GÜNDEM 9.11.2024 08:50:31 0

Bakan Tunç: Yargıyı tehdit etmek hiç kimseye yakışmaz

Bakan Tunç: Yargıyı tehdit etmek hiç kimseye yakışmaz
Haberi Sesli Oku

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargımızın şiddeti teşvik edenlerle, teröre bulaşanlarla ilgili yaptığı soruşturmaları eleştirmek ve bu konuda yetkili olan yargı mensuplarımızı adeta tehdit eder vaziyette birtakım konuşmalar yapmak hiç kimseye yakışmaz." ded

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi'nde (BARÜ) düzenlenen "7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarı" ödül törenine katıldı.

Adalet Bakanı Tunç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) düzenlenen saldırının hedefinin sadece TUSAŞ tesisleri ve çalışanlarının olmadığına, bunun 85 milyonun milli birliği, beraberliği, kardeşliğine yapılan bir saldırı olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bu saldırıya TUSAŞ çalışanları ve milletimiz tek yürek olarak en güzel cevabı verdi. 'Hainlere inat daha fazla çalışacağız, ülkemizi daha ileri seviyelere ulaştıracağız.' dediler. Evet düşmanlara inat, hainlere inat, bu ülke için tuzaklar kuranlara inat, çok çalışacağız, çok üreteceğiz ve o şer şebekelerine hiçbir zaman ülkemizde fırsat vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacağız, gücümüzü daha da kuvvetlendireceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız."

"Terörle mücadeleyi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceklerini" vurgulayan Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Terörün ülkemizin, insanımızın huzuruna, güvenliğine, geleceğine kastetmesine kimse göz yummamalı. Hangi gerekçe olursa olsun hiç kimse şiddeti teşvik eden unsurlara, uzantılarına kesinlikle sıcak bakmamalı, rıza göstermemeli. Dünyanın hiçbir hukuk devletinde terör, şiddet ve şiddeti teşvik kabul edilemez. Bu bizim Anayasa'mızda da böyledir, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde de böyledir, Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nde de böyledir.

Terörü, hukuk devleti kabul etmez. Terörü destekleyeni hukuk devleti kabul etmez. Demokratik bir hukuk devletinde, şiddeti teşvik, şiddeti savunma, şiddet yoluyla bir yere gelmeyi, demokratik hukuk devleti kabul etmez. Şiddet suçtur, şiddeti teşvik suçtur. Terör uzantılarına destek vermek suçtur ve bu bütün dünyada böyledir. Hukuk devletinde şiddet olmaz. Şiddeti destekleyeni, hukuk devletinde yargı önüne çıkarırlar ve yargı onlardan hesap sorar. Bugün de yargımızın şiddeti teşvik edenlerle, teröre bulaşanlarla ilgili yaptığı soruşturmaları eleştirmek ve bu konuda yetkili olan yargı mensuplarımızı, Cumhuriyet savcılarımızı adeta tehdit eder vaziyette birtakım konuşmalar yapmak hiç kimseye yakışmaz. 'Demokratik hukuk devletine, tarafsız ve bağımsız yargıya inanıyoruz.' derseniz bunu yapmayacaksınız. O soruşturmaların sonucunu bekleyeceksiniz."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "terörün her türlüsünü ülkeden silip atacaklarını" vurgulayarak, "Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi her alanda güçlendirerek Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkesi yapacağız. Bu konudaki kararlılığımızı sürdürmenin gayretinde olacağız." dedi.

Bakan Tunç, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'yı da ziyaret ederek, görevinin hayırlı olmasını diledi. (İLKHA)

Trump, "karşılıklı tarifeler" konusunda en az yüzde 10’luk gümrük vergili yürütme emirleri imzaladı

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

Yükleniyor