• BIST 100

    10979,73%0,70
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,97% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5577,32% 0,49
  • Ç. ALTIN

    9236,33% -0,70

Balcalı Hastanesi'ne renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışlandı

16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
Balcalı Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana Verem Savaşı Derneği, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na en son teknolojik donanıma sahip bir renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışladı.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, bu anlamlı bağışının insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırım olduğunu söyledi.

 Cihazın Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na teslim edilmesiyle ilgili sade bir tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı Levent Etiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kibar ve anabilim dalı öğretim üyeleri katıldı.

"Bu cihaz hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak"

Cihazın tanıtımını gerçekleştiren Prof. Dr. Kibar, "Teknoloji her geçen gün büyük bir hızla gelişiyor. Bizlerde hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesini en üst düzeyde sürdürebilmek için bu gelişime hızla ayak uydurmak zorundayız. Şüphesiz ki bu cihaz, hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak. Bu değerli katkıyı sağlayan Adana Verem Savaşı Derneği’ne, kıymetli başkanı Levent Etiz Bey'e, dernek yönetim kuruluna ve cihazın satın alınma sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştiren başhekimlik ekibimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

 "Cihaz hastalarımıza şifa olacak"

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş de bağışların sağlık alanında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür katkıların diğer kurum ve kişilere örnek olmasını temenni etti. Bağışların hastaneye yapılan yatırımların kalitesini artırarak daha iyi sağlık hizmeti sunulmasına da olanak tanıyacağını belirten Prof. Dr. Beriş, "Adana Verem Savaşı Derneği’nin bu anlamlı bağışı yalnızca bir cihaz değil; aynı zamanda insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırımdır. Dolayısıyla bu katkı, sadece hastalarımıza şifa olmakla kalmayacak aynı zamanda genç hekimlerimizin eğitimine de büyük bir destek sağlayacak." şeklinde konuştu.

 Adana Verem Savaşı Derneği’nin bundan önceki yıllarda da Dr. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin Çukurova Üniversitesi'ne kazandırılması başta olmak üzere, Balcalı Hastanesi'nin çeşitli birimlerinin teknolojik altyapısını güçlendiren önemli tıbbi cihaz bağışlarında bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Beriş, "Bundan sonra da kıymetli desteklerin devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, başta Sayın Levent Etiz Bey olmak üzere Adana Verem Savaşı Derneği’nin tüm üyelerine üniversitemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 Tören sırasında, bağışta bulunan Levent Etiz’e teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca, yeni cihazın ilk hasta muayenesi de gerçekleştirildi.

Renkli Dopplerli Ultrasonografi cihazı, hastaların tanı ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlayarak sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve doğru şekilde verilmesine olanak tanıyacak. (İLKHA)

Deprem bölgesindeki seyahat acentelerinin aidatları bu yıl alınmayacak

Gaziantep’te 56 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bursa’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yalova’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Mardin’de bulunan yanmış erkek cesedi toprağa verildi

Kosova'da Meclis feshedildi, erken seçim süreci başladı

Umut Kervanı'ndan Kahramanmaraş'ta depremzedelere sıcak yemek ikramı

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 7 yaralı

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı

Gaziantep Geri Gönderme Merkezi'ndeki yabancı uyrukluların sağlık durumuna ilişkin açıklama

ABD'den Hindistan'a füze satışına onay

Amasya’da 3,5 milyon TL dolandıran şahıslar yakalandı

Venezuela kıyı bölgeleri için yeni bir güvenlik planı devreye soktu

Kars’ta asayiş denetimlerinde çok sayıda silah ve fişek ele geçirildi

Suriye ile Çin arasında ekonomik işbirliği konseyi kuruldu

Arakçi’den Avrupa ülkelerinin İran karşıtı kararına tepki

Hatay’da yola beton dökülmesi üzerine firmanın faaliyeti durduruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi 94 yeni personel alacak

Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete açıldı

Adana'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası yaşlı adam ölü bulundu

İşgal ordusu, Gazze'de Sarı Hat'tın yerini değiştirerek alanını genişletti

Zirai ilaç kalıntısı tespit edilen 6 bin 100 kilogram mandalina imha edildi

2026 iklim zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü kaza kameralara yansıdı

Elazığ'da zincirleme kaza: 1 yaralı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde MAZLUMDER’den Gazze çağrısı

Kahramanmaraş’ta sobadan zehirlenen çift hayatını kaybetti

Öylek: Ankara’nın en büyük sorunu trafik ve ulaşım

Sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri ek işte çalışmak istiyor

Mardin’de 13 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Deprem bölgesindeki seyahat acentelerinin aidatları bu yıl alınmayacak

Gaziantep’te 56 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bursa’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yalova’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Mardin’de bulunan yanmış erkek cesedi toprağa verildi

Kosova'da Meclis feshedildi, erken seçim süreci başladı

Umut Kervanı'ndan Kahramanmaraş'ta depremzedelere sıcak yemek ikramı