• BIST 100

    10609,37%-0,06
  • DOLAR

    40,42% 0,10
  • EURO

    47,29% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4418,92% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7046,59% 0,65

Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak

19 Nisan 2025, Cumartesi 03:31
19 Nisan 2025, Cumartesi 03:31
Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışını gerçekleştirdiği Siirt-Kurtalan yolu ve havalimanı bağlantı yolu sayesinde yıllık toplam 206 milyon liralık tasarruf sağlanacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Siirt'te tamamlanan ulaşım projelerinin açılışında konuştu. Siirt’in her zaman AK Parti hükümetleri nezdinde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Ulaşım altyapısını daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Siirt-Kurtalan yolu ve havalimanı bağlantı yolu gibi projelerle bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına ivme kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, "Bu projeyle seyahat süresini 14 dakikaya düşürdük. Zamandan 163 milyon, akaryakıttan 43 milyon lira olmak üzere yılda toplam 206 milyon lira tasarruf edeceğiz." dedi.

"Siirt’e 37 milyar lira yatırım yaptık"

Bakanlık olarak 2002’den bu yana Siirt’in ulaşım ve haberleşme altyapısına yaklaşık 37 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Uraloğlu, "2002’de yalnızca 7 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu yaklaşık 20 kat artırarak 137 kilometreye çıkardık. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 2 kilometreden 110 kilometreye ulaştırdık. 186 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptık." şeklinde konuştu.

"Siirt-Kurtalan arası bölünmüş yol haline getirildi"

Açılışı yapılan projenin 21,2 kilometre uzunluğunda olduğunu aktaran Uraloğlu, güzergâhın Ilısu Barajı’nın su tutmasıyla etkilenen Reşat Baysal Varyantı ile 3 kilometrelik havalimanı bağlantı yolunu da kapsadığını belirtti. Projenin Reşat Baysal Köprülü Kavşağı ve 8 adet hemzemin kavşak ile donatıldığını söyleyen Uraloğlu, “Bu projeyle, Siirt-Kurtalan arasındaki tek yolu bölünmüş yola dönüştürmüş olduk.” dedi.

"Karbon salınımı 2 bin 541 ton azaltılacak"

Yolun tamamlanmasıyla birlikte seyahat süresinin önemli ölçüde azaldığını ifade eden Uraloğlu, “Sathi kaplamalı yolları bitümlü sıcak karışım kaplamayla yenileyerek, Siirt-Batman aksında seyahat konforunu ve güvenliğini artırdık. Bu projeyle karbon salınımı da 2 bin 541 ton azaltılarak çevre korunmuş olacak. Siirt’in ticaret ve turizm potansiyeli büyüyecek, ihracat kapasitesi artacak." ifadelerini kullandı.

"Siirt-Kurtalan Demiryolu Projesi yatırım programına alındı"

Bakan Uraloğlu, Siirt’in havayolu ve demiryolu altyapısının da güçlendirildiğini belirterek, şu anda Ankara ve İstanbul’a haftalık 14 uçuş yapıldığını, yıllık yolcu kapasitesinin 100 binden 250 bine çıkarılması için yeni terminal binası çalışmalarının başladığını açıkladı.

Siirt’e bir müjde de veren Uraloğlu, “Siirt-Kurtalan yeni demiryolu projesini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 2025 yatırım programına aldık. 34 kilometrelik hattın ihalesini 28 Mayıs’ta gerçekleştireceğiz.” dedi.

"Siirt’in manevi mirasına sahip çıkacağız"

Uraloğlu ayrıca, Yolçatı-Diyarbakır-Kurtalan ve Diyarbakır-Mazıdağ hatlarının modernize edilerek dizayn hızlarının 160 kilometreye çıkarılacağını belirtti.

Konuşmasının sonunda Uraloğlu, “Hiç şüpheniz olmasın ki, Siirt’in manevi mirasını geleceğe taşıyacak, ekonomik ve sosyal hayatını güçlendirecek projelerle yanınızda olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Uraloğlu, Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya ile diğer katılımcılar, kurdele keserek yolun açılışını gerçekleştirdi. (İLKHA)

Batman'daki STK'lardan Gazze için davet: Mazlum Gazze'mize sessiz kalmayalım!

"Ekranı Kapat, Çevreni Keşfet" sloganıyla çocuklar dijital bağımlılıktan korunuyor

HÜDA PAR'dan oğlunu uyuşturucuya kurban veren acılı anneye ziyaret

Bakanlıktan Yalova Belediyesine 1,3 milyon TL çevre cezası

Mardin’de evde çıkan yangında bir kişi dumandan etkilendi

Deprem bölgesindeki çocuklar için hizmete giren gezici mobil Kur'an kursunun ilk durağı Malatya oldu

HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Narçın: Uyuşturucu bataklığından kurtuluş için mücadelemiz sürecek

PDR Uzmanı Özçelik: Yanlış meslek seçimi telafisi zor pişmanlıklar doğurabilir

Yanan bağ evi kullanılmaz hale geldi

Kassam Tugayları, Deyr el-Belah'ta siyonist rejime ait zırhlı aracı vurdu

Başıboş köpekler vatandaşı tedirgin ediyor: Can güvenliğimiz tehlikede

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve katliam şebekesi Hitler'i geride bıraktı

Memur-Sen'den DEM'li Belediyelere çağrı: Bu iklimin gereği olarak mağduriyetleri giderin

Açlık Gazze'de çocukları vurmaya devam ediyor: 3 günde 21 çocuk şehit oldu

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 5 işçi metan gazından etkilendi

WHO: israil Deyr el-Belah'taki merkezlerimizi vurdu, personelimizi gözaltına aldı

Siyonist rejim sözde Genelkurmay Başkanı Zamir: Gazze'de ağır bedeller ödüyoruz

Şanlıurfa’da yılan paniği: Evin bahçesinde görüldü

UNRWA: Gazze'de mayıs ayından bu yana bin kişi açlıktan öldü

Yatılı Kur'an kursu öğrencileri çeşitli etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi

Yurt içinde ikamet eden 10 milyon 750 bin kişi seyahate çıktı

İran Kızılayı'nın Gazze’ye insani yardım ulaştırma çabaları

Bursa’da silahlı suç çetesine operasyon: 19 gözaltı

Yahudileştirme projesi: İşgalci siyonistler, Filistinlilerle beraber kültürlerini de yok ediyor

Siirt kırsalına 2 yılda 264 projeyle 250 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Şeyh Kettânî: Ebu Ubeyde'nin açıklaması yüreğimizi parçaladı

Şanlıurfa’da sıcak hava ve yüksek faturalar vatandaşı bunaltıyor

Batman Valiliği'nden uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Eğitim uçağının düştüğü Bangladeş'te ölü sayısı 27'ye yükseldi

Şanlıurfa’da afet ve acil durum tatbikatı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'daki STK'lardan Gazze için davet: Mazlum Gazze'mize sessiz kalmayalım!

"Ekranı Kapat, Çevreni Keşfet" sloganıyla çocuklar dijital bağımlılıktan korunuyor

HÜDA PAR'dan oğlunu uyuşturucuya kurban veren acılı anneye ziyaret

Bakanlıktan Yalova Belediyesine 1,3 milyon TL çevre cezası

Mardin’de evde çıkan yangında bir kişi dumandan etkilendi

Deprem bölgesindeki çocuklar için hizmete giren gezici mobil Kur'an kursunun ilk durağı Malatya oldu

HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Narçın: Uyuşturucu bataklığından kurtuluş için mücadelemiz sürecek