• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,87% -0,11
  • EURO

    40,87% -0,18
  • GRAM ALTIN

    3795,88% -0,39
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Bal alırken dikkat edin, yoksa bağışıklık sisteminiz çökebilir

GÜNDEM 23.12.2022 11:10:04 0
Bal alırken dikkat edin, yoksa bağışıklık sisteminiz çökebilir

Bal alırken dikkat edin, yoksa bağışıklık sisteminiz çökebilir

Siirtli bal üreticileri, zengin floraya sahip Pervari ilçesine bağlı Çemikari Yaylasında doğal bal üretiyor. Vatandaşları piyasada bulunan sahte ballara karşı uyaran bal üreticileri, bal alırken bilindik yerlerden almaları tavsiyesinde bulundu.
Organik bal üretimi için yılın büyük bölümünü arılarla ilgilenerek yaylada geçiren arıcıların yüzü bal üretimiyle gülüyor. Üreticiler, organik ve doğal balın birçok hastalığa iyi geldiğini, sahte balların ise birçok hastalığı beraberinde getirdiğini dile getirerek vatandaşları uyardı.
Piyasada satılan sahte ballara karşı vatandaşları uyaran bal üreticisi Cemal Tomris, bal alırken tanıdık ve bilindik yerlerden alınması gerektiğini ifade etti. Ürettikleri balı Türkiye’nin her yerine gönderdiklerini ve Pervari balının birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Tomris, “Dededen babadan aldığımız bilgi, birikim ve tecrübeyle Pervari’nin yüksek rakımlarında bal üretimi yapmaktayız. Balımız kalite standartlarına uygun tamamen doğal karakovan sepet balı. Asırlardır şifa niyetine tüketilen bir bal, Osmanlı döneminden bu yana” dedi.

“Sahte bal bağışıklık sisteminizi bozar”
Tomris, “Özellikle vatandaşlarımızı buradan uyarmak istiyorum; piyasada çokça bulunan sahte ballar var. Bal alırken tanıdık ve bilindik yerlerden alınmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle sahte balların bağışıklık sistemi üzerinde korkunç bir etkisi oluyor, bağışıklık sisteminizi bozup farklı farklı hastalıklara yakalanabiliyorsunuz. Bal rastgele alınacak bir ürün değildir. Bizim balımız coğrafi işaret belgesi almış bir bal ve bu coğrafi işaret standartlarına uygun üretim yapmaktayız” diye konuştu.
[gallery ids=',71797,71798,71799,71800,71801,71802']

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ