EKONOMİ 15.03.2023 16:55:03 0

Başak Traktör’ün yeni ürünleri Konya Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı

Başak Traktör’ün yeni ürünleri Konya Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı
Haberi Sesli Oku

Başak Traktör’ün yeni ürünleri Konya Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı

Başak Traktör, 5000 serisi yeni ürünlerini Konya Tarım Fuarı’nda sergiledi.
1914 yılından bu yana Türk tarım sektörünün gelişimine şahitlik edip, katkıda bulunan Başak Traktör, çiftçilerden aldığı geri bildirimlerle geliştirdiği Euro 5 motorlu 5095 ve 5105’i tanıttı. Tarımda verimliliği artırmaya yönelik çabalarını devam ettiren Başak Traktör, kısa bir süre önce de Bursa Tarım Fuarı’nda 5115 ve 5120 yeni nesil motorlu traktörlerini tanıtmıştı.
5120 Red Power modeli ile Alman kökenli İF Design tasarım ödülü kazanan kabin ve kaportaları, 5095 ve 5105 modellerinde de standart olarak sunuluyor. Geniş kullanım hacmi ve görüş imkanı ile çiftçiye daha konforlu çalışma alanı sunulan yeni modellerde, dünya standartlarında Euro 5 motor kullanıldı. 95 ve 108 hp güce sahip bu modellerde 24 ileri, 24 geri şanzıman ile tarlada daha verimli iş imkanı sunarken, özellikle yakıt tüketiminde de tasarruf sağlanıyor.

Başak Traktör Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bayramoğlu, “Başak Traktör, tarım sektöründe ihtiyaç duyulan tüm ürün yelpazesinde var olabilmek için Ar-Ge ve teknolojik yatırım çalışmalarına devam ediyor. Türk mühendisi ve Türk işçisinin emeği ve yüzde yüz yerli sermaye ile ürün gamımıza yeni modeller ekliyoruz” dedi.

Türkiye’de en fazla traktör satılan il olan Konya’da yeni modelleri tanıtmanın stratejik bir önemi olduğunu da dile getiren Gökhan Bayramoğlu, “Bu toprakların markası Başak, ASKO Holding çatısı altında ve Sami Konukoğlu liderliğinde her geçen gün daha da güçleniyor. Bu çabaların karşılığı olarak dünya traktör devlerinin yarıştığı Tractor Of The Year 2023 Yarışması’nda Türkiye’den katılan tek marka olduk. Yine bu yarışmada finale kalarak dünyanın en yararlı traktörleri arasında ilk 3’te gösterildik” diye konuştu.
Gökhan Bayramoğlu, Başak Traktör’ün inovasyon çabalarına devam edeceğini ve Türk ve dünya çiftçilerinin ihtiyaç duyduğu teknolojik donanımlı traktörleri geliştireceklerini ifade etti.

HAKSİAD'dan bayram mesajı   

Sivas'ta feci kaza: 5 yaralı

Kanada'da orman yangını: 31 bin kişi için tahliye kararı

Vali Zorluoğlu: Yangında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti

NATO en büyük silahlanma programında anlaştı

Lula da Silva: Gazze'de yaşananlar savaş değil, kadınlara ve çocuklara yönelik bir soykırım

Rusya’da tren hattında patlama

Amasya'da trafik kazası: 8 yaralı

Bingöl'de kurban denetimleri devam ediyor

Siyonist işgalciler Gazze halkını yerinden ayrılmaya zorluyor

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 3 kişi yakalandı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Bayram, gönül köprülerinin yeniden kurulduğu zamandır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bayramımız buruk, Gazze'de İsmaillerimiz kurban ediliyor

Diyarbakır'da yangın faciası: 2’si çocuk 3 ölü, 14 yaralı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tedavisi gören kişi öldü

3 binden fazla araç taşıyan gemide yangın: Lityum iyon pilleri her an patlayabilir

Malatya’da minibüs devrildi:  4 yaralı

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı getirildi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Müftülükte 255 kişilik istihdam fırsatı! İl Başkanı Şansi’den İstihdam Müjdesi: Başvurular 10-14 Haziran’da

Haşimato belirtileri ve hakkında uzmanından uyarılar

Diyarbakır'da yakıt kamuoyunu devrildi

Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili’den Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kuzey Kore'den Rusya'ya şartsız destek 

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

Gazze’nin çeşitli bölgelerine saldırıda 15 şehit

Yükleniyor