GÜNDEM 31.12.2024 17:51:25 0

BakanTunç: 2025'te sivil bir Anayasa'ya kavuşturmanın gayreti içinde olacağız

BakanTunç: 2025
Haberi Sesli Oku

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2025 yılına ilişkini, "Ülkemizi toplumsal uzlaşmayı esas alan, demokratik, kuşatıcı, sivil bir Anayasa'ya kavuşturmanın gayreti içinde olacağız." dedi.

Bakan Tunç, yeni yıl dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

2024 yılını geride bırakırken 2025 yılına yeni umutlar, yeni projeler, yeni hedeflerle girdiklerini belirten Tunç, yeni yılın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını temenni etti, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesini diledi.

Tunç, "Her zaman olduğu gibi 2024 yılında da destekleriyle yanımızda olan aziz milletimiz ve ülkemiz için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürdük. Demokratik hukuk devletinin tahkimi, daha güvenilir ve erişilebilir adalet sisteminin tesisi yolunda önemli mesafeler aldık. Adaletin bütün erdem ve değerlerin merkezi olduğu bilinciyle vatandaşlarımızın adalet hizmetlerimize eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde ulaşmasını sağlamak için başta deprem bölgesi olmak üzere yeni adalet binalarının, adli tıp grup başkanlıklarının, mahkemelerin açılışlarını yaptık ve temellerini attık. Adaletin gecikmeden tecellisinde en önemli unsurun insan olduğu anlayışıyla atamalarını gerçekleştirdiğimiz yeni hakim-savcılarımız ve adalet personelimizle yargı teşkilatımızı daha da güçlendirdik. İnsan kaynağımızın niteliğini ve hukuk eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nı hayata geçirdik. Hakim ve savcılarımızın kürsüye daha donanımlı ve güçlü çıkmaları için hakim ve savcı Yardımcılığı sistemini başlattık." dedi.

Yargının teknolojik altyapısını geliştirmek için önemli adımlar attıklarını kaydeden Bakan Tunç, bu kapsamda yargı sistemine modern bilişim imkanlarını kazandırdıklarını söyledi.

Bakan Tunç, "Adalet hizmetlerinin önemli bir parçası olan noterlerimizle ilgili önemli düzenlemeleri hayata geçirdik, yeni noterlikler ihdas ettik. Savunmanın ve avukatlık mesleğinin güçlendirilmesi amacıyla birçok yenilik ve düzenlemeyi hayata geçirdik. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini geliştirerek toplumsal barışa katkı sunmayı sürdürdük. Hukukun üstünlüğünü esas alan, öngörülebilir ve gecikmeyen bir adalet sistemi vizyonuyla hazırladığımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni hazırladık." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Yüzyılı'nı 'Adaletin Yüzyılı' yapacağız"

2025 yılında çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Tunç, şunları kaydetti:"Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde son 22 yıldır olduğu gibi 2025 yılında da ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı, daha büyük ve güçlü Türkiye için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Hukukun üstünlüğünü koruyacak, adalete olan güveni daha da artıracak, temel hak ve özgürlükler ile insan onurunu en üst seviyede tesis edecek önemli

düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz, 'Türkiye Yüzyılı'nı 'Adaletin Yüzyılı' yapacağız.

Milli birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyecek, iç cephemizi daha da tahkim edecek, ülkemizin huzuruna kasteden terör örgütleri ve şer şebekeleriyle mücadelemizden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Ülkemizi toplumsal uzlaşmayı esas alan, demokratik, kuşatıcı, sivil bir Anayasa'ya kavuşturmanın gayreti içinde olacağız. Başta Filistin olmak üzere bölgemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde akan kan ve gözyaşının durması için mücadelemizi sürdürecek, her platformda adaleti, hakkı ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz.

Ülkemize nice yatırım ve hizmetleri kazandıracağımız 2025 yılının huzur, mutluluk ve bereketli bir şekilde geçmesini temenni ediyor, aziz milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum." (İLKHA)

"Huzur İstanbul" uygulamasında 1035 gözaltı

Siyonist rejimin yeni yalanı: Gazeteci değil, HAMAS savaşçısıydı

Besiciler girdi maliyetlerinin yüksek olmasından şikayetçi

Gaziantep'te düzensiz göçmen operasyonu: 4 gözaltı

Washington'da siyonist elçiliğe saldırı sonrası alarm: Güvenlik önlemleri artırıldı

Umut Kervanı'ndan kurban çağrısı: Vekaletlerinizi gönül rahatlığıyla bize emanet edin

Haiti'de silahlı saldırı: 50 ölü

Doktor anneye yürek yakan acı: 9 çocuğunun yanmış cesediyle hastanede karşılaştı

Seyrantepe trafiği adeta çileye dönüştü

İşgalin saldırısında 8 Filistinli daha şehit oldu

Ali Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu daha ülkemize getirildi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık giydirdi

Avrupa Raportörü Cluit: israilin Gazze'deki eylemleri soykırım ve etnik temizliğe işaret ediyor

UNRWA: Gazze'ye ulaşan yardımlar, samanlıkta iğne aramak gibi

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de açlık tehlikesi büyüyor

Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Euro-Med: Gazze'de soykırım ve zorunlu göç durmalı

Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı Ebu Ras: Siyonistler tarihten silinmeli

ABD'den Suriye'ye yönelik yaptırımlarda geri adım

Zini'nin "esir takasına karşı olduğu ve Gazze'ye yönelik savaşın kalıcı olacağı" sözlerine tepki

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nde tasfiye: Onlarca personel işten çıkarıldı

Siyonist saldırılar yine çadırları, evleri ve sivilleri hedef aldı: 76 şehit

ABD Kongre üyesinin "Gazze'ye nükleer atılması" söylemi tepki çekti

Ankara'da "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş düzenlendi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: 5. tur müzakereler profesyonelceydi

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

Trump'ın AB ithalatına yüzde 50 oranında gümrük vergisi tehdidiyle Avrupa piyasaları düştü

Gaziantep'te motosiklet sürücülerinden Gazze protestosu

İletişim Başkanı Altun: Dijital ortamlarda bir içerikle karşılaşıldığında mutlaka kaynak sorgulanmalı

Peygamber Sevdalıları: Günümüzün Kuvayı Milliyesi olan HAMAS desteklenmeli

Yükleniyor