• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Balıkesir’den deprem bölgesine 252 tır dolusu yardım

GÜNDEM 10.02.2023 11:45:14 0
Balıkesir’den deprem bölgesine 252 tır dolusu yardım

Balıkesir’den deprem bölgesine 252 tır dolusu yardım

Balıkesir Valiliği 10 ili etkileyen deprem bölgesine bin 486 kamu görevlisinin bölgede görev aldığı ve şimdiye kadar 252 tır dolusu yardım malzemesi gönderildiğini açıkladı.
Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada deprem bölgesine bugüne kadar yapılan insan ve iş makinası bilgilerini açıkladı. Valililkten yapılan açıklamada, '6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olup, 10 ili etkileyen 2 büyük deprem nedeniyle, ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir İlimizde de, depremin öğrenildiği ilk saatlerden itibaren deprem bölgesine destek sevkleri başlatılmıştır.
Bu çerçevede, depremin ilk saatlerinden 10.02.2023 tarihine kadar; başta Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak olmak üzere, değişik kurum ve kuruluşlardan arama-kurtarma, sağlık, güvenlik, teknik, dini, psiko-sosyal destek vb. birçok alanda hizmet vermek üzere kamu görevlileri ve gönüllülerin deprem bölgesine intikali sağlanmış olup, şimdiye kadar bin 486 kişi bölgede görev almıştır. Bölgeye şimdiye kadar gönderilen iş makinesi sayısı 139 olup, araç sayısı 149’dur. İhtiyaç durumuna göre gönderme işlemlerine devam edilmektedir.
Bölgede ihtiyaç duyulan yiyecek, içecek, giyinme, barınma, tıbbi malzeme vb. yüzlerce çeşit ihtiyaç maddesinin gönderilmesinde de resmi birimlerimizin yanı sıra, hayırsever kişi ve kuruluşların desteğiyle şimdiye kadar Balıkesir İlimizden 252 TIR malzemenin bölgeye intikali sağlanmış olup, Lojistik depoların dolduğu bilgisi verildiğinden dünden itibaren de 29 TIR yardım malzemesi bölgeye gönderilmek üzere ilimizdeki depolarda hazır bekletilmektedir.
Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla afet bölgesindeki çalışmalara ve afetzedelere destek olan resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarına, hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.' açıklaması yapıldı.
[gallery ids=',99993,99994,99995,99996']

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ