• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Balcalı Hastanesi'ne renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışlandı

16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
Balcalı Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adana Verem Savaşı Derneği, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na en son teknolojik donanıma sahip bir renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışladı.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, bu anlamlı bağışının insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırım olduğunu söyledi.

 Cihazın Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na teslim edilmesiyle ilgili sade bir tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı Levent Etiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kibar ve anabilim dalı öğretim üyeleri katıldı.

"Bu cihaz hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak"

Cihazın tanıtımını gerçekleştiren Prof. Dr. Kibar, "Teknoloji her geçen gün büyük bir hızla gelişiyor. Bizlerde hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesini en üst düzeyde sürdürebilmek için bu gelişime hızla ayak uydurmak zorundayız. Şüphesiz ki bu cihaz, hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak. Bu değerli katkıyı sağlayan Adana Verem Savaşı Derneği’ne, kıymetli başkanı Levent Etiz Bey'e, dernek yönetim kuruluna ve cihazın satın alınma sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştiren başhekimlik ekibimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

 "Cihaz hastalarımıza şifa olacak"

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş de bağışların sağlık alanında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür katkıların diğer kurum ve kişilere örnek olmasını temenni etti. Bağışların hastaneye yapılan yatırımların kalitesini artırarak daha iyi sağlık hizmeti sunulmasına da olanak tanıyacağını belirten Prof. Dr. Beriş, "Adana Verem Savaşı Derneği’nin bu anlamlı bağışı yalnızca bir cihaz değil; aynı zamanda insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırımdır. Dolayısıyla bu katkı, sadece hastalarımıza şifa olmakla kalmayacak aynı zamanda genç hekimlerimizin eğitimine de büyük bir destek sağlayacak." şeklinde konuştu.

 Adana Verem Savaşı Derneği’nin bundan önceki yıllarda da Dr. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin Çukurova Üniversitesi'ne kazandırılması başta olmak üzere, Balcalı Hastanesi'nin çeşitli birimlerinin teknolojik altyapısını güçlendiren önemli tıbbi cihaz bağışlarında bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Beriş, "Bundan sonra da kıymetli desteklerin devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, başta Sayın Levent Etiz Bey olmak üzere Adana Verem Savaşı Derneği’nin tüm üyelerine üniversitemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 Tören sırasında, bağışta bulunan Levent Etiz’e teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca, yeni cihazın ilk hasta muayenesi de gerçekleştirildi.

Renkli Dopplerli Ultrasonografi cihazı, hastaların tanı ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlayarak sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve doğru şekilde verilmesine olanak tanıyacak. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Siyonist-ABD saldırısında Tahran'daki bir hastane hedef alındı

1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verildi

Siyonistlere ait THAAD radar sistemi BAE'de imha edildi

Avrupa'nın iki yüzlülüğü: E3 ülkelerinden İran aleyhine ortak bildiri

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çıkan yangın korkuttu

İran füzeleri siyonistlerin Beyt Şemeş bölgesine düştü: 9 ölü çok sayıda yaralı ve kayıp

TCMB Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlayacak

Erakçi: Savaşın zamanı ve nasıl sona ereceğini biz belirleyeceğiz

Finansal İstikrar Komitesinde jeopolitik gelişmeler ele alındı

Sakarya'da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü, 14 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

DMM’den "Türkiye-İran sınır hattındaki 80 bin mayın temizlendi" iddiasına yalanlama

Siyonist işgalcilerin ateşkes ihlali devam ediyor: Gazze'de 2 şehit

Tahran'da gece hava saldırıları; TV yayınları kesintiye uğradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hamanei için taziye mesajı

Belçika, Rusya'ya ait petrol tankerine el koydu

Hindistan'da fabrikada patlama: 17 ölü, 18 yaralı

Mersin’de düzenlenen “Şehitler Sergisi” etkinliğine yoğun ilgi

Savaş meydanlarından siyasi karar merkezlerine: Ali Şemhani

Batman’da baraj gölüne gömülen araç 3 gün sonra bulundu

Bakan Memişoğlu: Kolorektal kanser tarama hedefi aşıldı

İran'ın misillemelerinde 3 ABD askeri öldü

Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime kar engeli

Bolivya'da düşen uçakta ölü sayısı 22'ye yükseldi

İran: Askeri kuvvetlerimiz bağımsız ve kısmen ayrı hareket ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt Emiri ile görüştü

Akif Manaf’a “Doğayla Barış Ödülü”

Myanmar’da orduya ait savaş uçakları sivilleri bombaladı: 25 can kaybı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist-ABD saldırısında Tahran'daki bir hastane hedef alındı

1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verildi

Siyonistlere ait THAAD radar sistemi BAE'de imha edildi

Avrupa'nın iki yüzlülüğü: E3 ülkelerinden İran aleyhine ortak bildiri

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çıkan yangın korkuttu

İran füzeleri siyonistlerin Beyt Şemeş bölgesine düştü: 9 ölü çok sayıda yaralı ve kayıp

TCMB Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlayacak