-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,52% 0,11
-
GRAM ALTIN
7119,53% -0,22
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Bakan Uraloğlu: Önümüzdeki yıl Bursa'ya YHT ile seyahat edeceğiz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İnegöl Giriş Kavşağı Açılış Töreni’nde konuştu. Bakan Uraloğlu, "Önümüzdeki yıl Bursa’mıza YHT ile seyahat edeceğiz. Projeyi yakından takip ediyoruz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İnegöl Giriş Kavşağı Açılış Töreni’nde konuştu. Bursa’ya iki büyük müjdeyle geldiklerini belirten Bakan Uraloğlu, İnegöl Giriş Kavşağı’nın açılışının akabinde Bursa Şehir Hastanesi ve YHT Garı Bağlantı Yolları’nın da temelini atacaklarını belirtti.
İnegöl’ün giriş kapısında, Türkiye’nin doğudan batıya uzanan en önemli koridorlarından birini daha güvenli, daha hızlı ve daha konforlu hâle getirmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: " Biliyorsunuz yol medeniyettir; sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet ve dünya ile bütünleşme demektir. Ekonomik büyümenin birincil şartı güçlü bir ulaşım altyapısıdır. Karayolu taşımacılığı da aktarmasız, güvenli, esnek, hızlı ve kolay ulaşımın vazgeçilmez ulaşım modu olarak karşımıza çıkmaktadır. Karayolları; gelişmiş ülkeler için hem uluslararası hem de yurtiçi taşımacılık faaliyetlerinde kilit bir rol oynamakta ve adeta lojistik sistemin kılcal damarı olarak hayati bir fonksiyon üstlenmektedir" dedi.
"30 bin kilometrelik dev eşiğe yalnızca bir adım kaldı"
Bölünmüş yol uzunluğunda 30 bin kilometrelik dev eşiğe yalnızca bir adım kaldığını dile getiren Bakan Uraloğlu, "Bu, Bursa’dan yola çıksanız, dünyanın çevresinin tam tamına dörtte üçü kadar bölünmüş yol demek. Bursa’dan Çin’in Şangay şehrine yani Büyük Okyanus kıyılarına yaklaşık 3 kez ulaşabilecek bir mesafe demek. Yani gittiniz, döndünüz ve bir daha gittiniz. İnşallah bu yıl bitmeden kısa bir süre içerisinde 30 bininci kilometreye ulaşacağız" şeklinde konuştu.
"6 açıklıklı farklı seviyeli köprülü kavşak olarak tasarladık"
Açılışını yaptıkları İnegöl Giriş Kavşağı’nın da bu ihtiyaç için hayata geçtiğini dile getiren Uraloğlu, " Bu kavşağımızı; 152 metre uzunluğunda, 6 açıklıklı farklı seviyeli bir köprülü kavşak olarak tasarladık. Bağlantı yollarıyla birlikte toplam 1,1 kilometre uzunluğundaki projemiz, Bursa-İnegöl-Eskişehir Devlet Yolu’nun en kritik noktasında yükseldi. Bakın, İnegöl’ümüzün girişinde her gün ortalama yaklaşık 60 bin araç geçiş yapıyor ve bunların neredeyse 5’te biri ağır tonajlı taşıtlar. İşte tam bu yoğunlukta, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini en üst seviyede tutmak, aynı zamanda İnegöl mobilyasını dünyaya ulaştıran tırlarımızı, kamyonlarımızı kesintisiz akışa kavuşturmak için bu kavşağı inşa ettik" dedi.
"Yıllık 1 milyar 250 milyon lira tasarruf sağlayacağız"
İnegöl Giriş Kavşağı sayesinde artık şehir merkezine giriş-çıkış yapan araçlarla, transit geçen ağır taşıtların birbirinden tamamen ayrıldığına dikkati çeken Uraloğlu, " Trafik yoğunluğunu azaltarak daha akıcı bir trafik akışı sağladık. Böylece zamandan yıllık 1 milyar 200 milyon lira, akaryakıttan 50 milyon lira olmak üzere toplam yıllık 1 milyar 250 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da yıllık 308 ton azaltarak hem doğamızı koruyacak hem de temiz bir gelecek için önemli bir adım atmış olacağız" şeklinde konuştu.
"106 kilometrelik güzergahta sinyalize kavşak kalmadı"
Söz konusu kavşakla birlikte, Bursa Turanköy Kavşağı’ndan Eskişehir il sınırına kadar uzanan tam 106 kilometrelik güzergahta da artık tek bir sinyalize kavşak kalmadığını dile getiren Uraloğlu, "106 kilometrelik bu hat, tamamen yüksek standartlı, hızlı, konforlu ve kesintisiz bir yol haline geldi. İnegöl’ümüzün sanayicisi, çiftçisi, esnafı artık ürünlerini daha hızlı, daha güvenli ve daha ekonomik şekilde limanlara, iç piyasaya ve ihracat kapılarına ulaştırabilecek. Bu yol, aynı zamanda Ankara’dan, İç Anadolu’dan, Doğu’dan gelen misafirlerimizi, turistlerimizi, iş insanlarımızı İnegöl’ümüze ve Yeşil Bursa’mıza kesintisiz bir şekilde bağlayacak" dedi.
"Hızlı tren müjdesi"
Bakan Uraloğlu ayrıca Bursa’ya hızlı tren müjdesi vererek " Biz inşaAllah önümüzdeki yıl Bursa’mıza YHT ile seyahat edeceğiz. Yani 2026 yılında biz Bursa’ya yaptığımız ziyaretlerden bir tanesini de Ankara’dan, İstanbul’dan hızlı trenle yapmış olacağız. Projeyi yakından takip ediyoruz" açıklamasında bulundu. (İLKHA)
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz
Trump Hürmüz'de çıkmazda: Uluslararası destek arayışına girdi
İran misillemeleri sonrası işgal altındaki topraklarda iç göç dalgası
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
Yükleniyor






