Tarih: 14.10.2024 13:10

Baraj gölünde su seviyesi yükselince araç akıntıya kapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Yükselen dalgalar, göl kenarında park halindeki bir hafif ticari aracı suya sürükledi. 

Olay, saat 19.30 sıralarında merkeze bağlı Zorkaya köyü yakınında yaşandı. Ömer Akyüzlü ve 3 arkadaşı, balık avlamak amacıyla 34 UAS 20 plakalı hafif ticari araçla baraj gölü kıyısına geldi.

Akyüzlü, aracını göl kenarına park ettikten sonra arkadaşlarıyla balık tutmaya başladı. Ancak o sırada dağın yamacında büyük bir heyelan meydana geldi. Toprak ve kaya parçaları baraj gölüne düşerek su seviyesinin hızla yükselmesine yol açtı. Bu yükselme sonucu oluşan güçlü dalgalar kıyıya vurarak park halindeki aracı suya çekti.

Akyüzlü ve arkadaşları, dalgaların etkisiyle panik halinde kaçmaya çalışırken, hafif ticari araç hızla sulara kapılarak gözden kayboldu. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, dalgaların şiddeti ve aracın kısa sürede su altında kaybolma anı net bir şekilde görülüyor.

Yetkililerden inceleme, dalgıç ekipleri aracı arıyor

Olayın ardından AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun ve DSİ 16'ncı Bölge Müdürü Cihan Aksoy bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Heyelanın boyutlarını ve su seviyesindeki ani değişimi gözlemleyen yetkililer, araç ve balıkçıların güvenliği konusunda ilk değerlendirmelerini yaptı.

Baraj gölünde su seviyesinin yükselmesine neden olan heyelan ile ilgili detaylı araştırmaların sürdüğü belirtildi.

Aracın su altından çıkarılması için dalgıç ekipleri, gölde kurtarma çalışmalarına başladı. Dalgıç ekiplerinin çalışmalarının zorlu koşullar altında sürdüğü ve su altında görüş mesafesinin düşüklüğünün çalışmaları zorlaştırdığı ifade edildi.

Yetkililer, aracın çıkarılmasının birkaç gün sürebileceğini belirtti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —