• BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,20
  • EURO

    46,93% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4235,56% 0,84
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42

Başarılı öğrenciler Gaziantep Büyükşehir ile gönül coğrafyası Bosna-Hersek’e gidiyor

02 Eylül 2024, Pazartesi 06:06
02 Eylül 2024, Pazartesi 06:06
Başarılı öğrenciler Gaziantep Büyükşehir ile gönül coğrafyası Bosna-Hersek’e gidiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başarılı öğrenciler Gaziantep Büyükşehir ile gönül coğrafyası Bosna-Hersek’e gidiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nde başarı yakalayan öğrenciler için düzenlenecek Bosna-Hersek gezisi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yoğun sınav maratonu sonrası YKS ve LGS’de başarı yakalayan öğrencilerin vizyonlarını genişletmek ve ödüllendirmek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bosna-Hersek’e gezi düzenliyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Türkiye’nin gönül coğrafyasının eşsiz noktalarından biri olan Bosna-Hersek gezisi için öğrencilerle birlikte Panorama 25 Aralık Müzesi Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Avrupa’nın kalbinde İslam’ın yaşadığı, “Bilge Kral” olarak anılan Aliya Izzetbegoviç’in ülkesi Bosna-Hersek’e düzenlenecek gezi, 3-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Türkiye genelinde YKS’de ilk bine, LGS’de ise ilk yüze giren 100 başarılı öğrenci, gönül coğrafyasının kadim şehirlerini gezecek. Öğrencilerin birçoğu için ilk yurtdışı seyahati deneyimi yaşatacak bu gezi ile kültür ve İslam uygarlığının acıyla yoğrulduğu, kardeşlik bilincinin yüksek olduğu Bosna-Hersek gezisi unutulmaz bir anı olacak.
Şahin, gençlere gezideki duygularını yazmalarını istedi
Bilgilendirme toplantısına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geziye katılacak öğrencilerin tecrübelerini ve gördüklerini yazıya dökmelerini ve duygularını paylaşmalarını istedi. Başkan Şahin, geleceği parlak gençlere anı olacak bu yazıların kitaplaştırılabileceğini aktardı.
“Bu attığımız tohumun gelecek için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz”
Toplantıda konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Eğitim Şehri Gaziantep” hedefiyle çalışmalara devam edildiğini belirterek, “Ben bu salona baktığımda geleceğin Edison, Einstein, İbn-i Haldun’unu görüyorum. Gelecek sizsiniz. O yüzden bugün bu attığımız tohumun gelecek için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Her şeyin başı yetişmiş insan. Yalnızca matematik ve kimya değil, bir o kadar da insanlığı öğrenmiş insan. Merhameti, saygıyı, vicdanı, şefkati öğrenmiş insan. Geldiğimiz noktada önce kültürel bakış vardı. Bireysel başarıyı güçlendirmemiz, bunu toplumsal başarıya dönüştürmemiz ve fırsat eşitliği vermemiz gerektiğine inandık. Bütçemizin yüzde 10’unu eğitime ayırdık” dedi.
“Bizi biz yapan değerlere güvenin”
Konuşmasının devamında Bosna-Hersek’in Anadolu toprağı kadar kıymetli olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bosna’da bir bilge kral var. Bosna-Hersek tesadüf olarak seçilmiş bir yer değil. Bosna’yı ve bilge kralı iyi anlamamız gerek. Özgüveni yüksek, sorgulayıcı, cesaretli, yaptığı işin ve makamın hakkını veren ve hakikaten bunu başarıya götüren çocuklar istiyoruz. Sizler geleceksiniz ama adalet duygusunu temin etmezsek yapacak bir şeyimiz olmaz. Size inanmış insanlar ve sizdeki cevheri elmasa çeviren öğretmenleriniz var. Sizin gibi evlatlara başkanlık yapma nasip oldu bana. Bosna-Hersek’te gördüğünüz şeyleri bana ulaşmanızı istiyorum. Bunu bir kitaba dönüştürelim. Yarın büyük adam olduğunuzda o sıcak duyguları okuyabilesiniz. Yolunuz açık olsun. Gittiğiniz her yerden çok şey öğreneceksiniz. Bizi biz yapan değerlere güvenin” diye konuştu.
Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yasin Tepe konuşmalar yaparken Bosna-Hersek gezisinin önemine ve anlamına vurgu yaptılar.

Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

Seyhan; Kutsalımıza Dil Uzatan Kalem Susturulmalıdır!

Yangının ortasında kalan köylülerden yetkililere "daha fazla destek verin" çağrısı

Rusya'nın dış borcu 317,5 milyar dolar oldu

Leman Dergisinden alçaklık! Hazreti Muhammed'e hakaret ettiler

5 akıllı kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı

Gazze'de direnişin karma operasyonunda en az iki işgal askeri öldürüldü

Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın

Gazze'de bir gazeteci daha şehit edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını: Müdahale sürüyor

Vali Kızılkaya: Ahlaklı ve inançlı nesillere ihtiyacımız var

El, ayak ve ağız hastalığı çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor

Bursa'da üst üste orman yangınları

HAMAS: Sahil Katliamı sistematik bir etnik temizliktir

Suriye'nin Dera şehrinde 1,7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Hindistan'da fabrikada patlama 12 ölü

Bursa'da orman yangını

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Beklentileri karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım

Togo'da Gnassingbé rejiminin istifasını isteyen gösterilerde ölü ve yaralılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahallenin yol sorununu çözdü

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Gaziantep'te hijyen ve gramaja uymayan fırınlar kapatıldı

Yeni Nizip Devlet Hastanesi hizmete başladı

Şeyh Karadaği: Hindistan’daki vakıflar yasası, Müslümanların kimliğine bir saldırıdır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu'ndan Solhan’a ziyaret

Orman yangınlarından etkilenenlere hane başına 162 bin TL'lik destek

Adana’da trafik denetimlerinde 7 bin 633 sürücüye cezai işlem uygulandı

Kabine toplandı

Bingöl'de karpuz bağında yılan paniği

Bingöl’de çıkan yangını vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

Seyhan; Kutsalımıza Dil Uzatan Kalem Susturulmalıdır!

Yangının ortasında kalan köylülerden yetkililere "daha fazla destek verin" çağrısı

Rusya'nın dış borcu 317,5 milyar dolar oldu

Leman Dergisinden alçaklık! Hazreti Muhammed'e hakaret ettiler

5 akıllı kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı

Gazze'de direnişin karma operasyonunda en az iki işgal askeri öldürüldü