% 0,06

Bakan Tunç: “Adaletin aksamaması için çalışıyoruz”

14 Eylül 2023, Perşembe 12:30
14 Eylül 2023, Perşembe 12:30
Bakan Tunç: “Adaletin aksamaması için çalışıyoruz”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Tunç: “Adaletin aksamaması için çalışıyoruz”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gaziantep’te katıldığı Yargı Teşkilatı toplantısında, deprem bölgesinde adaletin aksamaması için çalıştıklarını ifade etti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret ve toplantı için Gaziantep’e geldi. Bakan Tunç, bir otelde düzenlenen Yargı Teşkilatı toplantısına katıldı. Bakan Tunç, deprem bölgesinde adaletin aksamaması için çalıştıklarını ifade ederken deprem bölgesindeki sorumluların yargı süreçlerinin devam ettiğini belirtti.
Bakan Tunç, “Gaziantep bölgemizin lideridir. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bugünkü toplantımızın amacı özellikle 6 Şubat sonrasında yargı süreçlerinin uygulamadan kaynaklanan problemlerdir. Buradaki kamu yöneticilerimizle özellikle adalet hizmetlerinin aksamaması noktasında süreçleri hızlandırarak yeniden inşa süreçlerinin daha verimli sağlamak adına strateji başkanlığımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımızla birlikte istişare ederek bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıdan çıkacak olan sonuçlar bizim bakanlığımıza ışık tutacaktır. Bizim Ankara’dan her şeyi görmemiz mümkün olmuyor. Deprem sonrasında devletimizin tüm kurumları seferber oldu. 50 binden fazla canımızı kaybettik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Adaletin aksamaması için çalışıyoruz”
Adaletin aksamaması için çalıştıklarını ifade eden Bakan Tunç, “Kabine toplantılarımızın ilk gündem maddesi deprem bölgesi oluyor. Biz 6 Şubat sabahından itibaren tüm bakanlıklarımızda olduğu gibi adalet bakanlığımızda da 7/24 çalışan bir kriz merkezi oluşturmuştuk. Bu kriz merkezimiz özellikle hızlı bir şekilde çalışmaya başlamıştı. Bakanlık olarak bizim ilk yapacağımız iş delil tespitleriydi. Delillerin karartılmasını önlemek ve özellikle cezai soruşturmaların hızlı bir şekilde başlaması sağlandı. Sorumluların bağımsız yargı tarafından gerekli kararların verilmesini sağlamak düşüncesiyle bölgeye çok sayıda bilirkişi Hakim, Savcı görevlendirilerek. Öncelikle delillerin toplanması 984 bilirkişi bölgede görevlendirildi. 538 adli tıp personelini o dönemde ihtiyaç oldu ve bölgede çalışmaların aksamadan devam etmesini sağlamaya çalıştılar. O süreç içerisinde tutuklamalar gerçekleşti. Adli kontrol kararları verildi. Burada süreçler devam ediyor. Dosyalardaki değerlendirmeleri elbette bağımsız yargımız savcılığımız hakimlerimiz bilirkişi raporları doğrultusunda kusur durumuna göre elbette ki en doğru kararları vereceklerdir” şeklinde konuştu.

“Hasar alan binalarımızı onararak yeni adliye binaları kazandıracağız”
Bakan Tunç, “Bizim de adliye binalarımız ağır hasar görmüştü. 15 adliye binamızın ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Orta ve az hasarlı olan 49 binamızın onarımını gerçekleştirdik. Bölgede 9 yeni adliye binasının yapımının ihale süreçlerinin başladığını Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Bunların hızlı bir şekilde ihalelerini gerçekleştirerek bölgenin adalet hizmet binalarının ve diğer adliye lojman konutlarının inşa süreçlerini takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’e yapılacak yatırımlar
Gaziantep için yatırım müjdeleri veren Bakan Tunç, “Gaziantep’e 15 bin 754 metrekare büyüklüğünde Gaziantep Adli Tıp Bölge Başkanlığı ekim ayında ihalesini gerçekleştireceğiz. Bölgeye hizmet edecek. Gaziantep’e bir Personel Eğitim Merkezi yapılmasını takip ediyoruz. Nizip’e yakışır bir Adalet Sarayı kazandıracağız” diye konuştu.

Cuma hutbesi: Hendek’ten Gazze’ye, zafer inananlarındır

Bingöl’de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi

İran Savunma Bakanlığı’ndan Ankaraya yapılan ziyaret hakkında açıklama

Vietnam'daki tayfunda ölenlerin sayısı 51'e yükseldi

Gazze'deki hak ihlallerine tepki gösteren avukatlar, siyonistler hakkında suç duyurusunda bulundu

50 yıl hapis cezası bulunan firari kovalamaca sonucu yakalandı

Direniş Filosu'ndan 10 gemi daha gazze yolunda

Batman'da uyuşturucuya karşı çifte hamle!

Yemen Gazze'ye destek için yine sahnedeydi

Mardin'de yanmış bir şekilde erkek cesedine rastlandı

Belçika, "Direniş Filosuna" saldırı sonrası siyonist rejim büyükelçisini dışişlerine çağırdı

Berlin Duvarı'nın Yıkılışı ve 2+4 Antlaşması: Alman Birleşmesinin Tarihi

Mahalle sakinleri zehir saçan gölete acil çare bulunmasını istiyor

Dr. Yılmaz: Alzheimer’ın sessiz ilerlemesine karşı en etkili yöntem zihinsel ve fiziksel aktivitedir

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden fıstık üreticilerine bahçe tesisi uyarısı

Şanlıurfa’da çocuklarda artan sağlık sorunu: Obezite

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: Bir kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da zona hastalığına yönelik ağrı tedavileri uygulanıyor

Bingöl’de 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Avustralya'da helikopter düştü: Bir ölü bir yaralı

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalcilerin Hemşire Hems'i kaçırması insan haklarının açık ihlali

İşgal rejimi Sumud Filosu’ndaki son gemi Marinette’ye de el koydu

Gazze’de bir işgal tankı daha imha edildi

Çiftçilere 349 milyon liralık destek bugün hesaplarda

MİT, siyonist rejime casusluk yapan dedektifi yakaladı

Meta’nın “dinlemiyoruz” savunması ve yapay zekâ ile daha büyük mahremiyet krizi

Sağ-Çev Başkanı Dursun: Doktor Abdülaziz Yalçın ve tüm aktivistler derhal serbest bırakılmalı

Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı

Ekim ayı kira artış oranı yüzde 38 olarak belirlendi

HAMAS: Trump'ın planını inceliyoruz, tehditlere boyun eğmeyiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cuma hutbesi: Hendek’ten Gazze’ye, zafer inananlarındır

Bingöl’de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi

İran Savunma Bakanlığı’ndan Ankaraya yapılan ziyaret hakkında açıklama

Vietnam'daki tayfunda ölenlerin sayısı 51'e yükseldi

Gazze'deki hak ihlallerine tepki gösteren avukatlar, siyonistler hakkında suç duyurusunda bulundu

50 yıl hapis cezası bulunan firari kovalamaca sonucu yakalandı

Direniş Filosu'ndan 10 gemi daha gazze yolunda