• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Baklavacılar fiyat listesi uygulamasından memnun

10 Ocak 2024, Çarşamba 19:40
10 Ocak 2024, Çarşamba 19:40
Baklavacılar fiyat listesi uygulamasından memnun
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Baklavacılar fiyat listesi uygulamasından memnun

Gaziantep’te baklavacılar, fiyat listelerinin görünür bir şekilde masalara ve giriş kapılarının üzerine konulması uygulamasından memnun olduklarını açıkladı.
Gaziantep Baklavacılar Odası, baklavaya yüzde 40 oranında zam yaptı. Yapılan zammın hem üretici hem tüketici için en ideal oranda olduğunu savunan Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkarları Odası Yönetim kurulu Başkanı Abdulkadir Katmerci, “Biz oda olarak esnafımıza yılda 2 defa zam yapıyoruz. Bu yılki zammı üretici ve tüketici için en uygun tarife kapsamında yaptık” dedi.

“İş yerlerinin ayakta kalabilmesi için bu zammı yapmamız gerekiyordu”
Zamların esnafı ve vatandaşı en az şekilde etkiyecek şekilde yaptıklarını söyleyen Abdulkadir Katmerci, “2023 yılının 6. ayında vermiş olduğumuz güncel fiyat listesinin üzerine 2024 yılında da enflasyon oranının altında bir zam vermiş olduk. Bu kafeterya, lokanta, baklava sektörünün tamamını kapsayacak bir şekilde esnafımızın da faaliyetlerine devam edebilmesi için iş yerlerinin ayakta kalabilmesi için bu zammı vermemiz gerekiyordu. Yüzde 40 fiyat artışı oldu. 1 kilogram sade yağlı baklava satış fiyatımız 650 TL oldu. Çeşitlerine girdiğimizde havuç dilimi 750 TL, bülbülyuvası 850 TL, kare baklava ise 800 TL olarak satışla devam edecek. Bu 2024 yılının 6. ayına kadar olağanüstü bir durumu olmazsa bizim odamıza bağlı tüm esnaflarımızı kapsayan fiyat tarifemiz bu şekildedir' diye konuştu.

“En son çıkan talimat hem esnafımız için hem tüketicimiz için çok yararlı”
Fiyat listelerinin görünür bir şekilde masalarda ve giriş kapılarının üzerine konulmasının baklavacılar için de güzel bir uygulama olduğunu belirten Katmerci, “En son çıkan talimatın hem esnafımız için hem tüketicimiz için çok yararlı olduğunu düşüyoruz. Fiyat etiket yönetmenliğinin değişmesi ve güncellenmesi, tüketici kadar üreticileri ve satıcıları da memnun eden bir çalışma oldu. Çünkü tüketici ürünü kaça alacağını bilecek, üretici ve satıcı da kaça satacağını bilecek. Bizler oda olaraktan vermiş olduğumuz fiyat tarifeleri esnafımızı bağladığı için esnafımız da bizim vermiş olduğumuz oda tarifelerinin altında veya oda tarifemize uyarak satış yapacak. Bundan dolayı aradaki o niza da kalkmış olacak. Pahalı mı satılıyor, ucuz mu satılıyor, ben kandırıldım mı, kandırılmadım mı bunların hepsinin önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.

Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi

Fransa'da silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Mısır'da esir takası için müzakereler başlıyor

Gürcistan'da seçim sonuçları protesto edildi

Japonya’da 5,7 büyüklüğünde deprem 

Şanlıurfa’da motosiklet park halindeki araca çarptı: 2 yaralı

Çekya'da seçimleri ANO Partisi kazandı

Siyonist işgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 7'si çocuk 17 şehit

Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıl dönümünde Bursa’dan siyonist zulme tepki

Kütahya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Şanlıurfa’da ‘Gazze’ye vefa, Sumud’a destek’ yürüyüşü düzenlendi

Anamur'da "Peygamberimiz, Cami ve Namaz" konferansı büyük ilgi gördü

Sakarya'da Gazze ve Sumud Filosu için yürüyüş

Japonya'nın yeni lideri Sanae Takaichi oldu

MOSSAD casuslarıyla iş birliği yapan avukat İstanbul'da yakalandı.

Venezuela: ABD ülkede kukla hükümet kurmayı planlıyor

Gürcistan'da halk yerel seçimler için sandık başında

Malatya'da yalnız yaşayan adam ölü bulundu

Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yol almaya devam ediyor

Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'da

Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 18 tutuklama

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi