• BIST 100

    16659,11%-3,25
  • DOLAR

    43,77% 0,02
  • EURO

    51,58% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7027,93% 0,22
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Balcalı Hastanesi'ne renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışlandı

16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
Balcalı Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adana Verem Savaşı Derneği, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na en son teknolojik donanıma sahip bir renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışladı.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, bu anlamlı bağışının insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırım olduğunu söyledi.

 Cihazın Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na teslim edilmesiyle ilgili sade bir tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı Levent Etiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kibar ve anabilim dalı öğretim üyeleri katıldı.

"Bu cihaz hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak"

Cihazın tanıtımını gerçekleştiren Prof. Dr. Kibar, "Teknoloji her geçen gün büyük bir hızla gelişiyor. Bizlerde hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesini en üst düzeyde sürdürebilmek için bu gelişime hızla ayak uydurmak zorundayız. Şüphesiz ki bu cihaz, hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak. Bu değerli katkıyı sağlayan Adana Verem Savaşı Derneği’ne, kıymetli başkanı Levent Etiz Bey'e, dernek yönetim kuruluna ve cihazın satın alınma sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştiren başhekimlik ekibimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

 "Cihaz hastalarımıza şifa olacak"

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş de bağışların sağlık alanında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür katkıların diğer kurum ve kişilere örnek olmasını temenni etti. Bağışların hastaneye yapılan yatırımların kalitesini artırarak daha iyi sağlık hizmeti sunulmasına da olanak tanıyacağını belirten Prof. Dr. Beriş, "Adana Verem Savaşı Derneği’nin bu anlamlı bağışı yalnızca bir cihaz değil; aynı zamanda insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırımdır. Dolayısıyla bu katkı, sadece hastalarımıza şifa olmakla kalmayacak aynı zamanda genç hekimlerimizin eğitimine de büyük bir destek sağlayacak." şeklinde konuştu.

 Adana Verem Savaşı Derneği’nin bundan önceki yıllarda da Dr. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin Çukurova Üniversitesi'ne kazandırılması başta olmak üzere, Balcalı Hastanesi'nin çeşitli birimlerinin teknolojik altyapısını güçlendiren önemli tıbbi cihaz bağışlarında bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Beriş, "Bundan sonra da kıymetli desteklerin devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, başta Sayın Levent Etiz Bey olmak üzere Adana Verem Savaşı Derneği’nin tüm üyelerine üniversitemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 Tören sırasında, bağışta bulunan Levent Etiz’e teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca, yeni cihazın ilk hasta muayenesi de gerçekleştirildi.

Renkli Dopplerli Ultrasonografi cihazı, hastaların tanı ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlayarak sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve doğru şekilde verilmesine olanak tanıyacak. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Polonya Başbakanı, vatandaşlarını acilen İran'ı terk etmeye çağırdı

Kongo'da teşhis edilemeyen hastalık: 5 ölü, menenjit uyarısı

Satın almadan önce "dur, düşün" çağrısı

Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor

Zekât ve fitre bilinci Ramazan ayında yeniden gündemde

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya, 38 kişinin öldüğü maden kazasını soruşturuyor

Battalgazi zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Savunma sanayiinde 2026 hedefleri masaya yatırıldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Epstein davasında adı geçen Kral III. Charles'ın kardeşi İngiltere'de gözaltına alındı

Sahil Güvenlik’ten yasa dışı avcılığa 47 milyon TL ceza

Yeryüzü Doktorları'ndan açlıkla mücadele projesi

Afganistan önemli yol yapımı için 33 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Okullarda Ramazan coşkusu: Çocuklar oruçla tanıştı

Elazığ’da silahlı saldırı operasyonu: 4 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Polonya Başbakanı, vatandaşlarını acilen İran'ı terk etmeye çağırdı

Kongo'da teşhis edilemeyen hastalık: 5 ölü, menenjit uyarısı

Satın almadan önce "dur, düşün" çağrısı

Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı