• BIST 100

    9271,41%-0,73
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,52% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4301,48% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00

Bakan Uraloğlu, Süveyş Kanalı’na alternatif Fav Limanı projesini anlattı

22 Şubat 2024, Perşembe 09:30
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Bakan Uraloğlu, Süveyş Kanalı’na alternatif Fav Limanı projesini anlattı
Tarih: 09:30 - 22 Şubat 2024
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Bakan Uraloğlu, Süveyş Kanalı’na alternatif Fav Limanı projesini anlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa’da bir araya geldiği muhtarlara Süveyş Kanalı’na alternatif olacak Fav Limanı projesini anlattı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, muhtarlarla bir araya gelerek Şanlıurfa’dan geçirilmesi planlanan Fav Limanı ile Avrupa’yı birbirine bağlayacak projeden bahsetti. Konuşmasına Şanlıurfa’da talep edilen hızlı trenle ilgili yapılması planlanan çalışmalarla başlayan Bakan Uraloğlu, “Urfa’nın hızlı treni Mersin’den yola çıktı. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, burada başladık devam ediyoruz. Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya kadar olan bölümün de projesini bitirdik. Şimdi buranın projesini alacağız, bakanımızla, büyükşehir belediye başkanımızla cumhurbaşkanımıza getireceğiz. İnşallah yatırım programına aldırarak buranın ihalesini de yapacağız. Hızlı trenimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

'Kalkınma yolu iş olacak, aş olacak'
Fav Limanı ile Avrupa arasında yapılması planlanan kalkınma yolundan bahseden Bakan Uraloğlu, “Siz kalkınma yolunu duydunuz mu hiç? Duyan var mı kalkınma yolunu aranızda? Bir arkadaşımız arkadan el kaldırdı. Demek ki tam ulaşamıyoruz. Bakın bugün Süveyş Kanalı’ndan bazı gemiler geçmiyor. Biliyorsunuz değil mi, orada saldırılar var. Gemiler Afrika’nın ucundan dolanıyor. Çin’den çıkan bir gemi, Avrupa’ya 45 günde gidiyor. Süveyş Kanalı’ndan gittiği zaman 35 günde gidiyor. Biz şimdi şöyle bir şey yapacağız. Bunun Şanlıurfa ile ilgisini size söyleyeceğim. Bakın Basra Körfezi’ndeki Fav Limanı’ndan geçen hafta arkadaşlarımız oradaydı, ulaştırmadaki bürokrat arkadaşlarımız oradaydı, Fav Limanı’nı ziyaret ettiler. 2025 yılında yani seneye ilk kazı bitiyor. Neye hizmet edecek bu Fav Limanı? Irak üzerinden bin 200 kilometre demiryolu, aynı zamanda hızlı tren olacak bu. Otoyol ve oradaki enerji nakil hatları, iletişim hatlarıyla beraber bin 200 kilometre yaparak nereye getireceğiz? Habur Sınır Kapısı’nın biraz Şanlıurfa tarafında, biraz batıda olan Ovaköy’den Türkiye’ye getireceğiz. Oradan da hızlı treni sadece Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya getirmeyeceğiz, aynı şekilde oradan Ovaköy’e ya da Ovaköy’den buraya kadar getireceğiz. Biz bununla beraber ülkemizin en güneyinde, en doğusundaki hattı, en batısındaki, en kuzeyindeki Kapıkule’ye kadar getireceğiz. Bu bize iş olacak, aş olacak, ticaret olacak. Bu bize taşımacılık olacak. Gerçekten bu proje ülkemizin ufkunu açacak” diye konuştu.

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

100 milyon TL'lik Kaçak çanta ve saat ele geçirildi

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Sanayi sitesindeki iş yerinde patlama: 3 işçi yaralandı

Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler