• BIST 100

    15036,80%0,81
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,40% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6364,11% 1,82
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 0,98

Balcalı Hastanesi'ne renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışlandı

16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
16 Ocak 2025, Perşembe 15:33
Balcalı Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adana Verem Savaşı Derneği, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na en son teknolojik donanıma sahip bir renkli dopplerli ultrasonografi cihazı bağışladı.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, bu anlamlı bağışının insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırım olduğunu söyledi.

 Cihazın Nükleer Tıp Anabilim Dalı’na teslim edilmesiyle ilgili sade bir tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı Levent Etiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kibar ve anabilim dalı öğretim üyeleri katıldı.

"Bu cihaz hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak"

Cihazın tanıtımını gerçekleştiren Prof. Dr. Kibar, "Teknoloji her geçen gün büyük bir hızla gelişiyor. Bizlerde hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin kalitesini en üst düzeyde sürdürebilmek için bu gelişime hızla ayak uydurmak zorundayız. Şüphesiz ki bu cihaz, hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerine çok önemli katkılar sunacak. Bu değerli katkıyı sağlayan Adana Verem Savaşı Derneği’ne, kıymetli başkanı Levent Etiz Bey'e, dernek yönetim kuruluna ve cihazın satın alınma sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştiren başhekimlik ekibimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

 "Cihaz hastalarımıza şifa olacak"

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş de bağışların sağlık alanında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür katkıların diğer kurum ve kişilere örnek olmasını temenni etti. Bağışların hastaneye yapılan yatırımların kalitesini artırarak daha iyi sağlık hizmeti sunulmasına da olanak tanıyacağını belirten Prof. Dr. Beriş, "Adana Verem Savaşı Derneği’nin bu anlamlı bağışı yalnızca bir cihaz değil; aynı zamanda insana, bilime ve eğitime yapılan çok değerli bir yatırımdır. Dolayısıyla bu katkı, sadece hastalarımıza şifa olmakla kalmayacak aynı zamanda genç hekimlerimizin eğitimine de büyük bir destek sağlayacak." şeklinde konuştu.

 Adana Verem Savaşı Derneği’nin bundan önceki yıllarda da Dr. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin Çukurova Üniversitesi'ne kazandırılması başta olmak üzere, Balcalı Hastanesi'nin çeşitli birimlerinin teknolojik altyapısını güçlendiren önemli tıbbi cihaz bağışlarında bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Beriş, "Bundan sonra da kıymetli desteklerin devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, başta Sayın Levent Etiz Bey olmak üzere Adana Verem Savaşı Derneği’nin tüm üyelerine üniversitemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 Tören sırasında, bağışta bulunan Levent Etiz’e teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca, yeni cihazın ilk hasta muayenesi de gerçekleştirildi.

Renkli Dopplerli Ultrasonografi cihazı, hastaların tanı ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlayarak sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve doğru şekilde verilmesine olanak tanıyacak. (İLKHA)

İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı

İngiltere'den Grok'a "uygunsuz görüntü" soruşturması

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 ağır yaralı

Malatya'nın 9 ilçesinde eğitime kar engeli

ABD'de ülke genelinde protestolar devam ediyor: Minneapolis’e ek güvenlik gücü

Malatya'da kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

Kocaeli’de narkotik operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mardin’de bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi

Malatya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Mersin'de İmam Hatip Ortaokulları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması yapıldı

Adana’da kural ihlali yapan 22 bin 259 sürücüye cezai işlem uygulandı

Adana’da asayiş uygulamaları: Aranan 442 kişi yakalandı

Bursa’da kaçak akaryakıt operasyonu: 5 gözaltı

Küba Devlet Başkanı Canel: ABD ile müzakere etmiyoruz

Yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyuruları yayımlandı

Mersin’de 2026 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Tarihi Memişpaşa Camii bakımsızlık nedeniyle yağmur sularıyla mücadele ediyor

DMM, vatandaşları sosyal yardım dolandırıcılığına karşı uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten alkol kullanımı ve bağımlılığına ilişkin soru önergesi

Rusya Novoboykovskoye yerleşim yerini ele geçirdi

Söylemez: Norm fazlası öğretmenlerin resen atanması ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamı için protokol imzalandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış’tan nezaket ziyaretleri

Ermenistan'dan Rusya'ya protesto notası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı