• BIST 100

    11081,21%1,09
  • DOLAR

    40,92% 0,07
  • EURO

    47,69% 0,06
  • GRAM ALTIN

    4375,80% -0,22
  • Ç. ALTIN

    7035,85% -0,26

Bakanlık açıkladı! 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaştı

14 Mayıs 2020, Perşembe 03:18
14 Mayıs 2020, Perşembe 03:18
Bakanlık açıkladı! 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakanlık açıkladı! 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaştı

Valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek grupları, 53 günde büyük “vefa” örneği gösterdi.  53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaşan vefa grupları, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların emekli maaşından gıdaya, ilaçtan hijyen malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını temin etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını karşılamak için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturuldu. 22 Mart’ta faaliyetlerine başlayan vefa destek grupları 65 yaş ve üstü vatandaşlarla, kronik rahatsızlığı bulananların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

112, 155, 156 ve diğer numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildiren bu kapsamdakilerin talepleri polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli, öğretmen, din görevlileri gibi kamu çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri tarafından anında karşılanarak evlerine götürülüyor. 

Vefa Sosyal Destek Gruplarına, 22 Mart-13 Mayıs tarihlerinde 112 üzerinden 2 milyon 245 bin 669 arama, 155 üzerinden 771 bin 243 arama, 156 üzerinden 338 bin 47 arama, diğer numaralardan 2 milyon 741 bin 71 arama olmak üzere toplam 6 milyon 96 bin 30 arama gerçekleştirildi. Bu aramalardan 5 milyon 674 bin 281 büyümüzün ihtiyaç sosyal destek grupları tarafından talebi yerine getirildi.

806 BİN 767’Sİ SEYAHAT İZİN BELGESİ ONAYLANDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iller arası seyahat kısıtlaması uygulamasına gidilmiş, kısıtlama kapsamındaki illere hava, deniz, kara yoluyla giriş çıkış istisnalar hariç olmak üzere durdurulmuştu.

Şehir giriş çıkış kısıtlaması olan illere vatandaşlar tedavi ihtiyaçları nedeniyle, birinci derece yakınları vefat eden/ağır hasta olan, son 5 gün içerisinde bir ile gelip kalacak yeri bulunmayanlar ve diğer (askerlik celp, cezaevinden salınma vb.) olmak gerekçesiyle” Seyahat İzin Belgesi” alarak girebiliyor. “Seyahat İzin Belgesi” başvuruları elektronik ortamda e – devlet İçişleri Bakanlığı e- başvuru sistemi ve  ALO 199 Vefa İletişim Sistemi üzerinden yapabiliyor. 

Bu kapsamda Vefa İletişim Sistemi üzerinden 29.03.2020 tarihinden bu yana 1 milyon 980 bin 795 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 806 bin 767’si onaylandı. Onaylanan seyahat izin belgelerinin 189 bin 386’sı tedavi amaçlı,  94 bin 220’si geçici süreyle farklı illerde bulunanlar, 80 bin 875’i birinci derecede yakını vefat edenler veya ağır hastası bulunanlar, 4 bin 375’i çay üreticisi ve refakatindekiler , 437 bin 911’i ise diğer başvurular oldu.Seyahat izin talepleri tüm il ve ilçelerde oluşturulan seyahat izin kurulları tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sonucu başvuru yapanlara SMS ile bildiriliyor.  

ÇAY ÜRETİCİLERİ/  MÜSTAHSİLLERİ İÇİN “SEYAHAT İZİN BELGESİ” BAŞVURULARI  BAŞLADI

Ayrıca Çaykur’a bağlı çay üreticileri/müstahsilleri seyahat kısıtlaması bulunan 15 il ile seyahat güzergahlarında bu illerden biri veya birkaçı bulunan  yerleşim yerlerinde ikamet edenler, ilk kesim yaş çay hasatı için 19 Mayıs salı günü saat 24.00’dan itibaren çay bahçelerinin bulundukları illere “Seyahat İzin Belgesi” almak şartı ile seyahat edebilecek. 

Bu kapsamda “Seyahat İzin Belgesi” başvuruları, elektronik ortamda E-devlet İçişleri Bakanlığı E-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa İletişim sistemi üzerinden bugün saat 09.00 itibarıyla başladı.

Esnaftan boykota dijital destek: “Boykot Dostu Esnaflar” sosyal medyada

Bingöl’de 1.040 kök kenevir ele geçirildi.

2025-YDUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Sadece Bir Ev Değil, Yeni Bir Yaşam Tarzı

Dr. Yavuz Selim Sılay: Su hayattır, yazın su tüketimini artırın

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Öşür, zenginin görevi fakirin hakkıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü

Bakımsız Klimalar Lejyoner Hastalığına Yol Açabilir!

Gelir ve kurumlar vergisinde en yüksek beyanda bulunan mükellefler açıklandı

DEM'li Belediye gündüz yıkamadığı cami inşaatını gece yarısı yıktı

İran Savunma Bakanı: Siyonist rejim saldırıları sonrası yeni füzeler geliştirildi

"Huzur İstanbul" uygulamasında 705 gözaltı

Çocuk Gelişimi ve Floortime Uzmanı Aslan: Otizm bir hastalık değil, nörogelişimsel bir farkındalıktır

Batman'dan Antalya'ya uçuş talebi edildi, fiyatlara tepki gösterildi

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

Uzman Aile Danışmanı Kalkan: Sağlam yuvalar kurmak için istişare şarttır

Batman İl Müftüsü Durmuş'tan hacı adaylarına önemli uyarı

Parmağı sıkışan çocuğun yardımına itfaiye ekipleri yetişti

İşgal rejimi, Batı Şeria’da Filistinlileri alıkoyarak darp ediyor

Ömrünü yitiren ceviz ağaçlarını sanat eserine dönüştürüyorlar

Hizmet-İş Batman İl Başkanı Söğüt'ten kayyum kararına tepki

Memur-Sen: Hak arama mücadelemize devam edeceğiz

Uzmanı uyardı: Çocuklarda yürüyüş bozukluklarına dikkat

Filistinli basketbol yıldızı Muhammed Şalan, işgal kurşunlarıyla şehit oldu

Temmuzda Yurt Dışı ÜFE arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir'de yaklaşık iki bin ton süt ürününe el koydu

Memur zammında anlaşma sağlanamadı, süreç Hakem Kurulu’na taşınacak

Veteriner hekim aşılama sırasında köpek saldırısına uğradı

İşgal rejimi, Gazze'yi işgal planını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Esnaftan boykota dijital destek: “Boykot Dostu Esnaflar” sosyal medyada

Bingöl’de 1.040 kök kenevir ele geçirildi.

2025-YDUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Sadece Bir Ev Değil, Yeni Bir Yaşam Tarzı

Dr. Yavuz Selim Sılay: Su hayattır, yazın su tüketimini artırın

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Öşür, zenginin görevi fakirin hakkıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü