• BIST 100

    9521,04%1,08
  • DOLAR

    33,90% -0,24
  • EURO

    37,61% 0,45
  • GRAM ALTIN

    2784,70% 1,47
  • Ç. ALTIN

    4494,77% 0,65

Bakan Tunç: Temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasaya kavuşmamız önemli

GÜNDEM 23.08.2024 18:35:32 0
Bakan Tunç: Temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasaya kavuşmamız önemli

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yeknesaklığın bozulması nedeniyle birtakım tartışmalara neden olan darbe anayasasından kurtularak yeni, demokratik, sivil, katılımcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, bi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

İlk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Bakan Tunç burada asrın felaketi 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentte yürütülen çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgi aldı.

Ardından Adalet Sarayı Ek Hizmet Binası temel atma törenine katıldı.

Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Şanlıurfa Milletvekilleri, Gazze’deki adaletsizliğe dikkat çekti. Program Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da bir konuşma yaptı.

“Yıkılan binalarda kusur nedeniyle ceza soruşturmaları ve davalar da açılmaya da devam ediyor”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Burada bir konuşma yapan Bakan Tunç ise “Depremde diğer kamu binalarında olduğu gibi adalet binalarında da hasarlar oluştu. 15 adliyemiz ağır hasar gördü, bunun 4’ü müstakil adliye ve biz bunların Malatya, Besni, şimdi Şanlıurfa olmak üzere inşaatlarına başladık. Hükümet binaları içerisinde olan adliye saraylarımızın da inşaatına İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz projeler var. Yıkılan cezaevlerimizin de yapımına başlamış durumdayız. 12 cezaevimiz hasar görmüştü. 12 bin mahkûmu başka yere nakletmiştik. Onların da yapım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Diğer yandan ceza soruşturmaları devam ediyor. Burada tabi ki kusuru olanlar, yıkılan binalarda geçmişten kaynaklanan o kusur nedeniyle ceza soruşturmaları ve davalarla şu anda açıldı, açılmaya da devam ediyor. Bilirkişi incelemeleri de bu kapsamda devam ediyor.” dedi.

“Başörtüsü problemi tarihe karıştı”

Anayasa ile ilgili konuşan Bakan Tunç, “Temel kanunlarımızın yanı sıra ‘sessiz devrim’ sayılabilecek anayasamızda ülkemizin hukuk devleti yapısını güçlendiren, tahkim eden hukukun üstünlüğünü daha da güçlendiren, demokrasinin standartlarını daha da güçlendiren çok büyük reformlara imza attık. Sessiz devrim sayılabilecek reformlardı bunlar. Anayasa değişiklikleri yaptık. Milletimizin onayıyla anayasamıza yapmış olduğumuz kısmi değişiklerle de olsa anayasanın vesayetçi ruhunun ortadan kaldırmaya yönelik önemli reformları milletimizin desteğiyle hayata geçirdik. Anayasamızda temel hak ve özgürlükleri güçlendiren, kadın haklarıyla ilgili, çocuk haklarıyla ilgili, şehitlerimizin, gazilerimizin haklarıyla ilgili önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Geçmişte tartışmalara konu olan, özgürlükleri kısıtlayan bütün uygulamaları kaldırdık. Başörtüsü problemi tarihe karıştı. İnşallah Türkiye Yüzyılının başlangıcında 2. Yüzyıla başlarken Türkiye’nin tamamen vesayetçi ruhtan arındırmaya çalıştığımız ancak hala maddeler arasındaki yeknesaklığın bozulması nedeniyle birtakım tartışmalara neden olan anayasamız; darbe anayasasından kurtularak yeni, demokratik, sivil, katılımcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, bireyin haklarını net bir şekilde ortaya koyan, devletin görevlerini net bir şekilde belirleyen, demokratik bir anayasaya kavuşmamız önemli.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında İl Müftüsü Ramazan Tolan, atılan temelin hayırlar getirmesi için duada bulundu. Butonlara basılmasının ardından temel atma işlemi başladı. Adalet Sarayı ek hizmet binasının 700 gün içerisinde bitirilmesi amaçlanıyor. (İLKHA)


Hatay'da orman yangını

İstanbul’da eller Gazze için semaya kalktı

Narin Güran cinayetinde serbest bırakılanlar jandarma eşliğinde adliyeden çıktı

Fas'ta ilk M çiçeği vakası bildirildi

Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Narin’in annesi Yüksel Güran; Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını öne sürdü

Elektrik akımına kapılan genç hayatını kaybetti

İstanbul'da 3 katlı bina çöktü: 1 yaralı

En hızlı baklava yeme yarışmasında birinci oldu: Bir tepsi baklavayı kaptı

Pakistan'da maymun çiçeği vaka sayısı 6'ya yükseldi

Adıyaman’da 7 katlı binada çıkan baca yangını korkuttu

Rusya'dan "nükleer felaket" uyarısı

HÜDA PAR Üsküdar Teşkilatı’ndan Gazze gemisi nöbeti tutan aktivistlere destek

Macaristan AB'ye dava açmaya hazırlanıyor

Fransa'da orman yangını

Şırnak’ta yapımı devam eden bölge hastanesi inşaatında yangın çıktı

Narin Güran cinayetinde aralarında anne ve ağabeyin de bulunduğu 9 kişiye tutuklama talebi

Muğla açıklarında 20 düzensiz göçmen yakalandı

Batman Valisi Canalp, "Seyit Bilal’i Anma Etkinliği"ne katıldı

Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Kayalıklarda mahsur kalan keçiler kurtarıldı

Suriye’den geldiği iddia edilen yorgun mermi Karkamış’ta can aldı

Bingöl'de aranması bulunan 2 şahıs yakalandı

Ticaret Bakanı Bolat: Şanlıurfa’ya 150 milyon TL finansman desteği sağlanacak

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Malatya’da silahlı kavga: 2 yaralı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Kemer ilçesinde sanayi esnafını ziyaret etti

Ticaret Bakanı Bolat: “22 yıldan bu yana süren çabalarımızın bir tanesi de esnaflarımıza sağladığımız kolaylıklar ve finansman kolaylığıdır”

Narin Güran cinayetinde 22 şüphelinin savcılık ifadesi tamamlandı

Bakan Bolat, Şanlıurfa’da STK temsilcileri ile buluştu

Arjantin'de sokaklar karıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku