• BIST 100

    9352,79%-1,29
  • DOLAR

    39,03% 0,29
  • EURO

    44,28% 0,55
  • GRAM ALTIN

    4199,23% 1,85
  • Ç. ALTIN

    6734,18% 1,41

Bakü’de yorganları eski aracına bağladığı fotoğrafıyla tanınan Server Beşirli Türkiye’ye gidiyor

GÜNDEM 11.02.2023 17:15:38 0
Bakü’de yorganları eski aracına bağladığı fotoğrafıyla tanınan Server Beşirli Türkiye’ye gidiyor

Bakü’de yorganları eski aracına bağladığı fotoğrafıyla tanınan Server Beşirli Türkiye’ye gidiyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de aracının üzerine yüklediği yorganları Türkiye’ye göndermek üzere yardım merkezine götürdüğü sırada çekilen fotoğrafıyla herkesi duygulandıran Server Beşirli, Türkiye’ye gidiyor.
Azerbaycanlılar, Türkiye’deki depremzedelere yardım etmek için seferber oldu. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de eski kırmızı aracının üzerine yüklediği yorganları Türkiye’deki depremzedelere ulaştırmak için yardım merkezine götüren Server Beşirli, bu sırada çekilen fotoğrafıyla Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dayanışmanın simgesi oldu. Her gün Türkiye’deki depremzedeler için yardım taşıyan Server Beşirli ve iki kuzeni, Türkiye’deki yardım çalışmalarına katılmak üzere Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat tarafından Türkiye’ye gönderilecek. Azerbaycan’dan gönderilen yardımların dağıtımı için Adıyaman’da kurulması planlanan merkeze gidecek olan Beşirli ve kuzenleri, deprem bölgesindeki yardım çalışmalarına katılacak. Pazartesi günü iki kuzeniyle birlikte Bakü’den yola çıkması beklenen Beşirli, bugün Adıyaman’a gidecek olan TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat tarafından karşılanacak.

“Kardeşlerimizi 1-2 gün içerisinde Adıyaman’a alacağız”
TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat, Server’in kuzenleri Asger ve İmamverdi ile birlikte Azerbaycan-Türkiye arasındaki kardeşliğin simgesi haline geldiklerini belirtti. Büyükfırat, “Arkadaşlarımız burada bu yardımları toplarken elinde avucunda, yatağını, döşeğini bile verdi. Sağ olsunlar. Kendisi bize müracaat etti Türkiye’ye gitmek istediğini. Bu toplanan yardımların bir dağıtımı olacak. Kendisi de özellikle orada iştirak etmek istediğini söyledi. Kendisi, Asger ve İmamverdi üçünü beraber. Biz de bunu üstlendik. Kendilerini Türkiye’ye göndereceğiz. Türkiye’de bu depremde en ağır zarar gören yerler Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman. Ben de inşallah bugün Adıyaman’a geçeceğim. Kardeşlerimizi de 1-2 gün içerisinde Adıyaman’a alacağız ve diğer şehirlerde bu halkımızın ulaştırmış olduğu yardımları orada, onlar da bizlerle beraber el ele verip bu yardımları bizzat yerine ulaştıracağız inşallah” ifadelerini kullandı.

“Gücümüz yettiği kadar yardım etmeye devam edeceğiz”
Server Beşirli ise depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, “Gücümüz yettiği kadar yardım etmeye devam edeceğiz. Deprem bölgesine de gitmek istiyoruz. Orada emek verenlerin yanında olmak istiyoruz. Biz iki devlet, bir milletiz. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

'Server’in yaptıkları Azerbaycan’ın dost, kardeş ülkeye verdiği değerin en iyi örneklerindendi”
Gence Vali Yardımcısı Samet Tomuyev de hiçbir beklenti içinde olmadan, Türkiye’deki depremzedelere yardım kampanyalarına katıldığı ve asıl kardeşlik örneği sergilediği için Server Beşirli’ye teşekkür etti. Server’in yaptıklarının tüm Azerbaycan halkının kalbine işlendiğini ifade eden Tomuyev, “Server’in buraya geldiğini duyduğumda onunda hemen görüşmek istediğimizi Hüseyin Bey’e söyledim. Server’in yaptıkları Azerbaycan’ın dost, kardeş ülkeye verdiği değerin en iyi örneklerindendi. Davranışından dolayı Server kardeşimize teşekkür ediyorum. Server ve onun gibi olan Azerbaycan vatandaşları kardeşlerimiz yanındadır ve hep böyle olacaktır” dedi.

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 822'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

İran ve ABD arasında 5. tur müzakereler sona erdi

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Kürt alimlerin kaldırıma işlenen vecizeleri tepkilerin ardından kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Mardin’de uygulamalı trafik eğitimi verildi

Tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile bir otobüsün çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı

Şanlıurfa’da gençlik için ifsada karşı alternatif etkinlik

Çiftçilere destekleme ödemeleri başladı

Kurban Bayramı için idari izinler 5 Haziran'da başlayacak

Diyarbakır'da kurşunlama ve kundaklama suçlarına karışan 3 şüpheli yakalandı

Salatalık fiyatlardan dert yanan çiftçiler: Emeğimizin karşılığını alamıyoruz

Battalgazi Belediyesi'nden mezarlıklarda bahar ve bayram temizliği

Üney: Kurban Bayramı tatil değil, ibadet ve yakınlaşma zamanıdır

Uzmanlardan DEHB uyarısı: 12 yaşından önce başlayan ve altı aydan uzun süren belirtilere dikkat!

Bingöl’de İlk kez yapıldı: Uyluk greftiyle septum onarımı

Şanlıurfa'da market denetiminde tarihi geçmiş gıda ürünleri ele geçirildi

İran ve ABD arasında dolaylı müzakereler başladı

Anamur'da 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri piknikte buluştu

Vali Kızılkaya: Sorunları yerinde ve birlikte çözeceğiz

4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için yılsonu etkinliği düzenlendi

Batman'da Şeyh Maruf Dergah Camii'nin temeli dualarla atıldı

Depremde yıkılan Evliyaoğlu Camii, yeniden inşa edilerek ibadete açıldı

Ağrı'dan Gazze için çağrı: Siyonist işgale karşı topyekûn direniş farzdır

İstanbul'da kanalizasyon çalışmasında yol çöktü: Bir işçi göçük altında kaldı

Doç. Dr. M. Latif Altun: Medreseler sadece geçmişin değil, geleceğin de eğitim umudu

Liseli gençlerden ortak tepki: Gazze için ses ver

Prof. Dr. Ahmet Tekin: Bugün Gazze’yi bombalayanlar, Kur’an’ın lanet ettiği kalplerin varisleridir

Hür Gençlik Şanlıurfa'da Gazze için diriliş konseri düzenleyecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ